MENU

Να ξεκινήσουμε με αρχαία και να αναλύσουμε μία λέξη που την χρησιμοποιούν όλοι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο; ΟΠΑΔΟΣ. Κακή λέξη σύμφωνα με τους περισσότερους στον χώρο μου. Μην βάλετε και την λέξη δημοσιογράφος δίπλα. Ακόμα χειρότερα θα πουν ορισμένοι. Προφανώς βέβαια όσοι τα αναφέρουν όλα αυτά δεν ξέρουν τι σημαίνει οπαδός ή στην καλύτερη των περιπτώσεων το μπερδεύουν με το...χούλιγκαν.

Η λέξη οπαδός, λοιπόν, προκύπτει από την πλούσια ελληνική γλώσσα και το... εξαιρετικό ρήμα “οπάζω” και και την εξαιρετική λέξη “οπάων”. Ο οπαδός είναι αυτός που ακολουθεί μία κίνηση, μία ιδεολογία, μία ομάδα την στιγμή που η λέξη ¨οπάων” σημαίνει ο συμπολεμιστής.

Όταν αναφερόμαστε, λοιπόν, στο ποδόσφαιρο θεωρώ ότι δεν υπάρχει ομορφότερη λέξη από τον οπαδό, δεν υπάρχει χειρότερος διαχωρισμός με την λέξη...φίλαθλος αυτός δηλαδή που είναι φίλος του αθλήματος ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.

Γιατί κάνουμε την ανάλυση; Γιατί πάρα πολύ απλά η λέξη οπαδός ταιριάζει απόλυτα με τον ΑΡΗ. Ο Αρειανός είναι η επιτομή της έννοιας ΟΠΑΔΟΣ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΙΣΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΡΗΣ.

Δεν χρειάζεται να αναλύσω τι έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο Αρειανός οπαδός είτε στην πιο ποδοσφαιρική έδρα της Ελλάδας το Κλ. Βικελίδης, είτε με 40.000 κόσμου στο Καυτανζόγλειο, είτε φυσικά με τις μαζικότερες οπαδικές εκδρομές ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη και την μεγαλύτερη μετακίνηση οπαδών στην Ελλάδα στον τελικό του ΟΑΚΑ

Μεγαλύτερο όμως επίτευγμα είναι αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Με τα...τρακτέρ και τα χωριά. Ο Αρειανός οπαδός είναι εδώ και φωνάζει με όλη του την ψυχή “Τρέλα δεν μας πούλησε ποτέ κανείς”.

​Ο Αρειανός οπαδός μέσα σε μία μέρα έχει διαθέσει 2000 εισιτήρια για ένα φιλικό παιχνίδι. Κόντρα στην Μπόκα ο Αρειανός δεν θα πάει στο γήπεδο γιατί έρχεται μία τεράστια ομάδα και ας είναι με τους αναπληρωματικούς της. Θα πάει για να δείξει σε όλο τον κόσμο τι σημαίνει στήριξη στην ομάδα, αγάπη, τρέλα, πίστη στην ιδέα που λέγεται ΑΡΗΣ.

​Όσα ετοιμάζονται από τους φίλους της ομάδας για αυτό το ματς δεν θα έχουν προηγούμενο. Μπορείτε να βάλετε τα dvd και τους σκληρούς δίσκους σας να τα γράψετε και να τα αντιγράψετε όπως συνήθως. Όπως κάνατε με το πρώτο δαχτυλίδι της φωτιάς. Όπως κάνατε τόσες και τόσες φορές με...λάθος φυσικά πάντα στο copy paste.

​Αυτό που δεν αντιγράφεται όμως είναι η ψυχή που βγάζει ο Αρειανός. Αυτή η τρέλα για την αγαπημένη του ομάδα. Και κόντρα στην Μπόκα θα την ξαναδείτε ακόμα και αν φέρει τα...μπαμπίνι της η Μπόκα. Ο Αρειανός θα πάει να βγάλει τα γούστα του και να φωνάξει παρών για την καψούρα του ξέροντας φυσικά ότι οι εικόνες από το Κλ. Βικελίδης θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

​Μην υποτιμάτε την τρέλα του Αρειανού. Μην υποτιμάτε την τρέλα του οπαδού. Άλλωστε πλέον θα έπρεπε σε κάθε λεξικό δίπλα στην λέξη ΟΠΑΔΟΣ να έχει μία φωτογραφία από το Nick Galis Hall και το Κλ. Βικελίδης. Εσείς πείτε ότι οπαδός είναι στα γούστα και τις χαρές. Στα...πανηγύρια και τα μεγάλα ευρωπαικά ραντεβού. Εγώ ξέρω ότι ο ΑΡΗΣ έχει οπαδούς που τον ακολουθούν παντού πιστά και θα ξαναζήσει για αυτό ακριβώς τον λόγο συναισθήματα-όπως της μοναδικής νίκης ελληνικής ομάδας στην Μαδρίτη-γιατί το αξίζει. Τα υπόλοιπα στις 27 Σεπτέμβρη...

​ΥΓ1 Η παραίτηση του κ. Παπακυριάκη δύο πράγματα μπορεί να σημαίνουν. Ή ότι δεν έχει καμία απολύτως λύση ο κ. Λάσκαρης ή ότι αναλαμβάνει πολύ πιο ουσιαστικό ρόλο ο κ. Αρβανίτης. Και στις δυο περιπτώσεις προκύπτει ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

​ΥΓ2 “Ήθελα να βάλω το σήμα της Μπόκα στο αεροπλάνο”, η δήλωση του κ. Μυροφορίδη στον Libero 107.4 είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να σκέφτεται και μόνο ο Αρειανός.

ΥΓ3 Ο Νίκος Γκάλης απλά θα ανάψει το...φυτίλι!!!

Μην υποτιμάτε την τρέλα του Αρειανού