MENU

Το ποσό για την μεταγραφή του παίκτη έχει συμφωνηθεί, οι υπογραφές στο συμβόλαιο είναι έτοιμες να μπουν και η μπουτίκ του συλλόγου είναι έτοιμη να τυπώσει το όνομα της νέας μεταγραφής στην φανέλα της ομάδας.

Πριν όμως από όλα αυτά προέχει η σωματική ακεραιότητα του ποδοσφαιριστή και οι προκαθορισμένες ιατρικές εξετάσεις, ο φόβος δηλαδή κάθε παίκτη και κάθε φιλάθλου για το αν κάτι πάει στραβά και χαλάσει το ντιλ.

Πάμε να δούμε τι περιέχει μία προκαθορισμένη ιατρική εξέταση για να ολοκληρωθεί μία μεταγραφή;

1. Τα βασικά:

Κάθε παίκτης είναι διαφορετικός και για αυτό κάθε διάγνωση είναι διαφορετική. Κάθε παίκτης έχει τον δικό του τραυματισμό και το ιατρικό τιμ θα πρέπει να βεβαιωθεί και να διαγνώσει τυχών ασθένεια η οποία θα αποτρέψει τον ποδοσφαιριστή να αποδώσει το μέγιστο των ικανοτήτων του. Καμία ομάδα δεν θα ήθελε να δώσει 80+ εκ. ευρώ για έναν παίκτη ο οποίος θα διαγνωστεί με κάποιο πρόβλημα. Ανάλογα με τον σύλλογο τα ιατρικά κρατούν μέχρι και 2 μέρες.

2. Όλα είναι θέμα καρδιάς:

Όλοι θυμόμαστε τον Φαμπρίς Μουάμπα και το καρδιακό επεισόδιο εν ώρα αγώνα στο γήπεδο της Τότεναμ. Ο μέσος της Μπόλτον ήταν τυχερός που επέζησε αλλά κάποιοι άλλοι όπως ο Φοέ δεν ήταν τόσο τυχεροί και η καρδιά τους τους πρόδωσε. 'Ετσι όλες οι ομάδες δίνουν πλέον ιδιαίτερη βάση στο ιστορικό της καρδιάς των μεταγραφικών τους στόχων χρησιμοποιώντας ερωτηματολόγια φτιαγμένα από ειδικούς. Οι παίκτες ανω των 24 ετών ελέγχονται κάθε χρόνο καθώς το ποδόσφαιρο πλέον έχει αλλάξει και απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση.

3. Μυικοί τραυματισμοί:

Τη περσινή σεζόν στην Αγγλία είχαμε κάθε βδομάδα σχεδόν και από ένα μυικό τραυματισμό. Οι γιατροί κοιτούν την μυοσκελετική σταθερότητα του ποδοσφαιριστή, το πόσο δυνατά πόδια και πλάτες έχει που θα μπορέσουν να αντέξουν στα συχνά παιχνίδια και προπονήσεις. Το ιατρικό τιμ ζητά από τους ποδοσφαιριστές να κάνουν σκουάντς, τρεξίματα με βάρη ακόμα και πους απς για να δουν αν ο οργανισμός τους θα μπορέσει να αντέξει στα τουλάχιστον 50 παιχνίδια της σεζόν, πριν υπογράψουν.

4. Παχυσαρκία:

Το έχουμε δει πολλές φορές να γυρνούν ποδοσφαιριστές μετά τις διακοπές τους με παραπανίσια κιλά. Αλλά πως το ιατρικό τιμ επιλέγει έναν παίκτη ως παχύσαρκο; Χρησιμοποιούν μία έξυπνη τεχνική που ονομάζεται Βιοηλεκτρική Αντίσταση που μετρά τη μάζα και το λίπος του υποψήφιου μεταγραφικού στόχου.

5. Τα εργομετρικά:

Τα εργομετρικά τεστ βοηθούν την ομάδα να μετρήσει την ταχύτητα των ποδοσφαιριστών της σε μία συγκεκριμένη απόσταση. Γαι παράδειγμα μία απόσταση των 20 μέτρων ένας ποδοσφαιριστής της Τσάμπιονσιπ και της Πρέμιερ Λιγκ θα πρέπει να την κάνει σε χρόνο 3 δευτερολέπτων. Αν και αμφιβάλουμε κατά πόσο μπορούν να το πετύχουν αυτό κάποιοι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές.....

Τι περιέχουν τα ιατρικά τεστ μίας μεταγραφής;