MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΟΑΚΑ, OTE SPORT 1
ΑΕΚ
ΑΕΚ
4 0
Κέρκυρα
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ούσα κάτοχος του τροπαίου, η ΑΕΚ ήθελε να μπει στην... μάχη του Κυπέλλου Ελλάδας με μια νίκη απέναντι στην Κέρκυρα, η οποία θα της επέτρεπε να γίνει με το «καλημέρα» αφεντικό του 6ου ομίλου, τόσο για την πρόκριση, όσο και για την πρώτη θέση. Και το έκανε, φτάνοντας στην επικράτηση με 4-0 και κάνοντας πρεμιέρα στον θεσμό με το δεξί.

Η ομάδα του Ζοζέ Μοράις ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, παρά τη διαχείριση που έκανε ο Πορτογάλος τεχνικός εν όψει του αγώνα της Τούμπας. Οι Κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ (με τον Γκάλο), είχαν δοκάρι και αρκετές ακόμη ευκαιρίες και τελικά «σκότωσαν» το ματς στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης, με τρία ακόμη γκολ (από τους Χριστοδουλόπουλο, Πέκχαρτ και... Ντιόγκο), επιχειρώντας να... διασκεδάσουν και τις εντυπώσεις για τα σφυρίγματα που ακούστηκαν από την εξέδρα, η οποία ήταν εμφανώς επηρεασμένη από την γκέλα του περασμένου Σαββάτου με τον Πανιώνιο.

Γρήγορο γκολ, δοκάρι, τετ α τετ

Η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πολύ νωρίς στο παιχνίδι. Μόλις στο 7', ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πέρασε απ' όλους, έφτασε στον Πλατέλλα, ο οποίος έστρωσε στον Γκάλο και ο Βραζιλιάνος με ένα μακρινό σουτ νίκησε τον Αραμπατζή για το 1-0. Δυο λεπτά αργότερα η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Πλατέλλας έβγαλε ωραία μπαλιά στον Πέκχαρτ, όμως ο Τσέχος σε θέση τετ α τετ πλάσαρε άουτ!

Στο 19' ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω. Στο 26' ο Πλατέλλας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Λαμπρόπουλος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι! Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης ο αμυντικός της ΑΕΚ έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή και ζήτησε πέναλτι για ένα μαρκάρισμα που δέχθηκε. Η πρώτη... υποψία φάσης για την Κέρκυρα ήρθε στο 35', με τον Αρναρέλλη να κάνει μια προσπάθεια από αριστερά και να δοκιμάζει ένα πλασέ, το οποίο ήταν αρκετά άστοχο και δεν ανησύχησε τον Μπάρκα.

Μια πραγματικά καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 43', όταν ο Γεωργίου δοκίμασε ένα δυνατό μακρινό σουτ και ανάγκασε τον Μπάρκα να πέσει στη γωνία του και να αποκρούσει. Στο επόμενο λεπτό ο Πεκχαρτ είχε την ευκαιρία να βγει για ακόμη μια φορά τετ α τετ, όμως άργησε και έδωσε την ευκαιρία στον Αντιλέχου να διώξει με σωτήριο τάκλιν, με το σκορ ημιχρόνου να μένει στο 1-0.

Το... τελείωσε με Λάζαρο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να φωνάζει για ένα πέναλτι. Στο 47', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να πάρει την κεφαλιά, ο Νίκτς τον «κατέβασε»και με τα δύο χέρια, όμως ο Κιοτζένης δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στην επανάληψη ο Μοράις έκανε διπλή αλλαγή, ρίχνοντας στο παιχνίδι τους Γιόχνασον, Μάνταλο (αντί Σιμόες και Πλατέλλα), αλλάζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-2-3-1.

Τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Γιόχανσον έκανε ένα μακρινό σουτ, με τον Αραμπατζή να μπλοκάρει. Στο 66' ο Ντίας έκανε ένα γύρισμα από αριστερά, ο Μάνταλος έβαλε την προβολή, αλλά ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας μπλόκαρε και πάλι. Την ίδια τύχη είχε και ένα δυνατό σουτ του Γαναλόπουλου στην επόμενη φάση. Στο 71' ο Μάνταλος βγήκε απέναντι από το τέρμα, μετά από συνδυασμό των Γιόχανσον, Πέκχαρτ, όμως η φάση σταμάτησε λανθασμένα για οφσάιντ, έπειτα από υπόδειξη του πρώτου βοηθού Αναστόπουλου.

