MENU

Αντιμέτωπος με παραπομπή του στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου ή την επιτροπή δεοντολογίας είναι πιθανό να βρεθεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης για τα όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα ότι είπε στον παρατηρητή διαιτησίας, Δημήτρη Κύρκο.

Σύμφωνα με το άρθρο 28 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ περί «ειδικών πειθαρχικών παραπτωμάτων, απειλές κλπ», προβλέπονται τα εξής:

«Οποιοσδήποτε ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από ένα (1) έως τρία (3) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Για να επιβληθούν οι παραπάνω ποινές πρέπει αφενός να θεωρηθεί ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης σχετίζεται άμεσα με την ΑΕΚ (δεν είναι μέτοχος, ούτε μέλος του Δ.Σ.), αφετέρου να θεωρηθεί υπαίτια για τα όσα ειπώθηκαν η ίδια η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Κίνδυνος για καμπάνα σε Μελισσανίδη και ΑΕΚ