MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
2 0
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέκτησε ο Παναθηναϊκός μετά την αποψινή δίκαιη νίκη του επί του ΠΑΟΚ με 2-0 στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Οι «πράσινοι» ήταν ανώτεροι του «δικέφαλου» στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού και χάρη στα γκολ του Ροντρίγκο Μολέδο (21’) και του Σεμπάστιαν Λέτο (83’) πήραν ακριβώς αυτό που ήθελαν, μία νίκη δηλαδή με «καθαρό» σκορ και με διαφορά δύο τερμάτων.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε καλύτερα προετοιμασμένος και σαφώς πιο «φρέσκος» στον αγωνιστικό χώρο και πέραν από τα γκολ που σημείωσε είχε και τις καλύτερες ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα, αλλά του τα στέρησε ο Γλύκος με δύο σπουδαίες αποκρούσεις.

Αμφότερες οι ομάδες εμφανίστηκαν επιφυλακτικές στο ξεκίνημα του αγώνα και ως εκ τούτου το πρώτο τέταρτο του ματς ήταν αναγνωριστικό, με έμφαση στην τακτική συνοχή και αρκετή σκοπιμότητα εκατέρωθεν.

Οσο περνούσε η ώρα ωστόσο ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που επέβαλε το παιχνίδι του και έκλεινε τον ΠΑΟΚ στο αμυντικό του τρίτο.

Στο 19’ το «τριφύλλι» δημιούργησε την πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία με τον Κουρμπέλη να σκάβει ωραία τη μπάλα στον Μπεργκ που πέρασε τον Λέοβατς αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ενα λεπτό αργότερα (20’) ο Χουλτ έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από αριστερά και ιδανική σέντρα προς τον Μπεργκ, την καρφωτή κεφαλιά του οποίου έβγαλε με έξοχη επέμβαση ο Γλύκος σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη της φάσης ο Βιγιαφάνιες έκανε σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντραρε, ο Γλύκος απομάκρυνε υπό την πίεση του Μολέδο, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Μολέδο που με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ (1-0) στο 21’.

Μετά το γκολ του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ ανέβασε ψηλότερα τις γραμμές του και δυσκόλεψε τους «πράσινους» με το πρέσινγκ ψηλά και στο 29’ δημιούργησε την πρώτη μεγάλη του ευκαιρία στο ματς. Ο Κάμπος έδωσε στον Ουάρντα, αυτός είδε την κλινηση όβερλαπ του Λέοβατς που έβγαλε συρτή σέντρα στο ύψος του πέναλτι προς τον αμαρκάριστο Ενρίκε, το πλασέ του οποίου πέρασε πολύ ψηλά, πάνω απ’ τα δοκάρια του Βλαχοδήμου.

Οι «πράσινοι» απώλεσαν με τη σειρά τους μεγάλη ευκαιρία στο 37’ μετά από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Εμποκού που έστρωσε στον Κλωναρίδη, το αριστερό σουτ του οποίου «έγλυψε» το δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου.

Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο έγινε στο 43’ με τον Βιγιαφάνιες να παίζει εξαιρετικά το ένα-δύο με τον Μπεργκ και να μπαίνει στην περιοχή από πλάγια δεξιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά αλλά ο ΠΑΟΚ απείλησε σε γρήγορη αντεπίθεση με τον Ενρίκε να σουτάρει άουτ (55’), ενώ οι «πράσινοι» έφτασαν με αξιώσεις στην περιοχή του Γλύκου στο 57’ αλλά το σουτ του Εμποκού κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 59’ ο Βιγιαφάνιες με περίτεχνη ενέργεια από δεξιά έβγαλε τη σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ πέρασε άουτ.

Το «τριφύλλι» στο 67’ έφτασε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο γκολ, αλλά ο Γλύκος «απογειώθηκε» και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ το δυνατό δεξί σουτ του Μπεργκ μετά από έξυπνο στρώσιμο του Εμποκού.

Στο 69’ ο Μπεργκ σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στον ώμο του Κρέσπο, ενώ στο 71’ σε διεκδίκηση της μπάλας του Μάτος με τον Χουλτ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σουηδού που βρισκόταν με πλάτη στη μπάλα και ως εκ τούτου εκτιμήθηκε ως ακούσιο.

Στο 83’ ο Ουάρντα γλίστρησε και έχασε τη μπάλα, ο Ζέκα έδωσε στον Εμποκού που σούταρε, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπεργκ, ο οποίος είδε τον αμαρκάριστο Λέτο που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Στο 88’ ο Κάνιας βρήκε με τον αγκώνα του τον Μπεργκ εντός περιοχής αλλά ο Σιδηρόπουλος άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέδο, Χουλτ, Βιγιαφάνιες (86’ Μολίνς), Κουρμπέλης, Ζέκα, Εμποκού, Κλωναρίδης (75’ Λέτο), Μπεργκ (92’ Ρέις).

