MENU

Να, που έφτασε και το παιχνίδι ανάμεσα στην ιστορική Αθλέτικ Μπιλμπάο και την μικρούλα Εϊμπάρ να θεωρείται μεγάλο τοπικό ντέρμπι. Η βαριά φανέλα έπαιξε ρόλο στο «Σαν Μαμές» με την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε να επικρατεί με 3-1 και να πλησιάζει αισθητά την ζώνη του Champions League.

Ένα αριστοτεχνικό φάουλ του σπεσιαλίστα Μπενιάτ (41’) έγειρε την πλάστιγγα προς τα «λιοντάρια» που βρήκαν και δεύτερο τέρμα στο ξεκίνημα της επανάληψης με υπέροχη ενέργεια του Ινιάκι Γουίλιαμς (54’, 2-0).

Η Εϊμπάρ έδειξε παλμό, όταν μείωσε με τον Σέρζι Ενρίτς (70’, 2-1), όμως ο Μουνιαΐν έδωσε το τελειωτικό χτύπημα ένα λεπτό πριν το τέλος (89, 3-1).

Ακριβώς με το ίδιο σκορ και η νίκη της Χιχόν επί της ουραγού Οσασούνα, που δύσκολα θα την γλιτώσει. Δύο γκολ του Καρμόνα (43’, 78’) σήκωσαν στο πόδι τους Αστουριάνους, που είχαν κάνει το 2-0 με τον Ντόουγκλας (56’). Η Οσασούνα πέτυχε το γκολ της τιμής με τον Μιγκέλ Φλάνιο (86’), μα το 3-1 την άφησε μόνη στην τελευταία θέση.

Την ίδια ώρα στην Αλάβα, η τοπική Αλαβές μπορεί να προηγήθηκε νωρίς με τον Αλέξις (4’), όμως ο Κροάτης Λιβάγια (57’) έδωσε τον πολύτιμο βαθμό (1-1) στην Αλαβές.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Εϊμπάρ 3-1 (vids)