MENU

Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο. Η συντριβή του αεροσκάφους «σημάδεψε» για πάντα το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και άλλαξε την ιστορία της βραζιλιάνικης ομάδας - θαύμα, που μέσα σε λίγα χρόνια είχε καταφέρει να ανελιχθεί από τις μικρές κατηγορίες και να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις.

Σε μερικές ώρες, το Σαπέκο της Βραζιλίας, που όλους τους προηγούμενους μήνες θρηνούσε τους νεκρούς του, θα φορέσει τα γιορτινά του. Η Σαπεκοένσε δίνει ένα σπουδαίο παιχνίδι κόντρα στην Ατλέτικο Νασιονάλ. Οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες στον πρώτο τελικό για το Ρεκόπα Σουδαμερικάνα (αντίστοιχο με το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ).

Άπαντες θέλουν αυτός ο αγώνας να είναι μια γιορτή για την αναγέννηση της Σαπεκοένσε, που ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό δυστύχημα του Μεδεγίν.

Έχοντας πια 22 νέους παίκτες στο ρόστερ της, η βραζιλιάνικη ομάδα θα υποδεχθεί τους Κολομβιανούς, οι οποίοι είχαν συγκλονίσει τον ποδοσφαιρικό πλανήτη όταν λίγες ώρες μετά τη συντριβή είχαν ζητήσει να αποδοθεί στη Σαπεκοένσε ο τίτλος του Κόπα Σουδαμερικάνα.

«Δεν πρόκειται απλά για ένα παιχνίδι. Αυτός ο αγώνας αντιπροσωπεύει την ιστορία της Σαπεκοένσε» τόνισε ο προπονητής Βάγκνερ Μαντσίνι.

Ο αγώνας θα είναι γιορτή για την πόλη των περίπου 200.000 κατοίκων. Η κυκλοφορία θα διακοπεί σε κεντρικούς δρόμους από το μεσημέρι, ώστε να μπορούν όλοι μαζί να βρεθούν και να γιορτάσουν πριν πάνε στο γήπεδο.

«Αυτό είναι το παιχνίδι που θέλουμα να παίξουμε. Ακόμα είμαστε συγκλονισμένοι από αυτό που συνέβη, ο πόνος θα υπάρχει για πάντα μέσα μας. Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη αυτών που δεν είναι πια μαζί μας» ανέφερε ο Νέι Μαϊντάνα, εκ των αντιπροέδρων του βραζιλιάνικου συλλόγου.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης οι παίκτες των δύο ομάδων θα μπουν στο γήπεδο της Σαπεκοένσε. Για να παίξουν ποδόσφαιρο, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας...

Σαπεκοένσε - Νασιονάλ: σε λίγες ώρες το παιχνίδι που «σημάδεψε» ο θάνατος!