ΠΑΟΚ (Β. Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ (88’ Τσίμιροτ), Κάνιας, Ενρίκε (58’ Πέλκας), Ουάρντα, Κάμπος (73’ Κίτσιου), Κουλούρης.

Διαιτητής: Τ. Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επανέφερε την 11άδα που είχε αγωνιστεί στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, σε σχηματισμό 4-4-1-1 και προέβη σε εννέα αλλαγές συγκριτικά με το ματς πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο Οδ. Βλαχοδήμος ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, ο Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, οι Κουτρουμπής και Μολέδο στόπερ, ο Χουλτ αριστερός μπακ, οι Κουρμπέλης και Ζέκα κεντρικοί μέσοι, ο Βιγιαφάνιες δεξιός χαφ, ο Εμποκού στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και ο Κλωναρίδης ένα «κλικ» πιο πίσω από τον επιθετικό κορυφής, Μπεργκ.

Ο Βλάνταν Ιβιτς έκανε τέσσερις αλλαγές σε σχέση με το πρόσφατο ντέρμπι της Τούμπας και διατήρησε ως σχηματισμό το 4-2-3-1. Ο Γλύκος ήταν στη θέση του τερματοφύλακα, ο Μάτος δεξιά στην άμυνα, ο Λέοβατς στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και οι Μαλεζάς και Κρέσπο στο κέντρο των μετόπισθεν. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Σάκχοφ και ο Κάνιας, δεξί «φτερό» ο Ενρίκε, αριστερό ο Κάμπος και ο Ουάρντα σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κουλούρη που ήταν η αιχμή του δόρατος.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στον αγώνα πρωταθλήματος της Τούμπας ήταν εκ των κορυφαίων αλλά απόψε στη Λεωφόρο έμοιαζε με απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα. Ο λόγος για τον Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος ήταν φάντασμα του καλού εαυτού του.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Μάρκους Μπεργκ μπορεί να μην σκόραρε, πλην όμως σέρβιρε στο πιάτο το δεύτερο γκολ του Λέτο, ενώ έδωσε και την ασίστ με το κεφάλι στον Μολέδο όταν ο Βραζιλιάνος αμυντικός άνοιξε το σκορ. Εντυπωσιακός ήταν όμως και ο έτερος Σουηδός, Νίκλας Χουλτ, που «όργωσε» υποδειγματικά την αριστερή πλευρά, αλλά και ο Κάρλος Ζέκα με τον Λούκας Βιγιαφάνιες. Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο Γλύκος ήταν ο κορυφαίος μακράν του δεύτερου.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και πήρε δίκαια τη νίκη και το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δικαιώνεται για την επιλογή του να κρατήσει εννέα βασικούς εκτός ενδεκάδας στην Τούμπα. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτερα διαβασμένοι και πιο φρέσκοι από το «δικέφαλο» που αγωνίστηκε με αμυντικογενείς προσανατολισμούς και το πλήρωσε.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Σε όλο το 90λεπτο ο Σιδηρόπουλος έκανε την καλύτερη εμφάνιση του τη σεζόν που διανύουμε. Ακριβοδίκαιος, είδε όλες τις δύσκολες φάσεις. Όπως και οι βοηθοί του. Υπάρχουν όμως, δύο φάσεις που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Δύσκολες και για τον τηλεθεατή αλλά και τον διαιτητή. Στην πρώτη ο Μπεργκ εκτελεί και ο Κρέσπο αποκρούει. Ούτε το ριπλέι αποσαφηνίζει 100% αν ήταν χέρι ή πλάτη. Αν ήταν χέρι ήταν πέναλτι. Αμέσως μετά, ο Χουλτ χωρίς να βλέπει αλλά με το χέρι απλωμένο, αποκρούει τη μπάλα τη στιγμή που ο Μάτος πάει να πάρει πλεονέκτημα. Εδώ το χέρι το είδαν σίγουρα όλοι. Ο Σιδηρόπουλος, ο βοηθός, ο πέμπτος. Ως εκ τούτου, θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόθεση ή μάλλον δεν είναι κατηγορηματικοί για το απλωμένο χέρι. Δύσκολη φάση είναι και αυτή στο 88΄ για το αν ο Κρέσπο ρίχνει με αγκωνιά στο έδαφος τον Μπεργκ. Τον λόγο έχουν οι κριτικοί διαιτησίας...

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-0 (vids)