MENU

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της εκτός έδρας αναμέτρησης κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο για την φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα, αλλά και την παράδοση του Δικεφάλου κόντρα στους Αγρινιώτες, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

#1 φορά έχουν συναντηθεί πάλι για το Κύπελλο Ελλάδος ο ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό. Την σεζόν 1968-69 για την φάση των «16» του θεσμού σε μονή αναμέτρηση στο Αγρίνιο. Τότε ο Παναιτωλικός αγωνιζόταν στην Β’ Εθνική.

#Η αναμέτρηση έγινε στις 4 Ιουνίου 1969 και ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση στην παράταση. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε νωρίς με τον Κούδα (24’) και τον Παρίδη (29’), αλλά ο Παναιτωλικός επέστρεψε στο ματς με τους Καλαμίδα (34’) και Κουτσογιάννη (74’). Την πρόκριση έδωσε ο Γιώργος Κούδας με γκολ στο 109′ της αναμέτρησης.

#Στην επόμενη φάση εκείνης της σεζόν, ο ΠΑΟΚ πάλι μετά από ένα παιχνίδι με απίστευτες εναλλαγές αποκλείστηκε από τον Εθνικό στο στάδιο Καραϊσκάκης με 5-4 με τα δύο γκολ του Κούδα (13’ και 29’) και αυτά των Φουντουκίδη (8’) και Παρίδη (44’) να μην είναι αρκετά για την πρόκριση.

#3 ματς έδωσε τη φετινή περίοδο για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα μας επικράτησε της ΑΕΛ εντός με 2-0, πήρε λευκή ισοπαλία στην έδρα του ΑΟ Τρίκαλα και πέρασε εύκολα από την Ελευσίνα με 0-7 επί του Πανελευσινιακού. Με επιμέρους σκορ 9-0 διανύει μια από τις πιο παραγωγικές του σεζόν στον θεσμό.

# Πέλκας , Μυστακίδης , Περέιρα , έχουν σημειώσει από δύο γκολ στις φετινές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ, ενώ από ένα έχουν οι Σάκχοφ , Κουλούρης , Αθανασιάδης .

Facts & Figures για το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