MENU

Στο «Ρενάτο Νταλάρα» η Ρόμα με βασικό τον Κώστα Μανωλά μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε στο 25' με σκόρερ το Φάτσιο που νίκησε με κεφαλιά τον Μιράντα, έπειτα από κόντρα πάνω στο Μανωλά.

Η Μπολόνια, που είχε στον πάγκο τον Οικονόμου και τον Τοροσίδη να μπαίνει στο ματς στο 76', φάνηκε να επηρεάζεται από το εις βάρος της σκορ, με τη Ρόμα να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι και να διπλασιάζει το προβάβισμά της με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Τζέκο και κρέμασε τον αντίπαλο γκολκίπερ για να «γράψει» το 2-0. Το τελικό σκόρ 3-0 διαμόρφωσε ο Τζέκο, σε ένα εύκολο απόγευμα για την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι.

Με το τρίποντο αυτό η Ρόμα φτάνει στους 71 βαθμούς και συνεχίζει να κυνηγάει την πρωτοπόρο Γιουβέντους, έχοντας απόσταση ασφαλείας επτά βαθμών από την τρίτη Νάπολι, με παιχνίδι περισσότερο. Την ίδια στιγμή η Μπολόνια υπέστη δεύτερη συνεχόμενη ήττα, παραμένοντας στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας.

//www.dailymotion.com/embed/video/x5hnu0e
0-1 Federico Fazio Goal 09.04.2017 HD από dailyfootballkick
//www.dailymotion.com/embed/video/x5hnz10
Dzeko goal vs Bologna από zenastiefel

Κάλιαρι-Τορίνο 2-3

Επιστροφή στις νίκες για την Τορίνο, που επικράτησε με 3-2 στη Σαρδηνία της Κάλιαρι, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19' με πέναλτι του Μάρκο Μποριέλο, αλλά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην «Γκρανάτα». Ο Λιάγιτς στο 33' έφερε το ματς στα ίσια, για να έρθει ο Μπελότι στο 39' να κάνει το 1-2 πετυχαίνοντας το 24o τέρμα του τη φετινή σεζόν. Μια χρονιά εξαιρετική για τον 24χρονο σέντερ φορ που θα δώσει μάχη μέχρι το τέλος με τους Τζέκο και Ιγουαΐν για το βραβείο του πρώτου σκόρερ.

Το κερασάκι στην τούρτα για την Τορίνο έβαλε ο Άκουα στο 54' διαμορφώντας το 3-1. To μόνο που κατάφερε η Κάλιαρι ήταν να μειώσει σε 2-3 με τον Χαν Κουάν-Σονγκ στις καθυστερήσεις της αναμ'ετρησης. Στους 44 βαθμούς η Τορίνο, στους 35 έμεινε η Κάλιαρι, με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάποιο ουσιαστικό στόχο τις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Oυντινέζε-Τζένοα 3-0

Επέστρεψε στις νίκες η Ουντινέζε του Ορέστη Καρνέζη, η οποία επικράτησε εντός έδρας της Τζένοα με 3-0.

Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Ροντρίγκο Ντε Πολ στο 20' μετά από ασίστ του πρώην άσου του Παναθηναϊκού, Λούκας Εβανζελίστα. Ο Ζαπάτα στο 31ο λεπτό διπλασίασε τα τέρματα για τις «Ζέβρες» και κάπως έτσι έκλεισε το ημίχρονο στο «Φρίουλι». Στο δεύτερο ημίχρονο η Τζένοα που είχε την κατοχή της μπάλας δεν κατάφερε να απειλήσει και δέχτηκε νωρίς και τρίτο τέρμα στο 49' έπειτα από αυτογκόλ του τερματοφύλακα Ρουμπίνιο για το τελικό 3-0.

Την επόμενη αγωνιστική η Ουντινέζε θα ταξιδέψει στη Νάπολι και το «Σαν Πάολο», ενώ η Τζένοα θα υποδεχτεί τη Λάτσιο στο «Λουίτζι Φεράρις».

Mπολόνια-Ρόμα 0-3