MENU

Ο Λευτέρης Πανταζής τραγούδησε τον στίχο «βρήκες το ευαίσθητο σημείο μου, κι αυτό είναι μείον μου» και τα λόγια αυτά του ποιητή βρίσκουν εφαρμογή και στον θαυμαστό κόσμο του ποδοσφαίρου.

Στην AEL Arena ο Μασούντ Σοτζαέι είχε έναν πρωτότυπο τρόπο να επιβάλλει το δικό του στην κοκορομαχία που είχε με τον Νίκολα Ζίζιτς, πιάνοντας τον Κροάτη στόπερ από την ευαίσθητη περιοχή, δίχως να γίνει αντιληπτός από το διαιτητή της αναμέτρησης.

Δεν ήταν η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο και το SDNA συγκέντρωσε τα 10 κορυφαία χουφτώματα που έπεσαν εντός γηπέδου…

Ο Βίνι σπάει τα αυγά του Γκάζα!

Ο Βίνι Τζόουνς δεν ήταν σαν όλους τους άλλους. Ήθελε να σε πονέσει. Να σε διαλύσει. Να σε σπάσει. Με κάθε τρόπο. Ο δαιμόνιος Πολ Γκασκόιν που έπαιζε τότε στην Νιούκαστλ του προκαλούσε αμέτρητα προβλήματα στο γήπεδο και η λύση ήταν μόνο μία. Να τον διαλύσει. Αφού πρώτα ο μέσος της Γουίμπλεντον τον έχει λούσει με ότι «γαλλικά» υπήρχαν ο Βίνι στέκεται μπροστά του και με μίσος του σφίγγει και την ζουλάει την γενετήσια περιοχή. Η έκφραση έκπληξης, πόνου, απελπισίας, του Γκάζα τα λέει όλα. Μία φάση που έγινε πόστερ, αφίσα, μπλουζάκι, τατού, οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κανείς…

Γκάζα strikes back!

Ο Πολ ήταν γλεντζές. Ανάμεσα στις άπειρες φάρσες που έχει σκαρώσει εντός γηπέδου ήταν κι αυτή με έναν ταλαίπωρο μέσο της Χαρτς που δεν του έφταιγε σε τίποτα. Απλώς ο Άγγλος μέσος που τότε έπαιζε στην Χαρτς ήθελε να σπάσει λίγη πλάκα και αυτός ήταν το πρώτο πράγμα που του ήρθε στο μυαλό. Να χουφτώσει λιγάκι τον αντίπαλο του.

Ο… μουλωχτός Αμερικανός

Ο Ματ Μιάζγκα είναι ένας ταλαντούχος στόπερ που ανήκει ήδη στην Τσέλσι, αλλά με τέτοια χούγια δεν πρόκειται να πάει μπροστά. Στον αγώνα της 20ης Ιανουαρίου απέναντι στην Χέρενφεϊν, ο Αμερικανός αμυντικός που παίζει δανεικός στην Φίτεσε έγινε πρώτο θέμα, αλλά για τους λάθος λόγους. Πριν από εκτέλεση κόρνερ εντελώς στα μουλωχτά ζούληξε τα γεννητικά όργανα του δεξιού μπακ Ντένζελ Ντάμφρις, κίνηση που πέρασε στο ντούκου από τον διαιτητή, όχι όμως και από την ομάδα του Άρνεμ, που τον τιμώρησε με βαρύ χρηματικό πρόστιμο!

http://www.youtube.com/embed/8qYSj6QUWy0?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Το δάχτυλο στον Πίπο

Ο Ρασίντ Νεκρούζ ήταν ένας Μαροκινός στόπερ που τηρούσε με ευλαβική προσήλωση το ρητό: «είτε η μπάλα είτε ο παίκτης». Γενικά ήταν ένας οξύθυμος τύπος, που έπινε, έβριζε, χτυπούσε, ένας αμυντικός που δεν θα ήθελες να σε μαρκάρει. Το κατάλαβε αυτό από πρώτο χέρι (κυριολεκτικά) ο Πίπο Ιντσάγκι, ο οποίος στον αγώνα της Μπάρι με την Γιουβέντους (19 Οκτωβρίου 1997) ένιωσε το δάχτυλο του Μαροκινού στην πίσω περιοχή του, με τον διαιτητή να βλέπει το περιστατικό και να αποβάλλει τον δράστη.

