MENU

Ακουσε πολλά. Αμφισβητήθηκε από πολλούς. Εκλεισε τα αυτιά του σε όλα αυτά και συνέχισε να δουλεύει σκληρά. Εξού και ο τίτλος του κειμένου. Ο Λευτέρης… (απε)λευθερώθηκε και δείχνει εντός γηπέδου πόσο σημαντικός παίκτης είναι για τον φετινό Ηρακλή.

Οι «ρίζες» του Ιντζόγλου με το ποδόσφαιρο είναι βαθιές. Ο 27χρονος γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό. Είναι γιος του Χαράλαμπου Ιντζόγλου, του πρώην άσου της ΑΕΚ που έπαιξε σε μια «χρυσή» πενταετία της Ενωσης, από το 1975-1980, με πρόεδρο τον αείμνηστο, Λουκά Μπάρλο. Ο Χαράλαμπος Ιντζόγλου, ήταν μέλος εκείνης της σπουδαίας ομάδας των Χρηστίδη, Στεργιούδα, Νικολάου, Ραβούση, Μαύρου, Παπαϊωάννου, Μπάγεβιτς και άλλων αστέρων που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο πατέρας του Λευτέρη Ιντζόγλου, «γεύτηκε» μεγάλες χαρές, όταν και πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα, δύο Κύπελλα, ενώ - μέχρι και σήμερα - έχει να καυχιέται για την πορεία της ΑΕΚ στην Ευρώπη και στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη σεζόν 1976-1977, όπου μεταξύ άλλων υπήρχε και το ιστορικό παιχνίδι με την ΚΠΡ, στο οποίο ο τερματοφύλακας Χρηστίδης, αντικατέστησε στην εστία τον Στεργιούδα στην παράταση και απέκρουσε δύο πέναλτι και χαρίζοντας στην ΑΕΚ την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Χαράλαμπος Ιντζόγλου, αν και δεν το συνηθίζει, μίλησε στο sdna.gr για τον γιο του, Λευτέρη: «Εκτός από εξαιρετικό παιδί, ο Λευτέρης είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Ενας λογικότατος θα τον χαρακτήριζα παίκτης. Αποτελεί το εργαλείο κάθε προπονητή. Εκτελεί άριστα τις εντολές που του δίνονται και βοηθάει ουσιαστικά την ομάδα του. Το μεγάλο προσόν του Λευτέρη είναι τα τρεξίματα που έχει. Αυτό τον βοηθάει για να καλύπτει χώρους και να διορθώνει πολλά από τα λάθη που γίνονται».

Ο υιός Ιντζόγλου, ήρθε πέρυσι στον Ηρακλή από τη Δόξα Δράμας. Η μεταγραφή του πέρασε στα «ψιλά». Πολύ γρήγορα όμως βρήκε θέση βασικού στους «κυανόλευκους». Η χρονιά δεν ήταν η καλύτερη δυνατή τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα που δεν κατάφερε να επιστρέψει στη Σούπερ Λιγκ.

Φέτος, ο Ηρακλής, με τις ποινές που είχε λόγω μη αδειοδότησης, είχε δικαίωμα ανανέωσης δύο συμβολαίων από την περσινή χρονιά. Ένα εξ’ αυτών ήταν του Λευτέρη Ιντζόγλου. Μία επιλογή που πήρε ο Νίκος Παπαδόπουλος και ξένισε αρκετούς. Ο προπονητής όμως είχε τους λόγους του ορμώμενος από τη διάθεση του παίκτη.

Ο τραυματισμός του Μπίνο Μπάμπα, έδωσαν βασικό ρόλο στον Ιντζόγλου σε μία νευραλγική θέση, όπως είναι αυτή του αμυντικού μέσου. Παιχνίδι με παιχνίδι, η απόδοσή του ανέβαινε σταδιακά. Χθες, στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα 1926 ο Κορυδαλλιώτης μέσος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης για τον Ηρακλή. Δεν περιορίστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα αλλά - μεταξύ άλλων - έδωσε την ασίστ, «πάρε-βάλε», στον Σάββα Σιατραβάνη.

Οι επιδόσεις του Ιντζόγλου στον Ηρακλή και η αγωνιστική του άνοδος είχε αντίκτυπο και στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Θυμίζουμε πως ο Ηρακλής, λόγω μη αδειοδότησης έχει το δικαίωμα να πάρει μόλις έναν Ελληνα παίκτη άνω των 24άρων ετών. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε ενίσχυση με παίκτη στη θέση του αμυντικού μέσου. Λίγες ημέρες όμως πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, ο Ηρακλής άλλαξε ρότα και αποφάσισε να κινηθεί για την απόκτηση ακραίου χαφ, καθώς εκτός από τον Ιντζόγλου, υπάρχει και ο Μπάμπα, ο οποίος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση.

Ο Ιντζόγλου για τον… Ιντζόγλου