MENU

Ο ίδιος άνθρωπος είχε να κρίνει δύο φάσεις. Ο Λάζαρος μπορεί να είναι μερικά εκατοστά οφσάιντ πράγματι. Το είδε, το έδωσε. Εκεί λες ότι ο επόπτης το έχει και δεν του ξεφεύγει τίποτα. Στην άλλη φάση… Ο Ενρίκε είναι δυο μέτρα οφσάιντ. Βάζει γκολ. Η σημαία μένει κάτω. Και κρίνει τελικό. Στο 82! Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μια απόφαση οριακή υπέρ του αμυνόμενου και μια φάση ξεκάθαρη υπέρ του επιτιθέμενου. Και οι δύο υπέρ της ίδιας ομάδας. Δεν είναι ανθρώπινο λάθος, είναι έγκλημα. Όλος ο κοασμός βλέποντας την φάση ακόμη και χωρίς γραμμή καταλαβαίνει ότι ο άνθρωπος ήθελε να το αφήσει και το άφησε. Γιατί; Μπορεί να είναι στημένος. Οι περισσότεροι σίγουρα σκέφτηκαν αυτό που σκέφτηκε ο Μελισσανίδης όταν είδε την φάση. Και το δήλωσε.

Δυστυχώς ο τελικός αμαυρώθηκε με τα απίστευτα επεισόδια που άφησε η αστυνομία να γίνουν στην αρένα της αερογέφυρας, τελικά έγινε απλά με ένα τέταρτο καθυστέρηση με τους οπαδούς να είναι άψογοι την ώρα του αγώνα και στο τέλος του παρότι η αδικία ήταν τόσο μεγάλη που μπορούσε να προκαλέσει τεράστια έκρηξη και επεισόδια από την πλευρά των ΑΕΚτζήδων… Και ξεφτιλίστηκε οριστικά με τον τρόπο που κρίθηκε. Ένας τίτλος άκυρος. Ενα κύπελλο - μαϊμού.

Κρίμα και για τον ΠΑΟΚ, Το λέω ειλικρινά. Μετά από τόσα χρόνια αναμονή και να είναι τσίγκινο. Μπάκας, Μανιάτης και τώρα Καλφόγλου. Σε 22 χρόνια μόνο τρία κύπελλα κρίθηκαν με διαιτητικά εγκλήματα. Ακόμη κι ο Κόκκαλης πάντα τους τελικούς τους άφηνε να παιχτούν. Δυστυχώς το τρίτο την χρονιά που έπεσε η χούντα του Ολυμπιακού στην ΕΠΟ. Και δυστυχώς για να τα λέμε όλα οι Ολυμπιακοί έφυγαν για να προλάβουν το… Μετρό και στην απονομή χειροκρόταγαν ο Βαγγέλης, ο Καραπαππάς κι ο Σάββας. Εδώ έγινε χαμός. Κι ο Βλάνταν που σε ματς 3-0 υπέρ του προ καιρού ξεκίνησε τις δηλώσεις μιλώντας για τον διαιτητή τώρα είπε ότι το κύπελλο το πήρε ο κόσμος. Καλή φάση.

Εντάξει αν το θεωρούν μαγκιά και το χαίρονται που στον ημιτελικό φάγανε τον Παναθηναϊκό και στον τελικό την ΑΕΚ με ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ μη ανθρώπινα λάθη δεν πειράζει… Εδώ είμαστε. Κι αύριο μέρα είναι.

Φυσικά δεν θα γράψω για χαλίφηδες και τέτοια πράγματα. Ούτε θα εξισώσω την ληστεία 20 χρόνων όχι μόνο τίτλων αλλά και εκατομμυρίων ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ με ένα τσίγκινο κυπελλάκι. Μπορεί να θέλει να γίνει χαλίφης αλλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ. Οπότε προειδοποιώ από τώρα σε ότι με αφορά δεν θέλω την παρηγοριά των… Ολυμπιακών όπως έκαναν με τον ΠΑΟ και τον Αλαφούζο. Ούτε πρέπει κανείς να μετανιώσει που ένωσε δυνάμεις για να ρίξει το πιο σάπιο καθεστώς που γνώρισε το… Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Αντίθετα. Επειδή χρειάστηκε πολύ καιρός και πολλά άλλα πράγματα για να ξεδοντιαστεί το θηρίο που έλεγχε μέχρι το… Γάζωρο και τώρα διαμαρτύρεται κάθε μέρα μήπως και τον λυπηθούν πρέπει να ξέρουν τα… γατάκια ότι δεν θα προλάβουν να κάνουν κιχ. Οχι να πιστεύουν ότι θα ξανακάνουν το ίδιο. Αυτά. Οταν ένας αγώνας κρίνεται από ΜΗ ανθρώπινο λάθος δεν μιλάω για αγωνιστικά. Υπάρχουν και αυτά. Έχουμε καιρό μπροστά να τα πούμε…

Κρίμα μετά από τόσα χρόνια και να είναι τσίγκινο…