MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
Απόλλων Σμύρνης
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
3 4
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Απίστευτο ματς, απίστευτη ανατροπή και ακόμα πιο απίστευτη πρόκριση του Παναθηναϊκού στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας μετά το αποψινό 3-4 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη! Ενα ματς στο οποίο έσπασαν καρδιές, με τον Απόλλωνα να ασελγεί στο «πτώμα» του «τριφυλλιού» στο πρώτο ημίχρονο και να προηγείται με 2-0 και τον Παναθηναϊκό να μεταμορφώνεται στο δεύτερο με τις αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη και να κατακτά τη νίκη και την πρόκριση, μιας και στο Ηράκλειο ο ΟΦΗ επικράτησε του Ηρακλή με 2-1.

«Μπες και πάρτο μόνος σου» είπε ο Ουζουνίδης στον Μπεργκ πριν ο Σουηδός περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή και αυτός το έκανε πραγματικότητα, σημειώνοντας ένα γκολ και έχοντας συμβολή σε άλλα δύο (!), την ίδια στιγμή που ο Σιατραβάνης έκανε χατ τρικ για λογαριασμό της ελαφράς ταξιαρχίας.

Ο Απόλλων ήταν καλύτερος και πιο αποφασιστικός από το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου και μόλις στο 3’ απείλησε την εστία του Στιλ με τον Τζάνη να κάνει βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας και τον Πετρόπουλο να πλασάρει αδύναμα πάνω στον Στιλ που είχε βρει από την εστία του.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Πετρόπουλος από την πάσα του Τζάνη, το κατάφερε ο Σιατραβάνης, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ιβανόφ και πλάσαρε τον Στιλ ανοίγοντας το σκορ (1-0).

Ο Παναθηναϊκός παρέπαιε και οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 20’ με το απευθείας χτύπημα φάουλ του Κονέ που απέκρουσε δύσκολα ο Στιλ, ενώ στο 22’ ο Κονέ γέμισε τη μπάλα προς τον Δεληζήση που έκανε κακό σουτ στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήταν στο 28’ μετά από ατομική ενέργεια του Εμποκού που σούταρε άουτ, ενώ στο 30’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε με το εξωτερικό κάθετη πάσα στον Λέτο που έβγαινε μόνος του αλλά ο βοηθός Νατσιούλας υπέδειξε κακώς οφ σάιντ.

Στο 32’ ωστόσο όταν ο Λέτο βγήκε τετ α τετ με τον Χιώτη από κάθετη πάσα του Λεντέσμα, καθυστέρησε αδικαιολόγητα να σουτάρει και ο Βαλεριάνος τον έκλεισε σωτήρια για την ομάδα του.

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 43’ από εκτέλεση κόρνερ του Τζάνη και λάθος διώξιμο του Χουχούμη, ο Σιατραβάνης έπιασε γυριστό σουτ, ο Στιλ ακούμπησε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα, αλλά αυτή χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα (2-0).

Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Λέτο να συνεργάζεται και να στρώνει στον Μπουμάλ που σούταρε άουτ.

Συνολικά το πρώτο ημίχρονο ο Απόλλων ήταν σαφώς ανώτερος του «φαντάσματος» του Παναθηναϊκού, με τους Ιβανόφ (κυρίως) και Χουχούμη να είναι σε άλλη γήπεδο, τη μεσαία γραμμή ανύπαρκτη με τους Ρέις-Λεντέσμα (ειδικά τον Αργεντινό) να πελαγοδρομούν, τραγικές επιστροφές και ανύπαρκτο κράτημα της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς Μπεργκ και Λουντ (αλλαγές που έπαιξαν σημαίνοντα ρόλο στο παιχνίδι), αλλά στο 49’ ο Χουχούμης έχασε τη μπάλα και ο Κάσσος έβγαλε τη σέντρα προς τον Πετρόπουλο η κεφαλιά του οποίου πέρασε εκτός εστίας.

Ο Παναθηναϊκός στο 54’ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμποκού να σουτάρει άουτ από πάσα του Λέτο, αλλά στο 55’ ο Λέτο βρήκε έξοχα τον Μπεργκ που δεν αστόχησε στο τετ α τετ με τον Χιώτη μειώνοντας σε 2-1.

Οι «πράσινοι» άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο και στο 61’ ο Μπουμάλ συνεργάστηκε ωραία με τον Μέστο που έβγαλε πανέμορφη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί όπου ο Εμποκού με δυνατό σουτ ισοφάρισε (2-2).

Στο 63’ μάλιστα ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από την ανατροπή με τον Λέτο να αφήνει ωραία στον Μπεργκ το πλασέ του οποίου απέκρουσε ο Χιώτης.

Και τα κατάφερε στο 65’ όταν ο Μπουμάλ έδωσε στον Μπεργκ και αυτός σέρβιρε στο πιάτο το γκολ στον Λέτο που δεν αστόχησε διαμορφώνοντας το 2-3!

