MENU

Μετά τον κυριακάτικο αγγλικό Τύπο, και το τηλεοπτικό δίκτυο SkySports, επικαλούμενο πηγές του, αναφέρει πως Μπλάτερ και Πλατινί κινδυνεύουν με μεγάλες ποινές, οι οποίες και αναμένεται να γίνουν γνωστές σχετικά σύντομα.

Μέχρι το τέλος του 2015, η Επιτροπή Ηθικής της FIFA πρόκειται να έχει βγάλει την οριστική απόφαση μετά την ολοκλήρωση των ερευνών και σύμφωνα με το αγγλικό τηλεοπτικό δίκτυο σε περίπτωση που Μπλάτερ και Πλατινί κριθούν ένοχοι, τότε η ελάχιστη ποινή αναμένεται να είναι αποκλεισμός πέντε ετών από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα.

Φυσικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τόσο ο Μπλάτερ, όσο και ο Πλατινί ίσως να ασκήσουν έφεση στο CAS στη Λοζάνη, η οποία και θα έχει εκδικαστεί πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές της FIFA στις 26 του ερχόμενου Φλεβάρη.

Μάλιστα και ο Μπλάτερ, αλλά και ο Πλατινί περιμένουν το αποτέλεσμα από την έφεση που έχουν ήδη ασκήσει εναντίον του προσωρινού αποκλεισμού τους για 90 μέρες από το ποδόσφαιρο, με την απόφαση να αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδες που διανύουμε.

Η συγκεκριμένη προσωρινή ποινή τους είχε επιβληθεί μετά τον φερόμενο χρηματισμό του Πλατινί από τον Μπλάτερ, ύψους 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, για τον οποίο και ερευνώνται από την Επιτροπή Ηθικής της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Με βαριές ποινές απειλούνται Μπλάτερ και Πλατινί»