MENU
Google Logo

Προσθέστε το sdna.gr ως προτιμώμενη πηγή στα αποτελέσματα αναζήτησης στην Google.

Στην έκδοση ανακοίνωσης μέσω της οποίας κάνει γνωστό ότι σαν σήμερα συμπληρώνονται 28 χρόνια από την τιμωρία του Γκεόργκι Τσίγκοφ, που είχε σαν συνέπεια την αφαίρεση βαθμών της ΑΕΛ, προέβη η διοίκηση των «βυσσινί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ήταν 16 Μαρτίου του ολόχρυσου για την ΑΕΛ έτους 1988, όταν η σκληρότητα ενός νόμου μετατράπηκε σε αδικία απίστευτων διαστάσεων. 'Ετσι η κατασταλτική κωδεΐνη που ανιχνεύτηκε στα ούρα του Γκεόργκι Τσίγκοφ, έδωσε το δικαίωμα στον αθλητικό δικαστή Βασίλη Ανδρόνικο να εφαρμόσει κατά γράμμα το άρθρο 32 του ΚΑΠ, ταυτίζοντας την απονομή δικαιοσύνης με το άκρον άωτον της αδικίας.

Οι 4 βαθμοί που αφαιρούνταν από την ΑΕΛ, αλλοίωναν κατά τρόπο εξωφρενικό το κατά γενική ομολογία πιο τίμιο πρωτάθλημα που διεξήχθη ποτέ στην Ελλάδα και ο παλλαρισαϊκός ξεσηκωμός το μεσημέρι της 16ης Μαρτίου ήταν ο μόνος δρόμος δικαίωσης των κατατρεγμένων.

Η Ελλάδα για 6 μέρες κόπηκε στα δύο και ο ήλιος της Δικαιοσύνης ξεπρόβαλε στον θεσσαλικό κάμπο για δεύτερη φορά μετά την εξέγερση του Κιλελέρ. Ο υπουργός κατανόησε τη σκληρότητα του νόμου που ο ίδιος είχε δημιουργήσει και άλλαξε το επίμαχο άρθρο, όπως αυτό ισχύει μέχρι σήμερα.

Ως συμπολεμιστές ή και απόγονοι εκείνης της εξεγερμένης γενιάς, αποτίουμε φόρο τιμής στους ανυποχώρητους μαχητές του Μάρτη του '88 και τους διαβεβαιώνουμε ότι το έπος τους θα μας καθοδηγεί για πάντα. H ΑΕΛ είναι ΙΔΕΑ και ανήκει καθ' ολοκληρίαν στον ΕΝΩΜΕΝΟ ΛΑΟ της και μόνο».

ΠΑΕ ΑΕΛ: Ο πόλεμος των 6 ημερών (pics)