Ο εκ των υποψηφίων για την προεδρία της FIFA, μίλησε χθες για όλα τα θέματα που αφορούν την παγκόσμια ομοσπονδία σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε.
Στο... τραπέζι μάλιστα έπεσε και ο Ολυμπιακός και η εμπλοκή του στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης». Εκείνο που απάντησε ο γενικός γραμματέας της UEFA είναι ότι τα στοιχεία που υπήρχαν δεν ήταν αρκετά για να επιφέρουν τιμωρία των Πειραιωτών, επισημαίνοντας πως η επιτροπή δεοντολογίας της UEFA είναι ανεξάρτητη.
Οι απαντήσεις πάντως του Ινφαντίνο κάθε άλλο παρά έπεισαν τους Άγγλους δημοσιογράφους, ορισμένοι εξ αυτών εκτόξευσαν τα... βέλη τους. Χαρακτηριστική περίπτωση ο ρεπόρτερ του «Insidefootball», Ματ Σκοτ που έγραψε αρχικά στο twitter:
«Ο κ.Ινφαντίνο ασχολήθηκε αρκετά με την ερώτησή μου για την εμπλοκή του Ολυμπιακού σε στημένους αγώνες. Είπε ότι υπήρχε έλλειψη στοιχείων», για να προσθέσει στη συνέχεια:
«Αυτό που δεν είπε ότι υπήρχε έλλειψη στοιχείων για το κλαμπ όπου αντιπρόεδρος είναι ο πατέρας του αναπληρωτή γενικού γραμματέα της UEFA».
Από την πλευρά του ο Μπεν Ράμσμπι σημείωσε πως: «Ο Τζιάνι Ινφαντίνο Ρωτήθηκε για το σκάνδαλο στημένων αγώνων του Ολυμπιακού και την αδράνεια της UEFA. Υπεραμύνθηκε ότι οι μηχανισμοί της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας είναι "ανεξάρτητοι"».
Ινφαντίνο: «Δέχτηκα απειλές»!
Από εκεί και πέρα αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Ελβετού παράγοντα ότι έχει δεχτεί απειλές, όταν η συζήτηση πήγε στον τρόπο με τον οποίο η UEFA χειρίστηκε τα σκάνδαλα στημένων αγώνων σε Τουρκία κι Ελλάδα!
«Έχω δεχτεί απειλές για τη ζωή μου, εγώ και η οικογένειά μου. Κανένα άλλο όργανο στον κόσμο δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα (σ.σ. καλύτερα απ' ό,τι το έκανε η UEFA)», ήταν τα λόγια του.