MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
Jämtkraft Arena, Cosmote Sport 3HD
Östersunds FK
ÖSTERSUNDS FK
2 0
ΠΑΟΚ
ΠΑΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οδυνηρό αποκλεισμό από την Εστερσουντ γνώρισε ο ΠΑΟΚ που έμεινε εκτός ομίλων του Europa League, καθώς κατάφερε να "γκρεμίσει" ό,τι "έχτισε" στο παιχνίδι της Τούμπας, με τους Σουηδούς να κερδίζουν με 2-0 και να πετυχαίνουν τον δικό τους... άθλο.

Ιδια πλάνα από Λουτσέσκου

Mε την ίδια ενδεκάδα που αγωνίστηκε και στο παιχνίδι της Τούμπας παρέταξε τον ΠΑΟΚ και στη Σουηδία ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Ρουμάνος τεχνικός διατήρησε το 4-2-3-1, με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή και δεν ρίσκαρε με τις επιλογές του, θέλοντας να "κλειδώσει" την πρόκριση της ομάδας του στους ομίλους του Europa League.

Φλύαρη υπεροχή για Εστερσουντ, ελάχιστες φάσεις

Ο ΠΑΟΚ με... όπλο του το 3-1 του πρώτου αγώνα και με δεδομένες δυσκολίες τόσο του καιρού (η θερμοκρασία ήταν στους 8 βαθμούς κελσίου), όσο και του αγωνιστικού χώρου, λόγω του συνθετικού χλοοτάπητα, δεν ρίσκαρε και προσπάθησε να διαφυλάξει τα νώτα του, δίνοντας την κατοχή της μπάλας στους παίκτες της Εστερσουντ.

Κάπως έτσι κύλησε σχεδόν ολόκληρη η διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή της μπάλας, δίχως όμως να καταφέρουν να βάλουν... δύσκολα στον ΠΑΟΚ που σε γενικές γραμμές κράτησε με άνεση το μηδέν στην άμυνά του.

Ο Δικέφαλος που δεν απείλησε πολύ τα αντίπαλα καρέ, είχε την καλύτερη στιγμή του στο 20' με τον Μπίσεσβαρ να βγάζει τη σέντρα, όμως ο Κάμπος αν και μόνος από το ύψος του πέναλτι δεν βρήκε τη μπάλα όπως ήθελε με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στην αγκαλιά του Κεϊτά.

Η Εστερσουντ, είχε κι αυτή τη στιγμή της στο 25' με το σουτ του Γκόντος να μπλοκάρει ο Ρέι. Τελευταία καλή στιγμή στα πρώτα 45' του αγώνα ανήκε και πάλι στους γηπεδούχους με τον Αϊές να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά με τον Αργεντινό πορτιέρε να μπλοκάρει και πάλι τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Η Εστερσουντ μη έχοντας να χάσει τίποτα στο δεύτερο ημίχρονο και με γνώμονα πως κυνηγούσε δύο γκολ για να πάρει το... εισιτήριο της πρόκρισης, ανέβασε στροφές και στο 53' έχασε τη μεγαλύτερή της ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Χόπκατ να βρίσκεται ολομόναχος στην... καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ όμως η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ρέι.

Γκολ, διαμαρτυρίες για οφσάιντ και... χαμός στο παιχνίδι

Με τον ΠΑΟΚ έπειτα από το πρώτο καλό δεκάλεπτο της Εστερσουντ να ισορροπεί το παιχνίδι, οι Σουηδοί, κατάφεραν σε μία φάση που δεν "μύριζε" γκολ να προηγηθούν με τον Έντουαρντς να δοκιμάζει το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, τον Γκόντος να παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας και να σκοράρει, με τους παίκτες και τον πάγκο να διαμαρτύρονται έντονα σε διαιτητή και επόπτη, για οφσάιντ, με την Σουηδική τηλεόραση να μη δείχνει ποτέ ριπλέι από την κάμερα του οφσάιντ.

Σκορ πρόκρισης (πάλι) με Γκόντος

Πριν καλά καλά ο ΠΑΟΚ βρει τον προσανατολισμό του μετά το γκολ των Σουηδών ο Γκόντος, έκανε μεγαλύτερη ζημιά στον Δικέφαλο, αφού πέντε λεπτά αργότερα, πέτυχε και δεύτερο προσωπικό γκολ, νικώντας με δυνατό σουτ τον Ρέι, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, μη έχοντας άλλη επιλογή τα έπαιξε όλα για όλα, ρίχνοντας στο παιχνίδι και δεύτερο επιθετικό τον Κουλούρη, παίζοντας 4-4-2. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που στο 79' άγγιξαν το 3-0 με τον Ρέι αυτή τη φορά να λέει "όχι" στο σουτ του Χόπκατ.

Στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ τα έπαιξε όλα για όλα, βγαίνοντας μαζικά στην επίθεση για να πετύχει το γκολ... πρόκρισης, με τον Κάμπος στο 90' να δοκιμάζει το πόδι του από μακρινή απόσταση με την μπάλα να καταλήγει στην πάνω πλευρά των διχτύων. Στην τελευταία φάση της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ έχασε απίστευτη ευκαιρία να "κλέψει" την πρόκριση, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, με αποτέλεσμα τo 2-0 να παραμείνει με τον Δικέφαλο να δεχτεί αποκλεισμό-σοκ και να μείνει εκτός από τη φάση των ομίλων του Europa League.

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκράχαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Χόπκατ, Άιες, Έντουαρτς, Σόμι (60' Σεμά), Μπασιρού, Νούρι, Μουκίμπι (67' Γουίντγκριν), Γκόντος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ (81' Κουλούρης), Μπίσεσβαρ (60' Ενρίκε), Μακ (86' Λημνιός), Τζάλμα, Πρίγιοβιτς.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Συνολικά ο ΠΑΟΚ ήταν εκτός κλίματος αγώνα. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, φανέρωσαν κάκιστο πρόσωπο και αυτό το... πλήρωσαν με τον αποκλεισμό-σοκ από τη συνέχεια της Ευρώπης.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Ο Σάμον Γκόντος. Ο μεσοεπιθετικός της Εστερσουντ που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την μεταγραφή του από τον Αγιαξ, έκανε ανεπανόρθωτη ζημιά στον ΠΑΟΚ, καθώς με τη γενικότερη παρουσία του, αλλά και τα δύο γκολ του, ήταν αυτός που πήρε την ομάδα του από το... χέρι και την οδήγησε στην πρόκριση.

Ο...ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ

Στον ΠΑΟΚ "φωνάζουν" για τη φάση του πρώτου γκολ, εκεί όπου φαίνεται ο Γκόντος να είναι σε θέση οφσάιντ, όμως παρόλα αυτά και παρά τις διαμαρτυρίες παικτών και πάγκου του ΠΑΟΚ, η Σουηδική τηλεόραση ουδέποτε έδειξε τη φάση από την κάμερα του οφσάιντ.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Με ενδεκάδα... Τούμπας παρέταξε την ομάδα του ο Ραζβάν Λουτσέσκου, που εμπιστεύτηκε τους ίδιους έντεκα για το αποψινό παιχνίδι. Ο Ρουμάνος τεχνικός άλλαξε τα πλάνα του μόνο μετά το δέυτερο γκολ της Εστερσουντ όταν και έβαλε τον Κουλούρη και έπαιξε με δύο επιθετικούς.

Εστερσουντ-ΠΑΟΚ 2-0