Στο 76' ήταν η σειρά της Κέρκυρας να διαμαρτυρηθεί για πέναλτι, για ένα μαρκάρισμα του Ντίας πάνω στον Ματίε, με τον Κιοτζένη να κάνει παρατηρήσεις στον παίκτη των φιλοξενούμενων. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ βρήκε αυτό το δεύτερο γκολ που έψαχνε για να τελειώσει το ματς. Ο Γκάλο έκανε μια εξαιρετική σέντρα από δεξιά και ο Χριστοδουλόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 2-0.

«Κερασάκι» από Πέκχαρτ

Μάλιστα, δεν άργησε να έρθει και το τρίτο γκολ για την ΑΕΚ, καθώς στο 80' ο Μάνταλος έκανε μια φανταστική κάθετη ενέργεια, γύρισε τη μπάλα και ο Πέκχαρτ με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι κάπου εκεί θα διαμορφωνόταν το τελικό αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι έφτασαν σε ακόμη ένα γκολ στο 90'.

Ο Αραβίδης έκανε μια όμορφη ενέργεια από δεξιά, έβγαλε μια δυνατή σέντρα προς την περιοχή και ο Ντιόγκο στην προσπάθειά του να απομακρύνει έκανε ένα...γλυκό πλασέ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ζοζέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντίας, Χριστοδουλόπουλος (86' Ζόριτς), Σιμόες (55' Γιόχανσον), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (56' Μάνταλος), Αραβίδης, Πέκχαρτ.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Ματιέ, Αντιλέχου, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, Ανδρεόπουλος, Νταβίντ (46' Νίκιτς), Γεωργίου, Ντουαλά (68' Σπίνουλας), Αρναρέλλης, Παμλίδης (70' Γεωργακόπουλος).

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Ζοζέ Μοράις παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-4-2. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίας, στη μεσαία γραμμή οι Χριστοδουλόπουλος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Πλατέλλας και στην επίθεση οι Πέκχαρτ, Αραβίδης.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Αραμπατζής, στην άμυνα οι Ματιέ, Αντιλέχου, Γρομιτσάρης, Ντιόγκο, στα αμυντικά χαφ οι Ανδρεόπουλος, Νταβίντ και στην τριάδα πίσω από τον Παμλίδη οι Γεωργίου, Ντουαλά, Αρναρέλλης.

Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ, παρά τις αλλαγές που υπήρξαν στην ενδεκάδα, έδειξε αποφασιστικότητα για να ξεκινήσει τον θεσμό του Κυπέλλου με το δεξί, έφερε γρήγορα το ματς εκεί που ήθελε και στο τέλος έδωσε στη νίκη της μεγάλες διαστάσεις, βγάζοντας και ένα... ξέσπασμα έπειτα από την ισοπαλία με τον Πανιώνιο.

Αυτοί που έκριναν το ματς

Η ΑΕΚ είχε αρκετούς παίκτες σε καλή βραδιά. Ο Γκάλο ήταν ο MVP κάνοντας το 1-0 και φτιάχνοντας το 2-0, ο Μάνταλος έδωσε ποιότητα με την είσοδό του στο ματς και οι Πέκχαρτ, Χριστοδουλόπουλος... ζέσταναν τη σχέση τους με τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Ευάγγελος Κιοτζένης... συνάντησε δύσκολες φάσεις και επέλεξε... να τις προσπεράσει, δείχνοντας σε όλες «παίζετε» σαν να μην τις είδε! Η ΑΕΚ ζήτησε τρία πέναλτι. Δύο πάνω στον Λαμπρόπουλο (στο 26' και το 47'), όπου στο δεύτερο η παράβαση ήταν κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη και ένα για μαρκάρισμα του Αντιλέχου στον Πέκχαρτ. Η Κέρκυρα ζήτησε κι αυτή ένα πέναλτι, από την πλευρά της, με τον Γκόμες για μαρκάρισμα από τον Ντίας, ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα, ενώ φαίνεται ότι πρέπει να υπήρξε παράβαση στο όριο της περιοχής (φάουλ). Επίσης, ήταν ανεκτικός στον πειθαρχικό έλεγχο.

Τα γκολ της αναμέτρησης:

ΑΕΚ-Κέρκυρα 4-0 (vids)