MENU

Θα έβρισκε τον τρόπο να βάλει τα γκολ που χρειάζεται και έπρεπε απλά να ανταποκριθεί στις μία δύο φάσεις που θα μπορούσε να βγάλει η Καλλονή.

Νομίζω πως είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να δούμε τα κακώς κείμενα. Όχι πως έπαψα να πιστεύω πως έτσι πρέπει να παίζει ο ΠΑΟΚ. Όμως είναι σαφές πως ενώ υπάρχουν τα αθλητικά χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει η καθαρή σκέψη στη τελική πάσα ή στην εκτέλεση.

Για να συμβεί αυτό βέβαια πρέπει η νέα επιλογή του Ιγκόρ Τούντορ να πάρει σερί νικών ή καλών εμφανίσεων. Ναι ο ΠΑΟΚ ήταν καλός, όμως απέναντι σε έναν πολύ μέτριο αντίπαλο. Και αν η αδύναμη επιθετικά Βέροια που έρχεται στη Τούμπα την Κυριακή είναι απλά λίγο καλύτερη από την Καλλονή, μετά αρχίζουν τα δύσκολα με σερί αγώνων φωτιά.

Εννοείται βέβαια πως για να γίνει πιο αποδοτικό το 4-2-3-1 χρειάζεται και ένα δεκάρι που να φέρνει καλύτερες επιλογές στη τελευταία ζώνη άμυνας του αντιπάλου. Αυτά είναι γνωστά από το καλοκαίρι.

Έχω την αίσθηση πως αμυντικά είχαμε κακές τοποθετήσεις σε κάποιες φάσεις, μία εξ αυτών γλίτωσε τον ΠΑΟΚ ο βοηθός με ένα οφσάιντ που σε καμία των περιπτώσεων δεν ήταν. Η ομάδα πρέπει να δοκιμαστεί και σε δυσκολότερα παιχνίδια για να βγάλουμε πιο χρήσιμα συμπεράσματα. Ναι η σύνθεση χαρακτηριστικών είναι σωστή με τη δεδομένη έλλειψη του επιτελικού, αλλά ακόμη υπάρχει δρόμος.

Ο Τούντορ πάντως έχει δίκαιο που μίλησε για καλύτερη ισορροπία, η οποία προέρχεται πάντα από τη σύνθεση των χαρακτηριστικών. Όμως το θέμα Λέοβατς που ως καθαρός μπακ είναι καλός παίκτης, φέρνει πάλι ένα ζήτημα σε αυτή. Το να μεταφερθεί ο Τζαβέλλας αριστερά είναι ορθολογική λύση απλά είναι σε τόσο καλή κατάσταση ως στόπερ που μπορεί να φέρει ανισορροπία η μετατόπισή του.

Την σειρά με την Καλλονή την πήρε ο Μακ σχεδόν μόνος του μπροστά. Το γκολ στο πρώτο παιχνίδι, ένα γκολ, μία ασίστ και το πρώτο γκολ στο άδειο τέρμα από τον Κλάους ήρθε από δική του ενέργεια.

Είχε ανοίξει μία κουβέντα για το κατά πόσο ο Μακ θα βοηθηθεί παίζοντας εξτρέμ, αλλά προσωπικά δεν θυμάμαι κάποιον παίκτη να παίζει στη φυσική του θέση και να έχει πρόβλημα.

Ο Μακ, με τα πέντε γκολ της εθνικής, έχει φτάσει φέτος στα είκοσι, νούμερο που πραγματικά με αιφνιδιάζει. Εκτιμώ πως είναι συγκυριακό σε μεγάλο βαθμό το γεγονός αυτό, άρα καταλήγω στο συμπέρασμα πως η πώλησή του είναι ή φέτος ή ποτέ. Για να έχει ο ΠΑΟΚ σοβαρά έσοδα.

Βέβαια ο Ιβάν Σαββίδης δεν θέλει πωλήσεις και αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τον ίδιο. Αρκεί όταν θα γίνει το ταμείο στο τέλος να μην ενοχλείται από το έλλειμα. Γιατί κακά τα ψέματα, έχουνε μπει πάρα πολλά χρήματα στον ΠΑΟΚ από την πλευρά του. Ο ίδιος όμως ορίζει τις τύχες της τσέπης του και κανένας δεν έχει λόγο πάνω σε αυτό.

Στον ΠΑΟΚ από σήμερα μέσα από επίσημη ενημέρωση μάθαμε για τις υποεπιτροπές που δημιουργήθηκαν. Μέσα στους στόχους αυτών είναι να οριστεί ο προϋπολογισμός λένε. Να βγει μπάτζετ δηλαδή.

Το μόνο που έχω να συμπληρώσω πάνω σε αυτό το θέμα είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι, το οποίο εμείς το πήγαμε σε επίπεδο που ακόμη και αυτούς τους πιάσαμε στον ύπνο.

Λένε οι άνθρωποι πως όταν δεν θέλεις να πάρεις μία απόφαση, φτιάξε μία επιτροπή. Εμείς κάναμε και υποεπιτροπές. Είμαστε απλά θεότητες.

ΥΓ Για αντίπαλο στους 8, δεν θέλω την Τρίπολη. Όλοι οι άλλοι ευπρόσδεκτοι.

ΠΑΟΚ: Οι υποεπιτροπές, η πρόκριση και τα νούμερα του Μακ