Ο Απόλλων έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Σιατραβάνη να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή στο 71’, αλλά στο 74’ ο Εμποκού βρήκε με κάθετη πάσα τον Μπεργκ που πέρασε τον τερματοφύλακα και γύρισε τη μπάλα προς τον Λέτο, με τον Ντάσιο να παρεμβαίνει και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (2-4).

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ωστόσο, ο Ρέις έκανε πέναλτι και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Σιατραβάνη να το εκτελεί εύστοχα και να μειώνει σε 3-4 (75’)!

Στο 83’ ο Μπεργκ βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή αλλά ο Ντάσιο έδιωξε σε κόρνερ και στην εξέλιξη της φάσης ο Απόλλων βγήκε στην κόντρα με τον Κονέ να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι!

Στο 89’ ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία να καθαρίσει το ματς με τον Λέτο να σουτάρει μόνος του, από πάσα του Βλαχοδήμου, άουτ, ενώ στο 91’ ο Στιλ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Δ. Σπανός): Χιώτης, Πάνος, Ντάσιος (85’ Ρομάνο), Δεληζήσης, Βαλεριάνος, Κονέ, Τζάνης (70’ Τσιάρας), Κάσσος (85’ Διαμαντόπουλος), Αλμπάνης, Σιατραβάνης, Πετρόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Στιλ, Mέστο, Tελάντερ, Iβάνοφ, Xουχούμης, Mπουμάλ (75’ Βλαχοδήμος), Λεντέσμα (46’ Λουντ), Pέις, Εμπουκού, Bιγιαφάνιες (46’ Μπεργκ), Λετο.

Διαιτητής: Θ. Τζήλος (Λάρισας).

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Δημήτρης Σπανός παρέταξε τον Απόλλωνα σε σχηματισμό 4-2-3-1 που εμπεριείχε τον Χιώτη κάτω από τα δοκάρια, τον Πάνο δεξιά στην άμυνα, τους Ντάσιο και Δεληζήση στόπερ, τον Βαλεριάνο αριστερό μπακ, τους Τζάνη και Κονέ αμυντικούς μέσους, τον Κάσσο δεξί χαφ, τον Σιατραβάνη αριστερό και τον Αλμπάνη επιτελικό μέσο, πίσω από τον επιθετικό περιοχής, Πετρόπουλο.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε ως σχηματισμό το 4-2-3-1, με τον Στιλ κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Μέστο δεξί μπακ, τους Τελάντερ και Ιβανόφ στο κέντρο της άμυνας, τον Χουχούμη αριστερό μπακ, τους Ρέις και Λεντέσμα κεντρικούς μέσους, τον Μπουμάλ δεξί χαφ, τον Εμποκού στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τον Βιγιαφάνιες σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Λέτο. Στο 46’ ο Λουντ άλλαξε τον Λεντέσμα και ο Μπεργκ τον Βιγιαφάνιες και ο σχηματισμός έγινε 4-4-2 με τον Σουηδό ένα «κλικ» πιο πίσω απ’ τον Λέτο, ενώ στο 75’ ο Βλαχοδήμος πήρε τη θέση του Μπουμάλ.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Ιβάν Ιβανόφ με τον Διαμαντή Χουχούμη συναγωνίζονται τον άτυπο αυτόν τίτλο με τον Λεντέσμα και τον Ρέις (εξαιτίας της αφελούς ενέργειάς του στη φάση του πέναλτι και της αποβολής του) να χάνουν στα… σημεία.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Μάρκους Μπεργκ, ο Ρόμπιν Λουντ και ο Πολ Ζοσέ Εμποκού ήταν οι πυλώνες της νίκης-πρόκρισης και της ανατροπής του Παναθηναϊκού, με καθοριστική τη συμβολή του Μαρίνου Ουζουνίδη που άλλαξε τη ροή του αγώνα με τις παρεμβάσεις του. Από πλευράς Απόλλωνα, ο Σιατραβάνης που πέτυχε χατ τρικ, ο Τζάνης και ο Κονέ ήταν οι κορυφαίοι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Παναθηναϊκός μεταμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και χάρη στις αλλαγές του Ουζουνίδη, την είσοδο στο ματς των Μπεγκ (κυρίως αυτού) και Λουντ, αλλά και την αλλαγή του σχηματισμού σε 4-4-2, έφτασε σε μία τεράστια ανατροπή που του χάρισε την πρόκριση στους «16» του θεσμού. Ο Απόλλωνας πάλεψε σαν ίσος προς ίσο και αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες αν και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς και ότι «αυτοκτόνησε» από τη στιγμή που δεν διαχειρίστηκε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Χωρίς το μεγάλο λάθος η διαιτησία του Τζήλου από τη Λάρισα δεν επηρέασε την έκβαση του αγώνα.

https://streamable.com/cj3h
https://streamable.com/jteq
https://streamable.com/jq27
https://streamable.com/osk6
https://streamable.com/s6qm
https://streamable.com/sf2d
https://streamable.com/8t47
Απόλλωνας - Παναθηναϊκός 3-4 (vids)