MENU

Το παιχνίδι με τη Θέλτα δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό, αλλά μόνο αδιάφορο δεν ήταν, καθώς το «τριφύλλι» φλέρταρε με δύο αρνητικά ρεκόρ. Και η ήττα από την ομάδα της Γαλικίας στη Λεωφόρο έδωσε στους «πράσινους» δύο «μαύρες» πρωτιές!

Ο Παναθηναϊκός έμεινε για 13ο συνεχόμενο παιχνίδι ομίλων δίχως νίκη και ξεπέρασε την Παρτιζάν και την Σλόβαν Μπρατισλάβας έχοντας πλέον το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης!

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε νίκη στους ομίλους του Europa League ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2012, όταν επιβλήθηκε με 1-0 της Μάριμπορ χάρη σε πέναλτι του Βίκτορ Βιτόλο.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τη Θέλτα έκανε το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ ελληνικής ομάδας σε φάση ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ΑΕΚ έχει τερματίσει με μηδέν βαθμούς τη σεζόν 2004/05, αλλά έδωσε τέσσερα ματς και όχι έξι.

Το προηγούμενο ρεκόρ, βέβαια, άνηκε και πάλι στο «τριφύλλι», το οποίο είχε πάρει μόλις δύο βαθμούς την σεζόν 2014-15 σε όμιλο του Europa League με Αϊντχόφεν, Ντιναμό Μόσχας, Εστορίλ.

Έγραψε «μαύρη» ιστορία ο Παναθηναϊκός με δύο αρνητικά ρεκόρ!