MENU

Πως και πως περίμεναν οι φίλοι της ομάδας της τρίτης κατηγορίας της Γερμανίας, Λότε το μεγάλο ματς με την τεράστια Ντόρτμουντ, αλλά ο διαιτητής παρότι ο αγώνας ήταν και τηλεοπτικός αποφάσισε πως δεν έπρεπε να δείξει σέντρα.

Και δεν μιλάμε για τυχαίο διαιτητή. Αλλά για τον πασίγνωστο, Φέλιξ Μπριχ. Είκοσι λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα ο Γερμανός ρέφερι αποφάσισε πως δεν γίνεται να παιχτεί ποδόσφαιρο στον συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο παρότι το χορτάρι δεν είχε χιόνια, αλλά ούτε... λίμνες.

Η λάσπη που είχε πιάσει, κυρίως έξω από τις τέσσερις γραμμές, ήταν ικανή ώστε ο Μπριχ να κρίνει ακατάλληλο το γήπεδο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων.

Σε μια χώρα όπως η Γερμανία που βλέπουν σοβαρά το ποδόσφαιρο και ενδιαφέρονται για τη σωματική ακεραιότητα των πρωταγωνιστών αποφάσισαν να μην πάρουν το παραμικρό ρίσκο. Σε αντίθεση με το τι γίνεται στην Ελλάδα και σε γήπεδα ακατάλληλα ακόμα και για βοσκή, όπως είναι των Ιωαννίνων αλλά και της Βέροιας.

Τι είπε ο Φέλιξ Μπριχ; «Δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη για την υγεία των παικτών και δεν μπορώ να σφυρίξω σε αυτό το γήπεδο».

Στις φωτογραφίες φαίνεται ξεκάθαρα πως το γήπεδο είναι γεμάτο λάσπες και το γρασίδι δεν φαίνεται και τόσο πολύ. Αυτή ήταν η τέταρτη φορά για φέτος που αναβάλλεται ματς της Λότε στο «FRIMO». Μέσα στον Φεβρουάριο δεν έγινε το προγραμματισμένο παιχνίδι με την Holstein Kiel, αλλά και την Μόναχο 1860 για το Κύπελλο Γερμανίας που διεξήχθη μια μέρα αργότερα.

Ο διαιτητής που έκανε τον έλεγχο του αγωνιστικού χώρου 20 λεπτά πριν τη προγραμματισμένη σέντρα, ανέφερε στις κάμερες: «Ο αγωνιστικός χώρος είναι γεμάτος νερά. Υπήρχε πολλή βροχή κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα πράγματα δυσκόλεψαν με την πυκνή χιονόπτωση πριν από το παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες υποστηρίζουν την απόφαση μου για αναβολή», ήταν τα λεγόμενα του 41χρονου Μπριχ με τον αγώνα να ορίζεται στις 14 Μαρτίου!

Ο προπονητής της Λότε, Ισμαήλ Αταλάν συμφώνησε με τον ρέφερι: «Φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι που δεν θα παίξουμε, αλλά το κατανοούμε. Είχα προβλήματα από το ζέσταμα».

Πάμε τώρα και στα δικά μας... χωράφια! Και μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Τον Ιανουάριο και συγκεκριμένα στις 18 του μηνός έγινε το παιχνίδι του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Πανιώνιο σε ένα γήπεδο που ακόμα και πριν τη σέντρα θύμιζε οργωμένο χωράφι. Τι έκανε ο διαιτητής, Πραξιτέλης Ζαχαριάδης; Έδειξε σέντρα αδιαφορώντας και για τον ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, αλλά και για την σωματική ακεραιτότητα των παικτών. Ο φωτογραφικός φακός είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας για το γήπεδο βούρκο, ενώ και οι πρωταγωνιστές δεν έκλεισαν το στόμα τους.

«22 γουρούνια σε ένα γήπεδο, ο Θεός να το κάνει γήπεδο»

Ο Μανώλης Σιώπης είπε: «Ο κόσμος δεν είδε καν παιχνίδι, ήταν 22 γουρούνια σε ένα γήπεδο, ο Θεός να το κάνει γήπεδο. Δεν έπρεπε να γίνει αυτό το ματς. Κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι, όπου θα παίξουμε σίγουρα σε καλύτερο γήπεδο. Το καλό είναι ότι όσοι έπαιξαν βγήκαν υγιείς».

«Δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. Δεν ήταν ποδοσφαιρικός αγώνας. Δεν πρέπει να υπάρχουν τέτοια γήπεδα στην Σούπερ Λίγκα. Ευχαριστώ τον Θεό που βγήκαμε αλώβητοι και δεν είχαμε τραυματισμούς. Η λάσπη έφτανε μέχρι τον αστράγαλο. Δεν μπορούσαμε να σηκώσουμε τα πόδια μας. Ούτε εμείς ούτε οι παίκτες του ΠΑΣ. Πιο πολύ βόλεϊ ήταν παρά ποδόσφαιρο. Τι να αναλύσουμε; Ούτε ο ΠΑΣ είχε τακτική, ούτε εμείς. Και οι ήττες μέσα στο πρόγραμμα είναι. Δεν έχουμε μαζέψει τυχαία τόσους βαθμούς», ήταν τα λόγια του Παναγιώτη Κόρμπου.

Ανακοίνωση έβγαλε και ο Πανιώνιος αναφέροντας:

«Σήμερα στα Γιάννενα όσοι νομίζουν ότι παίχτηκε ποδοσφαιρικό ματς, κάνουν λάθος. Παίχτηκε βόλεϊ, πόλο, πάλη και εν πάσει περιπτώσει ο,τιδήποτε άλλο εκτός από ποδόσφαιρο.

Εμείς δοξάζουμε τον Θεό που όλοι οι παίχτες βγήκαν υγιείς από αυτόν τον άθλιο αγωνιστικό χώρο, όπου ήταν παγωμένος επί 5 ημέρες και για να γίνει το ματς έπρεπε να ρίξουν ένα φορτηγό άμμο με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ο βούρκος που είδαμε.

Κύριοι, έαν πραγματικά νοιάζεστε για το καλό του ποδοσφαίρου, θα πρέπει να απαγορέψετε να γίνονται παιχνίδια σε τέτοιες συνθήκες και να αντιμετωπίζονται παίχτες και προπονητές σα ζώα.

Υ.Γ. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο το αφήνετε στην τύχη του και κρίνονται παιχνίδια λόγω των καιρικών συνθηκών και όχι λόγω της ικανότητας των ποδοσφαιριστών.

Αυτονόητο είναι ότι με τέτοιες αγωνιστικές συνθήκες το ποδόσφαιρο δεν πάει μπροστά».

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω...

Μια εβδομάδα μετά στο ίδιο γήπεδο παίχτηκε κάτι σαν ποδόσφαιρο μεταξύ ΠΑΣ και ΠΑΟΚ με τον διαιτητή, Χρήστο Γκράνα να δίνει το OK για τη σέντρα! Παράπονα έκανε και ο Βλάνταν Ιβιτς ανοίγοντας και βεντέτα με τον ισχυρό άντρα του ΠΑΣ, Γιώργο Χριστοβασίλη.

Τι άλλαξε από τότε, ή τι πρόκειται να αλλάξει; Τα συμπεράσματα δικά σας...

Στη Γερμανία ποδοσφαιριστές, στην Ελλάδα γουρούνια (pics)!