MENU

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94.6, έκανε ο Λάκης Νικολάου ο οποίος μίλησε τόσο για την νίκη της ΑΕΚ επί της Ριέκα, τον Μανόλο Χιμένεθ αλλά και την αγωνιστική φόρμα των «κιτρινόμαυρων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

-Για το γκολ του Χριστοδουλόπουλου με φάουλ: «Θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος (σ.σ. γέλια). Είναι η γνωστή προσωπικότητα και η αποφασιστικότητα που έχει ο Λάζαρος. Πολύ δύσκολα ένας τερματοφύλακας από την άλλη γωνία μπορεί να βγάλει τέτοιο φάουλ».

-Για το φορμάρισμα της ΑΕΚ: «Υπάρχουν μερικά στοιχεία στην ΑΕΚ. Έχει σταθεροποιηθεί το αγωνιστικό της προφίλ, ως πρόσωπα, ως παίκτες. Η παρουσία του Χιμένεθ έχει φέρει μια σιγουριά στην ομάδα και είναι σημαντικό. Παίζει καλά, την είδαμε χθες να πελαγοδρομεί σε λίγα σημεία του παιχνιδιού και ο στόχος είναι να βελτιωθεί περισσότερο και σε αυτό το κομμάτι. Σαν ομάδα έχει μπει πλέον στις ράγες και λόγω του γηπέδου. Επηρεάζει και την ψυχολογία αυτό το στοιχείο και εμάς τους φιλάθλους και γενικότερα.

Στέκεται με αξιοπρέπεια η ΑΕΚ και στην Ευρώπη πλέον. Δεν βλέπω λόγους, αν δεν αρχίσουμε να μηρυκάζουμε από μόνοι μας, για να μην πάει καλά η ομάδα. Έχει τις δυνατότητες η ομάδα. Να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα ωστόσο. Είναι ένα αποτέλεσμα, τίποτα παραπάνω. Είμαστε σε καλή τροχιά, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την Αούστρια επειδή έφαγε πέντε από τη Μίλαν. Πιστεύω ότι θα είναι πιο δύσκολο το ματς με την Αούστρια σε σχέση με αυτό κόντρα στην Ριέκα. Είναι νωρίς για να θριαμβολογήσουμε».

- Για την απόδοση των Τσόσιτς, Λιβάγια και το γεγονός ότι τα κατάφερε η ΑΕΚ παρότι έπαιξε λίγο ο Αραούχο: «Είναι καλός παίκτης ο Τσόσιτς και δεν αποτελεί έκπληξη η απόδοσή του. Νομίζω ότι το να έχει τη δυνατότητα για να επιλέγεις από πολλούς παίκτες σε αφήνει να διαλέγεις και τον καλύτερο. Δείχνει μια πληρότητα η ΑΕΚ και ο Αραούχο είναι πλούσιο στοιχείο στην ομάδα. Ο Λιβάγια έχει αρχίσει και συνέρχεται, έχει κάνει και κάποια άσχημα παιχνίδια στο ξεκίνημα. Είναι θέμα προσαρμογής που χρειάστηκε και σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα είναι και θέμα ρέντας».

- Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει «πληγωθεί» από τις στημένες φάσεις πλέον: «Σε αυτό εκπαιδεύεσαι σιγά-σιγά και κύριος υπεύθυνος, ο οποίος θα βρει τη λύση, είναι ο προπονητής. Είναι και θέμα θέσης κάθε παίκτη. Έχουμε την τύχη να είναι σε καλή κατάσταση ο Ανέστης και χθες δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι στη φάση του 1-1. Είναι λίγο ευαίσθητο το θέμα των στημένων φάσεων. Κάποιος πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις και μέσα στο γήπεδο, αλλά αποτελεί θέμα εκπαίδευσης όμως. Χρειάζεται χρόνος για να υπάρξει χημεία. Εμείς θυμάμαι ότι είχαμε 3-4 χρόνια τα ίδια πρόσωπα και δύσκολα μας ξέφευγε κάτι σε τέτοιες φάσεις».

-Για τη δυναμική επιστροφή του Μπακάκη: «Ο Μπακάκης πέρασε και πέρυσι την ταλαιπωρία με τη ρήξη πρόσθιου χιαστού. Είναι δύσκολη η προσαρμογή μετά από τέτοιον τραυματισμό. Εμένα δεν με εντυπωσιάζει η απόδοσή του, επειδή είναι πολύ καλός παίκτης ο Μπακάκης και τον περιμένω ακόμα καλύτερο».

-Για το πώς πρέπει να χειριστεί το θέμα Γιόχανσον -που δεν ανανεώνει- η ΑΕΚ: «Η γνώμη μου είναι ότι εντός των εισαγωγικών τον… εκμεταλλεύεσαι. Οι εποχές του συναισθηματικού δεσίματος με τους ποδοσφαιριστές και τις ομάδες έχουν περάσει. Δεν μπορείς να είσαι αντίθετος και προσπαθείς να τον έχεις μέχρι να λήξει το συμβόλαιό του. Είτε σε πληγώνει είτε όχι, σκέφτεσαι ότι μπορεί να συμβεί το ανάποδο υπέρ σου και να πάρεις με παρόμοιο τρόπο κάποιον παίκτη. Άρα γιατί να τον χάσεις αγωνιστικά, κρατώντας… μούτρα. Οι φίλαθλοι μπορούν να θυμώσουν με τον παίκτη, οι ομάδες όχι. Είναι πολύ καλός παίκτης και στη συνέχεια θα του πούμε να πας στο καλό».

-Για τους τραυματισμούς των Τσινγκρίνσκι και Γιακουμάκη: «Είχε ένα κάταγμα στο αντιβράχιο ο Τσινγκρίνσκι, δεν βρήκαν τον συγχρονισμό να υλικά που τοποθετήθηκαν στο χέρι και χρειάστηκε να γίνει μια αλλαγή. Συμβαίνει αυτό, βάζεις κάτι άλλο. Εδώ πλέον θα είσαι πιο προσεκτικός επειδή θα ζητήσεις λίγο περισσότερο χρόνο. Για αυτά τα κατάγματα στα άνω άκρα όπως αυτό του Τσινγκρίνσκι θέλει να μείνει δύο μήνες περίπου εκτός. Ο Γιακουμάκης έχει θλάση στον οπίσθιο μηριαίο και συνολικά θα χρειαστούν δύο μήνες για να επανέλθει. Έχει περάσει ήδη λίγος καιρός από όταν το έπαθε, είχε και την ατυχία με την σκωληκοειδίτιδας τις προάλλες».

Νικολάου: «Η ΑΕΚ στέκεται με αξιοπρέπεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Χιμένεθ έχει φέρει σιγουριά»