MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
LA LIGA
Valencia CF
VALENCIA CF
2 2
Real Madrid
REAL MADRID
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Έχει περάσει, εκεί, ίσως τα καλύτερά του χρόνια σαν προπονητής: δύο τίτλοι στην Πριμέρα (2002 και 2004) συν ένα κύπελλο UEFA και η καθιέρωση των «νυχτερίδων» σαν μια ποδοσφαιρική μηχανή που ρουφάει το αίμα των αντιπάλων της ήταν, τότε, γεγονός.

Το σημερινό παιχνίδι στο «Μεστάγια», λοιπόν, ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν εξαρχής ιδιαίτερο για πολλούς λόγους: κάτι η επιστροφή του Ράφα Μπενίτεθ, κάτι το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα είχε σκοντάψει στο δικό της παιχνίδι και δινόταν μια μεγάλη ευκαιρία στη «Βασίλισσα» να την πιάσει στη βαθμολογία και το εκ προοιμίου ντέρμπι είχε βρει το κερασάκι στην ήδη υπάρχουσα τούρτα του.

Το ματς ξεκίνησε για τη Ρεάλ, όμως, με τους... χειρότερους οιωνούς: στο 11ο λεπτό ο Αμπντενούρ βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, ωστόσο ο διαιτητής αρνήθηκε να υποδείξει το σημείο του πέναλτι (περισσότερο ήτανε, παρά δεν ήτανε), βυθίζοντας σε «πένθος» τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

5 λεπτά αργότερα, ωστόσο, το κλίμα για τους φιλοξενούμενους αντιστράφηκε: οι BBC έκρυψαν εντέχνως την μπάλα, ο Μπέιλ έδωσε στον Κριστιάνο, αυτός στον Μπενζεμά και ο Γάλλος τελείωσε με ωραίο πλασέ τη φάση για το 0-1.

Μετά την επίτευξη του τέρματος η Ρεάλ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε, όμως αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν η Βαλένθια, όταν στο 31΄ η κεφαλιά του Κανσέλο πέρασε λίγο έξω. 13 λεπτά αργότερα, ο Μπενίτεθ λίγο έλειψε να χάσει δια παντός τις φωνητικές του χορδές, όταν ο Ορμπάν ανέτρεψε εμφανώς τον Μπέιλ εντός περιοχής, όμως και πάλι ο άρχοντας του αγώνα σφύριξε αδιάφορα. Δεν έκανε το ίδιο, όμως, ένα λεπτό αργότερα όταν ο Πέπε «γκρέμισε» τον Γκόμες και δικαίως δόθηκε η εσχάτη των ποινών. Ο πρώην παίκτης των «Μερένχες», ο Παρέχο, δε λάθεψε από τα 11 βήματα και έγινε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βαλένθια μπήκε καλύτερα και στο 63΄ ο Γκόμες έκανε ωραίο σουτ, αλλά ο Νάβας απέκρουσε εντυπωσιακά. 4 λεπτά μετά, ο Κριστιάνο έκανε μεγαλοπρεπή βουτιά εντός περιοχής, άρχισε να φωνάζει (άδικα) για πέναλτι και στη συνέχεια της φάσης ο Κόβασιτς έκανε δολοφονικό τάκλιν στον Κανσέλο και είδε την κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες.

Στο 73΄ ο Νάβας έκανε γκάφα περιωπής, ωστόσο ο Αλκάθερ αποδείχτηκε μεγαλόψυχος κι έστειλε την μπάλα έξω και 9 λεπτά αργότερα- εμφανώς κόντρα στη ροή του ματς- ο Μπέιλ μετά από φάουλ το Κρόος με τρομερή κεφαλιά «έγραψε» το 1-2.

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει το «γκοοοολ» ο Ράφα στον πάγκο, όμως, οι «Νυχτερίδες» απέδειξαν εμπράκτως πως έχουν άμεση συγγένεια με τις γάτες- είναι, δηλαδή, εφτάψυχες- και ούτε ένα λεπτά αργότερα ο Αλκάθερ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, η Βαλένθια θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη, όμως ο Νεγρέδο νικήθηκε στο τετ α τετ από το Νάβας.

Το τελικό 2-2 διατήρησε το αήττητο της Βαλένθια για 21ο συνεχές παιχνίδι και πίκρανε αφάνταστα τη Ρεάλ που μπορεί να είδε την άλλη πλευρά του διαιτητικού φεγγαριού (αντί να ευνοηθεί, ως... είθισται, από τη διαιτησία, είδε να μην της δίνονται δύο πέναλτι), όμως θα πρέπει να κοιτάξει το αποκρουστικό αγωνιστικό της προσωπείο στον καθρέφτη και ν' αντιληφθεί πως μ' αυτή την απόδοση δεν έχει καμία τύχη στη σεζόν.

Ήδη βρίσκεται στο -4 από την Ατλέτικο και -2 από την Μπαρσελόνα, η οποία έχει κι ένα ματς λιγότερο. Αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, το πρωτάθλημα της La Liga και το στέμμα του Champions League θ' αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός και η «Βασίλισσα» θ' αναγκαστεί να προσκυνήσει.

Και, πού ακούστηκε να προσκυνά μια «Βασίλισσα» με τη συχνότητα που το κάνει τα τελευταία χρόνια η Ρεάλ;

//rutube.ru/play/embed/8201588
Πρώην και διαιτητής πλήγωσαν τη Ρεάλ (vid)