MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
PREMIER LEAGUE
Arsenal F.C.
ARSENAL F.C.
0 1
Chelsea F.C.
CHELSEA F.C.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το γνώριζαν και οι ίδιοι: κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια- για την ακρίβεια από εκείνο το 5-3 του 2011. Ήλπιζαν, όμως, πως αυτή τη φορά- και με δεδομένο πως η σεζόν 2015-2016 είναι ό,τι χειρότερο έχει παρουσιάσει η Τσέλσι εδώ και πολύ καιρό- η μυρωδιά θα έφευγε μακριά. Άλλωστε, σχεδόν όλα ήταν με το μέρος τους: οι «Κανονιέρηδες» με νίκη έπιαναν στην κορυφή της Premier League τη Λέστερ, ενώ οι «Μπλε» μάχονται για την... σωτηρία τους.

Λογάριαζαν, όμως, χωρίς τον Ολλανδό ξενοδόχο: υπό τις οδηγίες του Γκους Χίντινγκ η περσινή πρωταθλήτρια έχει προχωρήσει σε ολική αναμόρφωση και έχει αφήσει πίσω της τα «σκοτεινά» βαθμολογικά μονοπάτια στα οποία βάδιζαν επί Μουρίνιο.

Οι καλοί οιωνοί στο σημερινό λονδρέζικο ντέρμπι στο “Emirates” για τους φιλοξενούμενους έκαναν πολύ νωρίς την εμφάνισή τους, καθώς στο 18΄ ο Μερτεσάκερ- που ήταν τελευταίος παίκτης- πήρε τα πόδια του Ντιέγκο Κόστα και είδε δικαίως την κόκκινη κάρτα (ασχέτως που ο Ισπανός επιθετικός έκανε σα να δέχτηκε σκάγια από επαναληπτική καραμπίνα στην πλάτη), αφήνοντας την ομάδα του Βενγκέρ με 10 παίκτες.

http://videa.hu/player?v=euB0GBcL15qNHzGy

Σα να μην έφτανε η αρχική ψυχρολουσία της αποβολής, ο Ντιέγκο Κόστα έκανε τα πράγματα απείρως χειρότερα στο 23΄: σέντρα Ιβάνοβιτς, υποδειγματικό τελείωμα από τον σέντερ φορ των «Μπλε» και το 0-1 ήταν γεγονός.

https://t.co/OHknluImGk

Στο 43΄, μάλιστα, ο Ιβάνοβιτς θα μπορούσε να βάλει οριστική ταφόπλακα στα όνειρα της Άρσεναλ για επιστροφή στο ματς, όμως η κεφαλιά του μετά από εκτέλεση κόρνερ διώχτηκε πάνω στη γραμμή από τον Μονρεάλ.

Ο Φλαμινί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κλώτσησε- κυριολεκτικά- τη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο ματς, όμως η έντεχνη... καρατιά του πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κουρτουά.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε σαφώς λιγότερες συγκινήσεις από το πρώτο, όμως ακόμα κι έτσι στο 64΄ μετά από φάση διαρκείας η Άρσεναλ θα μπορούσε να έχει ισοφαρίσει αν κατάφερε ο Γκάμπριελ να σουτάρει έστω και αξιοπρεπώς προς την εστία (απέτυχε οικτρά).

Στα εναπομείναντα 30 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις οι «Κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να πιουν νερό από την πηγή των γκολ, ενώ λίγο έλειψε ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, ο Γουίλιαν, στο 94΄ να «γράψει» το 0-2.

Με το σημερινό ολόχρυσο τρίποντο η Τσέλσι έφτασε τους 28 βαθμούς και φιγουράρει στην... τιμητικότατη 13η θέση, τη στιγμή που η Άρσεναλ (που απέτυχε να σκοράρει για 6η σερί φορά απέναντι στους «Μπλε») συγκατοικεί στη 2η με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η μυρωδιά από την συγκεριμένη κολόνια, λοιπόν, συνεχίζει να υφίσταται. Και όσο η Άρσεναλ αδυνατεί να κερδίσει τα μάτς που πρέπει τότε θα συνεχίζει να μη μυρίζει αυτήν της σαμπάνιας.

Της σαμπάνιας που συνοδεύει την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Άρσεναλ- Τσέλσι 0-1