MENU

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη, ο οποίος μετά από τρία χρόνια επιστρέφει στον Ολυμπιακό Βόλου, όπου και αναλαμβάνει επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Στην Γενική Συνέλευση η οποία έλαβε χώρα την Δευτέρα, στο ξενοδοχείο Park ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Νίκος Τσεκούρας αναφέρθηκε τόσο στις επαφές που υπήρξαν με θεσμικούς φορείς στην πρωτεύουσα, όσο και στις δικλείδες ασφαλείας οι οποίες θα εξασφαλίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

«Ξεκινώντας από το σκοτάδι, προσπαθήσαμε να βρούμε λύσεις. Συνεργαστήκαμε με τη διοίκηση του Εργοτέλη και δύο δικηγορικά γραφεία της Αθήνας για τα υπομνήματα στους φορείς. Στείλαμε έγγραφο αίτημα στο CAS και τη FIFA για προσφυγές παικτών αλλά δεν έχουμε πάρει απαντήσεις. Ο ΚΑΠ προβλέπει ότι ΠΑΕ που αποχωρεί από το πρωτάθλημα, υποβιβάζεται στην Α’ Τοπική στην περίπτωσή μας, με 50.000 ευρώ και -6 βαθμούς. Μετά από συντονισμένες ενέργειες, έχουμε έγγραφη απάντηση από τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ που αναφέρει ότι για την ομάδα μας ισχύει το προηγούμενο καθεστώς και δικαιούται να δηλώσει συμμετοχή στη Γ’ Εθνική της 2016-17.

Για τα χρέη της ΠΑΕ, ή θα επιβαρύνουν τις ομάδες που θα αποχωρήσουν μετά την ψήφιση του νέου αθλητικού νόμου. Υπήρξε ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα και θεώρησαν λογικές τις απόψεις μας. Για το θέμα της εκκαθάρισης, να ενημερώσω ότι το μητρικό σωματείο με το 10% των μετοχών δεν μπορεί να προκαλέσει γ.σ. των μετόχων. Μόνο η διοίκηση μπορεί να το κάνει, η οποία όμως διοίκηση δεν υπάρχει. Εμείς μπορούμε να ειδοποιήσουμε τους μετόχους, να μας πουν τις προθέσεις τους, κάτι που κάναμε και περιμένουμε την απάντησή τους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι γιατί δυναμώνει συνεχώς. Όσο είμαστε ενωμένοι, κανείς δεν θα μπορεί να πειράξει αυτό το μεγάλο σύλλογο. Όλοι μαζί θα διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν. Ας μην πετάμε στα σύννεφα, ας μην ονειρευόμαστε μεγαλοεπενδυτές που δεν υπάρχουν. Δεν θέλει ο Ολυμπιακός επενδυτές της μίας χρονιάς. Θέλει ανθρώπους που να έχουν όραμα να δημιουργήσουν από το μηδέν μια οργανωμένη ομάδα, με υγεία κι αντάξια της ιστορίας της. Μέχρι σήμερα είχαμε μόνο μία έγγραφη πρόταση για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η ομάδα ανήκει στον ερασιτέχνη, αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν είναι να τρέξουν οικονομικά την ομάδα. Μπήκαν μπροστά στα δύσκολα, ρισκάρουν τα χρήματα που θα βάλουν γιατί δεν είναι λίγα για να γίνει πρωταθλητισμός. Θα βάλουμε στο συμφωνητικό δικλείδες που θα εξασφαλίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Αυτές είναι: Πρώτον δεν θα επιτρέπεται καμία συζήτηση ή ενέργεια που θα προσβάλει το κύρος του ονόματος του Ολυμπιακού που θα αναφέρεται στην αλλαγή ονόματος, σήματος ή συγχώνευσης. Δεύτερον, οι ενδιαφερόμενοι θα αναλάβουν εγγράφως όλα τα έξοδα του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι τη λήξη του συμφωνητικού. Έχουμε τη δέσμευση πως θα ενισχύουν όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Στους παράγοντες που θα διοικήσουν το τμήμα, θα υπάρχει οπωσδήποτε ένα μέλος της διοίκησης του ερασιτέχνη που θα είναι σαν συνδετικός κρίκος. Όταν με το καλό ο Ολυμπιακός Βόλου θα γίνει πάλι ΠΑΕ, θεωρούμε ηθικό και δίκαιο πως οι άνθρωποι αυτοί που θα οδηγήσουν την ομάδα στη Β’ Εθνική, θα έχουν τον πρώτο λόγο για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Έκτον, να τηρεί η ΠΑΕ τις υποχρεώσεις της προς τον ερασιτέχνη.

