MENU

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το γκολ είναι πρωτίστως θέμα ψυχολογίας και ρέντας. Οταν φυσικά μιλάμε για παίκτες του επιπέδου του Κριστιάνο Ρονάλντο με δεδομένες ικανότητες στο σκοράρισμα, που έχουν αποδείξει πλείστες όσες φορές την επιθετική τους δεινότητα. Και βέβαια για έναν ποδοσφαιριστή που μας έχει συνηθίσει να κάνει... πάρτι με τα αντίπαλα δίχτυα, το να έχει συμπληρώσει ένα τόσο μεγάλο διάστημα ανομβρίας, κάθε άλλο παρά μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Ο Πορτογάλος σταρ άλλωστε ακόμα δεν έχει καταφέρει να κάνει σεφτέ φέτος σε επίσημο παιχνίδι, είτε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, είτε με αυτή της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ενα γκολ έχει πετύχει όλο κι όλο ο CR7 από την έναρξη της προετοιμασίας των «μερένχες» κι αυτό ήρθε στη φιλική τεσσάρα επί της Μάντσεστερ Σίτι (4-1) τον Ιούλιο. Εκτοτε... στο απόλυτο μηδέν!

Ξεπέρασε τα 500 λεπτά!

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, επτά ματς συμπλήρωσε ο σταρ της «βασίλισσας», επίσημα και φιλικά σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς να «ματώσει» τα δίχτυα των αντιπάλων του. Ποια είναι αυτά; Εχουμε και λέμε: Στο 0-3 της Ρεάλ επί της Ρόμα στις 27/7 έπαιξε για 45 λεπτά, στο 0-0 με τη Μίλαν που κρίθηκε στα πέναλτι (10-9 η Ρεάλ), αγωνίστηκε για 71 λεπτά, ενώ στο 2-1 επί της Γαλατάσαραϊ που ήταν και το τελευταίο φιλικό, έμεινε σε όλο το ματς στον αγωνιστικό χώρο.

Πάμε τώρα και στα επίσημα: Γκέλα με το καλημέρα για τους Μαδριλένους στο 0-0 στην έδρα της Σπόρτινγκ Χιχόν όπου έπαιξε σε όλο το παιχνίδι, «άσφαιρος» και στο επόμενο, παρ' ό,τι η Ρεάλ φιλοδώρησε με πέντε γκολ τη Μπέτις κι ο ίδιος δεν έγινε ούτε αυτή τη φορά αλλαγή. Επειτα ακολούθησαν δύο παιχνίδια με την εθνική Πορτογαλίας, η φιλική ήττα από τη Γαλλία (0-1) όπου έγινε αλλαγή στο 67', ενώ στο χθεσινό 0-1 επί της Αλβανίας για τα προκριματικά του Euro 2016 έμεινε ως το τέλος στον αγωνιστικό χώρο.

Ητοι, χωρίς να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις, μιλάμε για 543 -και πλέον- αγωνιστικά λεπτά, όπου ο Πορτογάλος άσος έχει... τσακωθεί με το γκολ, γεγονός που φυσικά δεν έχει περάσει στα «ψιλά» ούτε από τον ισπανικό Τύπο.

Σχεδόν μία 10ετία...

Για να βρούμε άλλωστε την τελευταία φορά που ο Ρονάλντο έμεινε «άκαπνος» για επτά διαδοχικά παιχνίδια, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 2006. Μιλάμε δηλαδή για την χειρότερη περίοδο ντεφορμαρίσματός του στην θητεία του στη Ρεάλ. Τότε φορούσε ακόμα τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είχε μείνει χωρίς γκολ για εννιά διαδοχικές αναμετρήσεις και διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

Ολα αυτά βέβαια, σε αντιδιαστολή με το περσινό καταιγιστικό του ξεκίνημα, όπου είχε μπει στη σεζόν... πετώντας φωτιές. Στα οχτώ πρώτα παιχνίδια του (μετά το μουντιάλ) είχε ήδη βρει εννιά φορές δίχτυα, τη στιγμή που φέτος μετράει μόλις ένα γκολ... Ακόμα κι έτσι πάντως ο μ.ο. σκοραρίσματός του ξεπερνάει τη μονάδα, καθώς μετράει 314 τέρματα σε 302 αγώνες.

Ρονάλντο σε κρίση!