MENU

Μετά την ήττα από την ουραγό Μάλαγα η Ρεάλ Σοσιεδάδ... ξύπνησε και κατάφερε να επικρατήσει τις Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-1 και την έβαλε σε μπελάδες. Για να επικρατήσει η ομάδα του Ιμανόλ Αλγκουαθίλ βέβαια είχε την πολύτιμη βοήθεια του αμυντικού της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Σαν Χοσέ, ο οποίος με δύο αυτογκόλ ένα σε κάθε ημίχρονο έκανε εύκολη την... δουλειά για την Σοσιεδάδ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 15ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σέρζιο Κανάλες, ο 28χρονος αμυντικός των «Λιονταριών», έβαλε λάθος το πόδι του στην προσπάθειά του να απομακρύνει με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του. Είκοσι λεπτά μετά η Σοσιεδάδ έκανε δύο τα τέρματα της μετά από ωραία αντεπίθεση ο νεαρός Ογιαρθάμπαλ με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 54' ο Σαν Χοσέ πέτυχε και δεύτερο αυτογκόλ: μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουνάι Νούνιεζ ο Ισπανός ήταν και πάλι άτυχος καθώς μετά από απομάκρυνση του Μαρτίνεθ η μπάλα βρήκε στο στήθος του (!) και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κέπα.

Οι φιλοξενούμενοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκαρθία στο 59'. Η Ρεάλ Σοσιεδάδ τελείωσε το παιχνίδι με 10 ποδοσφαιριστές καθώς στο 86' αποβλήθηκε ο Πάρδο.

https://streamable.com/jthzc
Ρεάλ Σοσιεδάδ - Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1