MENU

Η Λίβερπουλ νίκησε την Τσέλσι 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» τον Σεπτέμβριο, αν και αυτό το αποτέλεσμα ήρθε πριν ο Αντόνιο Κόντε υιοθετήσει το περίφημο σύστημα 3-4-3 που άλλαξε ριζικά την εικόνα της ομάδας.

Οι «Reds» τώρα βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο από τις ομάδες ακριβώς από κάτω: Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Παρότι απέτυχαν να κερδίσουν το πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν, οι παίκτες του Γερμανού προπονητή έχουν το καλύτερο ρεκόρ συγκομιδής βαθμών έναντι των άλλων μεγάλων της Πρέμιερ Λιγκ, αφού δεν έχασαν κανένα παιχνίδι και πήραν 20 βαθμούς από τους 30 έναντι των άμεσων αντιπάλων τους.

Αυτό το γεγονός δίνει αισιοδοξία στον Γιούργκεν Κλοπ.

«Πρέπει να κοιτάξεις τα παιχνίδια που παίξαμε ενάντια στην Τσέλσι», δηλώνει ο πρώην προπονητής της Ντόρτμουντ.

«Δεν ήμασταν χειρότεροι, παρά τους 14 βαθμούς (που μας χωρίζουν). Είναι έμπειροι και κρύοι σαν πάγος και παίρνουν τους βαθμούς. Παίζουν πολύ σοβαρά και τελειώνουν όταν πρέπει να τελειώσουν. Όλοι ξέρουν ότι το διάστημα μεταξύ μας δεν είναι τόσο μεγάλο, είναι αρκετό.

Η Τσέλσι αξίζει τον τίτλο αλλά έχω ήδη πει ότι ήταν πιο τυχεροί από μας αφού δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τραυματισμούς. Ο Ντιέγκο Κόστα έχει χάσει έστω ένα παιχνίδι; Ο Εντέν Αζάρ; Ο Πέδρο έπαιζε, ο Γουίλιαν μπορούσε να παίξει, η αμυντική τους γραμμή μπορούσε να παίξει.

Χρειάζεσαι αυτού του είδους την τύχη για να προχωρήσεις. Δε λέω ότι θα μπορούσαμε να τους είχαμε περάσει, αλλά η διαφορά μεταξύ μας θα μπορούσε να είναι μικρότερη», δηλώνει χαρακτηριστικά στο SkySports.

Κλοπ: «Είναι έμπειροι και κρύοι σαν πάγος...»