MENU

Θα είναι η Κυριακή της πρωταθλήτριας; Ναι, αν επικρατήσουν οι «μπιανκονέρι». Οι «παρτενοπέι», όμως, δεν θα πάνε στο Τορίνο για να είναι κομπάρσοι στη φιέστα, αλλά για να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους να είναι αυτοί οι πρωταθλητές, να πάρουν τον τίτλο στη Νάπολη για πρώτη φορά από το 1990, να αποδείξουν ότι αυτή η ομάδα είναι άξια κληρονόμος αυτής που άφησε ο Ντιέγο Μαραντόνα πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Το ιταλικό ήταν φέτος το πιο ανταγωνιστικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Πέντε αγωνιστικές πριν από το τέλος, η Γιουβέντους είναι στην πρώτη θέση με 85 βαθμούς, η Νάπολι είναι πίσω της με 81. Με νίκη το βράδυ της Κυριακής οι φιλοξενούμενοι πάνε την διαφορά στον ένα βαθμό και όλα γίνονται!

Οι οπαδοί των «παρτενοπέι» ονειρεύονται τόσα χρόνια το σκουντέτο. Παρά το γεγονός ότι η Νάπολι βρέθηκε πίσω ακόμα και με εννέα βαθμούς, κατάφερε και πάλι να ψαλιδίσει την διαφορά και να είναι ακόμα «ζωντανή».

Η «Γηραιά Κυρία» θα μπορούσε να πάει την Κυριακή με μεγαλύτερο... αέρα, αλλά στραβοπάτησε μένοντας στο 1-1 με την Κροτόνε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης.

Ο Μασιμλιάνο Αλέγκρι ανησυχεί, καθώς ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές του πρέπει να διαχειριστούν και τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά το γεγονός ότι έκαναν επιβλητική εμφάνιση στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και έφτασαν πολύ κοντά στην ανατροπή.

«Πριν από ενάμιση μήνα είχα πει ότι η διαφορά μας θα είναι μικρή όταν θα φτάσουμε στη μεταξύ μας αναμέτρηση. Δεν θα πάμε για την ισοπαλία, πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε τη νίκη. Προσωπικά, πάντως, δεν πιστεύω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στο παιχνίδι με τη Νάπολι» είπε ο Αλέγκρι.

Σε αυτό το τελευταίο συμφωνεί και ο Μαουρίτσιο Σάρι. Ίσως και για να... αποφορτίσει τους παίκτες από το ότι ο αγώνας του «Juventus Stadium» είναι... ζωής και θανάτου.

«Νομίζω ότι ο βασικός στόχος μας έχει επιτευχθεί. Είμαστε στη δεύτερη θέση, αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει, επομένως ό,τι προκύψει καλό θα είναι» ήταν τα λόγια του προπονητή της Νάπολι, που έχει πιο... βατό θεωρητικά πρόγραμμα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος καθώς θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Φιορεντίνα και τη Σαμπντόρια και θα αντιμετωπίσει στο «Σαν Πάολο» τη Τορίνο και την Kροτόνε.

Από την άλλη, η Γιουβέντους πρέπει στις αγωνιστικές που απομένουν να παίξει εκτός έδρας με την Ίντερ και τη Ρόμα και να φιλοξενήσει τη Μπολόνια και τη Βερόνα.

Γιουβέντους και πάλι ή η Νάπολι θα γράψει ιστορία;

Γιουβέντους - Νάπολι: ώρα για το... τελικό ξεκαθάρισμα!