MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
ΑΕΚ
ΑΕΚ
2 0
Λεβαδειακός
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Το Κύπελλο αποδεικνύεται μέχρι στιγμής για την ΑΕΚ μια διοργάνωση... που της πάει. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και απέναντι στον Λεβαδειακό, στο ΟΑΚΑ, στον επαναληπτικό του 0-1 της Λιβαδειάς. Χωρίς να πιάσει σπουδαία απόδοση, η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ πήρε τη νίκη με 2-0 και σφράγισε εύκολα το εισιτήριό της για την φάση των «8» του θεσμού.

Με αυτόν τον τρόπο η Ένωση πέτυχε την πέμπτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια για το Κύπελλο, ενώ διατήρησε και το «μηδέν» παθητικό μέχρι τώρα στη διοργάνωση, καθώς κανείς δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να παραβιάσει την εστία της.

Τα καλύτερα... στο τέλος

Η ΑΕΚ πήρε την κατοχή από το πρώτο λεπτό και προσπάθησε να ασκήσει πίεση, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα στο να ανοίξει χώρους απέναντι στην διπλή ζώνη άμυνας του Λεβαδειακού. Η πρώτη τελική ήταν στο 5', όταν ο Τζιμπούρ σκόραρε απέναντι στον Τσιντώτα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ. Στο 18'... όλη η ΑΕΚ ανέβηκε για ένα στημένο, ο Λεβαδειακός κατάφερε να βγάλει κόντρα με δύο απέναντι σε έναν, όμως ο Μπακάκης κατάφερε να κόψει την πάσα του Καψάσκη και να γλιτώσει την ομάδα του από μια δύσκολη κατάσταση.

Έπειτα από αυτές τις δύο... υποψίες φάσεων, η επόμενη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 39'(!). Ο Τζιμπούρ πήρε τη μπάλα με πλάτη μέσα στην περιοχή, εκείνος την έστρωσε στον Μπουονανότε, ο Αργεντινός έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Τσιντώτας κατάφερε να μπλοκάρει. Στο 43' ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Τζιμπούρ μπήκε στη φάση, αλλά δεν κατάφερε να τη σπρώξει στα δίχτυα. Στη συνέχεια ο Γιόχανσον υποδέχθηκε μια σέντρα μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Τσιντώτας εξ επαφής απέκρουσε με το σώμα.

Και πάνω που το παιχνίδι... ζεστάθηκε, η ΑΕΚ βρήκε και το γκολ. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Τζιμπούρ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά, με ένα εκπληκτικό γυριστό σουτ, ο Γόχανσον την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0. Μάλιστα, στην εκπνοή του πρώτου μέρους, οι Κιτρινόμαυροι λίγο έλειψε να πετύχουν και δεύτερο γκολ, καθώς ένα καλό πλασέ του Μπουονανότε μέσα από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

https://streamable.com/4f4h

Κερασάκι... Ντιέγκο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Λεβαδειακό να χάνει μια σημαντική ευκαιρία, καθώς στο 47' ο Γιακουμάκης βγήκε μόνος του απέναντι στον Ανέστη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να μπλοκάρει στο πλασέ που έγινε. Η Ένωση απάντησε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ντίντακ έκανε μια σέντρα, ο Γιόχανσον στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, όμως ο Τσιντώτας απέκρουσε ενστικτωδώς.

Ωστόσο, παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα, στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ και για περισσότερο από μισή ώρα δεν συνέβη... απολύτως τίποτα, αφού η ΑΕΚ έριξε την πίεσή της, ενώ ο Λεβαδειακός που καιγόταν για γκολ, δεν κατάφερε να φτιάξει φάσεις. Κάπως έτσι φτάσαμε στο 86', όταν ο Μπουονανότε εκτέλεσε αριστοτεχνικά ένα φάουλ ακριβώς στα όρια της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, αφού λίγο αργότερα ο Τσιντώτας απέκρουσε εντυπωσιακά ένα τετ α τετ του Τζιμπούρ, στην καλύτερη ευκαιρία που είχε η Ένωση μέχρι τη λήξη.

https://streamable.com/qvan

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (70' Σοϊλέδης), Κορδέρο (27' λ.τ. Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (76' Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζιμπούρ.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77' Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81' Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54' Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Συνολικά η μεσοεπιθετική γραμμή του Λεβαδειακού έμεινε μακριά από τα αναμενόμενα για μια ομάδα που γνώριζε εξ αρχής ότι για να μείνει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης χρειαζόταν τουλάχιστον ένα γκολ. Στη... διαφορά, πιθανότατα ο Μεραμπασβίλι ήταν αυτός που δικαιούνταν τον... τίτλο του χειρότερου, χωρίς να υστερεί πολύ βέβαια σε σχέση με τους υπόλοιπους.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή διαιτησία, χωρίς πολλές δύσκολες φάσεις. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Τζιμπούρ ως οφσάιντ, επίσης σωστά ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδωσε φάουλ και όχι πέναλτι στο μαρκάρισμα πάνω στον Μπακάκη στο 86'. Σε αναζήτηση λαθών, υπάρχουν δύο οφσάιντ -οριακά είναι αλήθεια- που λανθασμένα δόθηκαν, ένα σε κάθε ημίχρονο.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει πολλές λύσεις απέναντι στη μαζική άμυνα του Λεβαδειακού για ένα σχεδόν ένα ημίχρονο, όμως κατάφερε να μην απειληθεί κιόλας. Το γκολ του Γιόχανσον πριν την ανάπαυλα απλοποίησε τα πράγματα και επί της ουσίας τελείωσε την πρόκριση, αφού η εικόνα των φιλοξενούμενων δεν έπειθε ότι θα μπορούσαν να βάλουν δύο γκολ μέσα στο ΟΑΚΑ. Εκτός αν γινόταν κάτι ανάλογο με το παιχνίδι του πρωταθλήματος, όμως αυτά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα.

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Οι πρώτοι και οι προφανείς πρωταγωνιστές ήταν οι δύο σκόρερ, ο Γιόχανσον και ο Μπουονανότε. Από εκεί και πέρα, η απόκρουση του Ανέστη με την έναρξη του δευτέρου μέρους απαγόρευσε στον Λεβαδειακό να μπει ξανά στο παιχνίδι, ενώ οι αποκρούσεις του Τσιντώτα κράτησαν το σκορ σε χαμηλά επίπεδα.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Γκουστάβο Πογιέτ επέλεξε ως διάταξη της ομάδας του το 4-3-3 και προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε πρόσωπα. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα οι Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, ο Κορδέρο έπαιξε ως αμυντικός χαφ, οι Γιόχανσον, Μάνταλος ως εσωτερικοί χαφ, οι Μπουονανότε, Πλατέλλας στα άκρα της επίθεσης και ο Τζιμπούρ στην κορυφή.

Ο Άκης Μάντζιος από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Στο τέρμα ήταν ο Τσιντώτας, στην άμυνα οι Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας, Μεντί, τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Νικολάου, Μαχαίρας και στην τριάδα πίσω από τον Μάντζιο οι Μεραμπασβίλι, Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ.

ΑΕΚ-Λεβαδειακός 2-0 (vids)