Η μερακλήδικη… επιβράβευση από τον Κριστιάνο

Μπορεί να είναι ένα χαζό αστείο ανάμεσα σε δύο συμπαίκτες που τυγχάνει να είναι και κολλητοί. Μπορεί να είναι ένας ιδιαίτερος τρόπος επιβράβευσης ενός γκολ. Ένας ξεχωριστός πανηγυρισμός. Ο καθένας το βλέπει όπως θέλει. Ο «μερακλήδικος» τρόπος που… συνεχάρη ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον Μαρσέλο, μετά από ένα γκολ του Βραζιλιάνου στο πρόσφατο 1-4 της «βασίλισσας» στο «Μεστάγια» επί της Βαλένθια σηκώνει πολλή κουβέντα…

Η κολονοσκόπηση του Χάρα

Αν είσαι Χιλιανός αμυντικός δεν υπάρχουν νόμοι. Υπάρχει μόνο ένα πράγμα. Η αναχαίτιση του αντιπάλου. Ο Γκονσάλο Χάρα κατάλαβε από νωρίς ότι ο μόνος τρόπος για να σταματήσει τον Έντινσον Καβάνι ήταν να τον βγάλει εκτός εαυτού. Με απόλυτα μουλωχτή τεχνική κόλλησε σαν βδέλλα πίσω από τον Ουρουγουανό σέντερ-φορ, του έκανε μία πρόχειρη εξέταση κολονοσκόπησης και βούτηξε θεατρικά, όταν ο Καβάνι τον απώθησε ενστικτωδώς. Το αποτέλεσμα; Κόκκινη κάρτα στον Καβάνι, μα αιώνια διαπόμπευση για τον Γκονζάλο Χάρα.

http://www.youtube.com/embed/NV-OwBnyC0M?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Το… πασπάτεμα του Μίτσελ στον Βαλντεράμα

Μία επική φάση από την σεζόν 1991-92 που έμεινε αθάνατη παρότι έχουν περάσει τόσα χρόνια. Η Ρεάλ Βαγιαδολίδ έχει κερδίσει κόρνερ στο Μπερναμπέου και ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού αρχίζει να πασπατεύει κατ’ εξακολούθηση την ευαίσθητη περιοχή του Κολομβιανού που μοιάζει έκπληκτος, σαστισμένος κι ανήμπορος να αντιδράσει. Μετά από χρόνια εξήγησε ότι η ενέργεια του αυτή ήταν μία απάντηση στις προκλήσεις εντός γηπέδου του Βαλντεράμα, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε σε διαφημιστική καμπάνια κατά του καρκίνου του προστάτη, ευχαριστώντας τον Ισπανό για την δωρεάν εξέταση που του έκανε!

Χτύπημα κάτω από τη ζώνη

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να λύσεις τις διαφορές σου. Ο διάλογος, το φραστικό επεισόδιο, ακόμα και οι αψιμαχίες. Ο Γκάι Ράμος ξεπέρασε όλους τους ηθικούς νόμους, αφού σε ένα πρόσφατο ματς της Ρόντα με την Άλκμααρ χτύπησε κάτω από την ζώνη τον Άρον Γιοχάνσον. Οι δύο παίκτες είχαν μία διαρκή κοκορομαχία σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης, μέχρι την στιγμή που ο Ράμος αποφάσισε να πάρει τον νόμο (και όχι στα χέρια του). ζουλώντας με δύναμη το… εργαλείο του Αμερικανού σέντερ-φορ, δίχως να γίνει αντιληπτός από το διαιτητή.

Φιλαράκι τι κάνεις, που χάθηκες;

Για τρία χρόνια (2008-11) ήταν συμπαίκτες στην Ρόμα και σύμφωνα με τον Ζερεμί Μενέζ, ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι ήταν ένας από τους ανθρώπους που έμειναν στην καρδιά του. Τα συναισθήματα αυτά φαίνεται ότι ξεθώριασαν τον Δεκέμβριο του 2014, όταν στο ντέρμπι της Ρόμα με την Μίλαν, ο Γάλλος μεσοεπιθετικός δοκίμασε τις αντοχές της ευαίσθητης περιοχής του Ιταλού μέσου μπροστά στα μάτια του διαιτητή, ο οποίος παραδόξως δεν τον απέβαλλε!

http://www.youtube.com/embed/xBQOtjTTjUA?modestbranding=0&showinfo=0&playsinline=1

Άντε… ξεμαρκαρίσου!

Υπάρχουν άπειροι τρόποι να ξεμαρκαριστείς. Όταν τίποτα νόμιμο δεν πιάνει, τότε οδηγείσαι σε ακραίους τρόπους. Ο Στίβεν Νέισμιθ δεν μπορούσε με τίποτα να βρει λόγο χώρο από το μαρκάρισμα του Ντάριλ Γιάνμαατ και δημιούργησε μία πολύ προσωπική στιγμή μαζί του. Με περίσσια… χάρη έσφιξε το μόριο του Ολλανδού αμυντικού, ο οποίος όχι μόνο δεν αντέδρασε, αλλά δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο την προσήλωση του στο μαρκάρισμα του αντιπάλου του.

Ο Μασούντ και τα πιο επικά χουφτώματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! (pics, vids)