MENU

Η περίπτωση του Πορτογάλου είναι σαφώς διαφορετική από τις υπόλοιπες. Δεν είναι ένας παίκτης ο οποίος… εκδιώκεται από τους Μαδριλένους, αλλά ίσως αναγκαστεί να φύγει (και) λόγω της συμπεριφοράς της διοίκησης προς αυτόν.

Όπου διοίκηση, βέβαια, ο άνθρωπος ο οποίος κάνει κουμάντο για όλα: ο πρόεδρος Φλορεντίνο Πέρεθ. Ο τρόπος που χειρίζεται τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις παικτών ο ισχυρός άνδρας της Ρεάλ έχει επικριθεί από πολλούς.

Ειδικά, όταν σύμβολα της ομάδας και σπουδαίοι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά εκδιώκονται εξαιτίας των κακών σχέσεών μαζί του. Όταν αποφασίσει ο πρόεδρος ότι δεν συμπαθεί πια έναν ποδοσφαιριστή, τότε θα βρει τρόπο να τον διώξει...

Φερνάντο Ιέρο

Δεν είχαν περάσει 24 ώρες από την κατάκτηση του 28ου πρωταθλήματος από τη Ρεάλ, μετά από δύσκολη, αλλα τελικά θριαμβευτική σεζόν. Οι οπαδοί ακόμα δεν είχαν σταματήσει να πανηγυρίζουν όταν το νέο «έπεσε» κεραυνός εν αιθρία. Ο Πέρεθ αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του αρχηγού, Φερνάντο Ιέρο, όπως και του προπονητή, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Ο πρόεδρος προσπάθησε να δικαιολογήσει τις αποχωρήσεις λέγοντας ότι υπάρχει ένα πλάνο ανανέωσης στην ομάδα, αλλά δεν έπεισε κανέναν.

Φερνάντο Ρεδόνδο

Ο μαέστρος από την Αργεντινή ήταν το μυαλό και ο ηγέτης της ομάδας στη μεσαία γραμμή. Οι οπαδοί τον λάτρευαν. Ο Πέρεθ δεν τον ήθελε, ο παίκτης κατέληξε στη Μίλαν, παρά το γεγονός ότι οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Ο παίκτης είχε υποστηρίξει έναν άλλο πρόεδρο, τον Λορένθο Σανθ, και ο Πέρεθ δεν του το συγχώρησε. Στην πρώτη ευκαιρία του έδειξε την πόρτα της εξόδου.

Λουίς Φίγκο

Χωρίς καμία υπερβολή, ο άνθρωπος στον οποίο ο Πέρεθ χρωστά την εκλογή του στην προεδρία της Ρεάλ. Η προεκλογική υπόσχεσή του ότι θα πάρει τον Πορτογάλο από τη Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που του έδωσε τη νίκη. Πέντε χρόνια αργότερα, ο Φίγκο θα έφευγε από τη «βασίλισσα» με τον χειρότερο τρόπο και με κατηγορίες ότι αναστάτωνε τα αποδυτήρια και ήθελε να έχει λόγο στις αποφάσεις του προπονητή.

Ραούλ

Δεν είναι μυστικό ότι ο Πέρεθ δεν έτρεφε κανέναν σεβασμό για τον εμβληματικό αρχηγό της ομάδας. Ένα χρόνο μετά την δεύτερη φάση της... επιχείρησης «Γκαλάκτικος», ο Ραούλ αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να αποχωρήσει, βλέποντας ότι ο ίδιος ο Πέρεθ απαξιώνε πια την παρουσία του στην ομάδα. Το αντίο του κορυφαίου σκόρερ στην ιστορία της Ρεάλ ήταν απογοητευτικό, η διοίκηση δεν μπήκε καν στον κόπο να βγάλει επίσημη ανακοίνωση. Για αποχαιρετιστήριο παιχνίδι, ούτε λόγος... Αυτό τελικά έγινε χρόνια μετά, όταν ο Ισπανός επιθετικός επέστρεψε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» φορώντας τη φανέλα της Σάλκε σε ένα παιχνίδι κατά το οποίο... δάκρυσαν και τα τσιμέντα!

Κλοντ Μακελελέ

Ένα ακόμα παράδειγμα για το πως σκέφτεται ο Πέρεθ. Ο Γάλλος μέσος, αυτός που χάριζε ισορροπία στη μεσαία γραμμή της Ρεάλ των αστεριών, έκανε το λάθος να ζητήσει αύξηση των αποδοχών του. Ο παίκτης θεωρούσε πως το γεγονός ότι υπήρχαν δώδεκα παίκτες καλύτερα αμοιβόμενοι από τον ίδιο δεν αντανακλούσε την πραγματικότητα της ομάδας μέσα στο γήπεδο. Εκείνο το καλοκαίρι ο πρόεδρος είχε βάλει στόχο να αποκτήσει τον Ντέίβιντ Μπέκαμ. Ο Γάλλος μπορεί να ήταν καλύτερος ποδοσφαιριστής, αλλά ο Μπέκαμ θα πουλούσε περισσότερες φανέλες και ήταν περισσότερο λαμπερός. Έτσι, ο Μακελελέ κατέληξε στην Τσέλσι.

Ίκερ Κασίγιας

Πέρασε 25 χρόνια στη «βασίλισσα» ο σπουδαίος τερματοφύλακας. Ο Ζοζέ Μουρίνιο τον αμφισβήτησε και ο Πέρεθ τελικά τον «υποχρέωσε» σε αποχώρηση. Εμφανίστηκε μόνος του ο Κασίγιας και έβαλε τα κλάματα ενώπιον των δημοσιογράφων αποχαιρετώντας την ομάδα της καρδιάς του. Οι οπαδοί αποδοκίμασαν έντονα τον Πέρεθ και τον απειλούσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας την παραίτησή του. Κι εκείνος τότε θυμήθηκε, με καθυστέρηση, να τιμήσει τον Ισπανό πορτιέρο βγάζοντας στο χορτάρι του «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τα 19 τρόπαιά του με την ομάδα και δηλώνοντας, χωρίς ουδείς να τον πιστέψει: «Ο Ίκερ φεύγει γιατί αυτή ήταν η επιθυμία του. Κανείς από τη Ρεάλ δεν του είπε να φύγει. Δέχτηκε μια πρόταση και μας ρώτησε αν μπορεί να την εξετάσει. Εγώ αντιλαμβάνομαι ότι ο Ίκερ ήθελε να κάνει μια νέα αρχή. Ήθελα να μείνει στη Ρεάλ Μαδρίτης και να κλείσει εδώ την καριέρα του, αλλά τον καταλαβαίνω».

Ρεάλ Μαδρίτης: κάνοντας... σκουπίδι τις «σημαίες» της ομάδας