Πρέπει να αγαπήσουμε το σύλλογο του Ολυμπιακού Βόλου, όχι την κατηγορία που παίζει, όχι τους ποδοσφαιριστές, αλλά όλα τα τμήματα, όλα τα αθλήματα, Το μητρικό σωματείο μπήκε μπροστά στα δύσκολα». Από το σώμα της συνέλευσης, δόθηκε η εξουσιοδότηση στη διοίκηση του ερασιτέχνη, ώστε να προχωρήσουν οι συζητήσεις με την ομάδα κι ακολούθησαν ομιλίες των μελών.

Μποτσιβάλης: «Να φτιάξουμε μια αξιοπρεπέστατη ομάδα»

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, ο οποίος θα αναλάβει επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος, τόνισε ότι ο στόχος της ομάδας δεν είναι άλλος από την άμεση επάνοδο της στις επαγγελματικές κατηγορίες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην στήριξη του κόσμου.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Πήρα την ευθύνη να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να πω τρελά λόγια. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα φτιάξουμε μια αξιοπρεπέστατη ομάδα που πρέπει να έχει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Δεν θέλουμε να λείψει κανένας από το γήπεδο, ζητάμε τη στήριξη της πόλης. Εμείς θέλουμε να ανεβεί η ομάδα, την πρώτη χρονιά, ίσως και τη δεύτερη. Θέλουμε να έχουμε έναν κορμό που δεν θα αποτελείται από παίκτες Γ’ Εθνικής, να έχουμε τουλάχιστον 7 παίκτες από τον Βόλο. Οι περισσότεροι θα είναι παίκτες Β’ Εθνικής. Οι υπόλοιποι θα είναι από τη Γ’, ταλέντα. Ο κ. Μπονόβας είναι ο καταλληλότερος να επιλέξει από τις ακαδημίες κάποια παιδιά. Θα έχουμε λειτουργία σαν να είμαστε ΠΑΕ στη Σούπερ Λιγκ. Είμαι πολύ συγκινημένος από τη στήριξη του κόσμου, όπως βλέπετε δεν χωράμε στην αίθουσα».

Τσιμπανάκος: «Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το σπίτι μου»

Στην συνέχεια το λόγο πήρε ο μάνατζερ Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος έκανε λόγο για δημιουργία ομάδας της οποίας στόχος θα είναι η επιστροφή της στην Super League, ενώ παράλληλα δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει σπίτι του.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Πιστεύω πάρα πολύ στο όραμα που έχουμε δημιουργήσει, αυτή η ομάδα σε σταθερές βάσεις να οδηγηθεί στη Σούπερ Λιγκ. Θα δώσουμε βαρύτητα στα τμήματα υποδομών. Εγώ ήμουν από 8 ετών στην ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου. Θέλω τη βοήθειά της, να στηρίζετε την ομάδα που αγαπάτε, θέλουμε τον Δήμο δίπλα μας. Όλοι είμαστε για το καλό του Ολυμπιακού σε δύσκολες εποχές. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους γύρισα στο σπίτι μου, ο Ολυμπιακός Βόλου είναι το σπίτι μου».

Μπονόβας: «Να χτίσουμε έναν υγιή Ολυμπιακό Βόλου»

Τελευταίος μίλησε ο παλαίμαχος παίκτης Αντρέας Μπονόβας, όπου και αναφέρθηκε στο όραμα το οποίο δεν είναι άλλο από την δημιουργία ενός υγιή Ολυμπιακού Βόλου, ενώ μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στην οργάνωση των ακαδημιών, αλλά και στην συνεργασία που θα έχουν οι «ερυθρόλευκοι» με τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

«Είμαι τυχερός που με επέλεξε ο κ. Μποτσιβάλης, με τον κ. Τσιμπανάκο και τον κ. Βαΐτση. Ο Ολυμπιακός αξίζει να είναι στη Σούπερ Λιγκ, έζησα πολλές καλές στιγμές ως αντίπαλος. Το όραμά μας είναι να χτίσουμε έναν υγιή Ολυμπιακό. Μαζί μας θέλουμε να έχουμε τον Δήμο, τους παλαιμάχους και τον κόσμο που είναι ο δωδέκατος παίκτης πάντα στο γήπεδο. Εμείς πρώτη χρονιά θέλουμε να πάρουμε παίκτες Β’ Εθνικής πρωταθλητισμού. Αμέσως η ομάδα θα ανέβει. Δεύτερον, θα συντονίσω τις ακαδημίες, θα έχουμε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες. Ο κ. Μποτσιβάλης θα είναι ο χρηματοδότης μας. Εγώ σαν παίκτης ήμουν εργάτης, θα κοιτάξω να φθάσω τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει. Νιώθω ένα βάρος, αλλά και χαρά γιατί ανήκω σε αυτή την οικογένεια».

Ολυμπιακός Βόλου: Τέθηκε επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Μποτσιβάλης