MENU

Άστεγος, άφραγκος, με μοναδική συντροφιά το αλκοόλ θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα ο Κένι Σάνσομ. Οι νεότεροι μπορεί να μην τον θυμούνται, όμως μιλάμε για παίκτη που φόρεσε 86 φορές την φανέλα της Εθνικής Αγγλίας, με παρουσία σε δύο Μουντιάλ και ένα Euro, για τον βασικό αριστερό μπακ των «λιονταριών» σε όλη την δεκαετία των 80’s.

«Είμαι στην χειρότερη φάση της ζωής μου. Ποτέ δεν είχα πέσει τόσο χαμηλά», εξομολογείται στην Mirror ο 58χρονος παλαίμαχος Άγγλος διεθνής.

«Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω. Δεν υπάρχει κάτι για να αξίζει να ζω. Δεν μπορώ να αντέξω την ζωή μου πια. Αν μπορούσα να αυτοκτονήσω τώρα με ένα χάπι, θα το έκανα. Ξέρω ότι μπορεί να στεναχωρώ κάποιους, αλλά είμαι ειλικρινής».

Ο Σάνσμ έδωσε την συνέντευξη στην Mirror από ένα ξενοδοχείο αστέγων κρατώντας σε όλη της την διάρκεια μία κούπα από την οποία έπινε λευκό κρασί: «Ο χωρισμός μου με την γυναίκα μου με σκότωσε. Το αλκόολ με έκανε πολύ επιθετικό κι έκανα πολύ άσχημα πράγματα. Τώρα πίνω κάθε φορά του θανάτου.

Δεν πρόκειται να σταματήσω ποτέ. Δεν θέλω να σταματήσω, αυτή είναι η αλήθεια. Την περασμένη εβδομάδα δύο αστυνομικοί ήρθαν να με δουν και έμειναν για αρκετή ώρα γιατί φοβόντουσαν ότι θα κάνω κακό στον εαυτό μου με αυτά που έλεγα. Ήθελαν να με πάνε στο νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκα. Το ποδόσφαιρο ήταν τόσο εύκολο για μένα. Έμπαινα στο γήπεδο και τους έτρωγα όλους. Η ζωή όμως δεν είναι έτσι. Νιώθω σκατά», συνέχισε.

Ο Άγγλος διεθνής αποκάλυψε τον απόλυτο εθισμό του στον τζόγο και το αλκοόλ, αποκαλύπτοντας την γυμνή αλήθεια μιας άρρωστης κατάστασης: «Δεν έχω παρά 50 λίρες πια. Πίνω τέσσερα μπουκάλια κρασί την μέρα. Ξέρω ότι έχω μεγάλο πρόβλημα, αλλά μου αρέσει να πίνω, με κάνει να νιώθω καλύτερα.

Όταν πίνω δεν χρειάζεται να ανησυχώ. Κάποτε έμεινα 6 μήνες μακριά από το αλκοόλ, αλλά τώρα πια δεν θέλω κάτι τέτοιο. Τα παιδιά μου δεν μου μιλάνε πια. Είναι η πρώτη φορά που θα κάνω Χριστούγεννα μόνος. Θα κάτσω και θα πιω. Έχασα τα πάντα από το αλκοόλ και τον τζόγο. Την οικογένεια μου, τα σπίτια μου, τα πάντα. Θέλω να πιστεύω ότι έδωσα στα παιδιά μου τα πάντα, πριν αρχίσω να πίνω. Το αλκοόλ κατέστρεψε την ζωή την δική μου και των γύρω μου».

Ως παίκτης, κάποτε έβγαζε 1200 λίρες την εβδομάδα (ποσό τεράστιο για την εποχή) και τώρα έχει μηνιαίο εισόδημα 522 λίρες, που ξοδεύει ολοκληρωτικά για τον εθισμό του: «Το αλκοόλ με πλήγωσε, αλλά ο τζόγος είναι ακόμα χειρότερα. Είχα βγάλει 1400 λίρες από το στοίχημα πριν 10 μέρες και τα έχασα όλα μέσα σε μία ώρα σε μία ηλεκτρονική ρουλέτα!

Το μόνο πράγμα που με εμπόδισε να ξοδέψω κάθε λίρα ήταν το γεγονός ότι ήθελα να κρατήσω μερικά για να πάρω κρασί. Ήπια τρία μπουκάλια για να το ξεπεράσω εκείνη τη μέρα».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως είναι πως ο Σάνσομ δεν θέλει πια καμία βοήθεια: «Την Δευτέρα πήγα ως το Gatwick για να μεταφερθώ σε μία κλινική αποτοξίνωσης στο Δουβλίνο, που μου είχε κανονίσει ο πρώην συμπαίκτης μου Νάιαλ Κουίν. Δεν μπήκα ποτέ στο αεροπλάνο όμως. Εκτιμώ αυτό που έκανε ο Νάιαλ, αλλά δεν ήθελα να τον απογοητεύσω κι αυτόν».

ΣΟΚ! Αλκοολικός παλιός Άγγλος διεθνής σκέφτεται την αυτοκτονία!