MENU

Η ζωή παίζει τα πιο περίεργα παιχνίδια, τα οποία πολλές φορές δεν γνωρίζουμε που θα μας οδηγήσουν. Το ίδιο συνέβη και με τον 16χρονο Αλέξανδρο Ματράκο, που τα τελευταία τρία χρόνια ζει στη Γερμανία. Όχι από επιλογή αλλά κατ΄ ανάγκη.

Ο Αλέξανδρος μπορεί να εγκατέλειψε την Ελλάδα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ωστόσο δεν εγκατέλειψε και το μεγάλο του όνειρο. Παίζει ποδόσφαιρο στην U-17 της Ρινάνια Μπότροπ, τοπική ομάδα της περιοχής όπου πλέον μένει με την οικογένειά του.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια ξένη χώρα, ο Αλέξανδρος κατάφερε γρήγορα να ξεχωρίσει με το ταλέντο του και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να σκοράρει ακατάπαυστα και να κάνει τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας να παραμιλούν. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

Η οικογενειακή παράδοση, ο Εργοτέλης και ο Ολυμπιακός

Ο Αλέξανδρος γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 2000 και μεγάλωσε στην Κρήτη. Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο ήταν έμφυτη αφού υπήρχε παράδοση στην οικογένειά του. Συγκεκριμένα ο πατέρας, θείος και αδελφός φρόντισαν να τον βάλουν στο δρόμο της «στρογγυλής θεάς» από πολύ μικρή ηλικία. Μόνο που εκείνος είχε βάλει στόχο να φτάσει πολύ ψηλά...

Σε ηλικία 5 ετών ο πατέρας του τον έγραψε στις ακαδημίες του Εργοτέλη, στην ομάδα όπου είχε αγωνιστεί και εκείνος στο παρελθόν. Ο Αλέξανδρος έμεινε στην ομάδα της Κρήτης για μια πενταετία και έχοντας μάλιστα αγωνιστεί και στην μεικτή Ηρακλείου.

Το ταλέντο του τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων του Ολυμπιακού και με συνοπτικές διαδικασίες εντάχθηκε στις ακαδημίες των «ερυθρολεύκων». Όλα έμοιαζαν να βαδίζουν ιδανικά για τον 10χρονο, ο οποίος για τα δύο επόμενα χρόνια φορούσε την φανέλα του Ολυμπιακού, μέχρι που...

Η κρίση, η νέα αρχή στη Γερμανία και η Ντόρμουντ

Ο πατέρας του Αλέξανδρου, εργολάβος οικοδομών στο επάγγελμα, το καλοκαίρι του 2013 πήρε τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει μαζί με όλη του την οικογένεια την Ελλάδα, αφού η οικονομική κρίση είχε χτυπήσει για τα καλά και τον δικό του κλάδο.

Η οικογένεια βρέθηκε στη Γερμανία και στο Ντόρτμουντ μια πόλη με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Ο Αλέξανδρος ήταν αποφασισμένος να συνεχίσει την προσπάθειά του και στη νέα του «πατρίδα» και στις 19 Ιουνίου του 2013, ο πήγε να δοκιμαστεί στις ακαδημίες της Ντόρτμουντ.

Οι εντυπώσεις που άφησε στους ανθρώπους του συλλόγου ήταν κάτι παραπάνω από θετικές, ωστόσο προέκυψε μια ακόμα δυσκολία που του έκλεισε την πόρτα για ακόμα μια φορά. Η εταιρεία που δούλευε ο πατέρας του τον έστειλε σε άλλη πόλη και έτσι ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε και πάλι να ξεκινήσει από την αρχή, έχοντας ωστόσο πάντα τη στήριξη της οικογένειάς του.

Η Ρινάνια Μπότροπ και ο Έλληνας που εντυπωσιάζει

Η οικογένεια Ματράκου βρέθηκε στην πόλη Μποτρόπ και μία από τις προτεραιότητες της ήταν να στηρίξει τον Αλέξανδρο προκειμένου να συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Γράφτηκε στην τοπική ομάδα Ρινάνια Μπότροπ, στην οποία αγωνίζεται μέχρι σήμερα.

Ο Αλέξανδρος αυτά τα τρία χρόνια που παίζει στην Ρινάνια Μπότροπ έχει καταφέρει να ξεχωρίσει παρόλο που αγωνίζεται με παιδιά δύο χρόνια μεγαλύτερα από εκείνον. Παίζει σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά, έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα, χρησιμοποιώντας και τα δύο του πόδια, ενώ αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η άψογη τεχνική του κατάρτιση. Τελείωσε τη σεζόν με 32 γκολ σε 20 παιχνίδια αναγκάζοντας τον τοπικό Τύπο να αναφερθεί ουκ ολίγες φορές στο ταλέντο του με σχετικά αφιερώματα. Ήδη αρκετές ομάδας της Γερμανίας τον παρακολουθούν και επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Αλέξανδρος ξέρει ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει, ωστόσο εξακολουθεί να κάνει αυτό που γνωρίζει καλά και παράλληλα συνεχίζει να ζει το δικό του όνειρο...

Δείτε στη media gallery τα γερμανικά δημοσιεύματα για τον Αλέξανδρο Ματράκο

Αλέξανδρος Ματράκος: Το Ελληνόπουλο που έχει «μαγέψει» τη Γερμανία (pics+vid)