MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
AFC Ajax
AFC AJAX
2 0
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Η σεμνή ευρωπαϊκή τελετή έλαβε τέλος για τον Παναθηναϊκό που απώλεσε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες είχε για πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ μετά την αποψινή του ήττα στο Αμστερνταμ Αρίνα απέναντι στον Αγιαξ (2-0).

Μία ήττα που είχε τη «σφραγίδα» του Λουκ Στιλ, ο οποίος υπέπεσε σε ένα ακόμα τραγικό λάθος στους ομίλους καθώς με το (πρώτο) καθοριστικό γκολ που δέχτηκε στο 39’ τροποποίησε τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς.

Ο Παναθηναϊκός πλήρωσε ξανά τα ατομικά του λάθη μιας και το δεύτερο γκολ (στο 50’) προέκυψε από λάθος του Χουλτ, βάζοντας οριστικά ταφόπλακα στους «πράσινους» που μετά την αποψινή τους ήττα από την ολλανδική ομάδα, έφτασαν αισίως τα δώδεκα συνεχόμενα ματς σε ευρωπαϊκούς ομίλους χωρίς νίκη…

Ο Αγιαξ, που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές, μπήκε καλύτερα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, έχοντας την κατοχή της μπάλας και προσπαθώντας να βρει διαδρόμους από τις πτέρυγες, πλην όμως το μοναδικό του κέρδος ήταν κάποια κόρνερ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» μετά το πρώτο αναγνωριστικό 15λεπτο του αγώνα ισορρόπησαν το παιχνίδι και ταυτόχρονα ανέβασαν την πίεσή τους ψηλά, στα μετόπισθεν των Ολλανδών, που δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν και έδειχναν επιρρεπείς στο λάθος.

Από ένα κλέψιμο του Βιγιαφάνιες στο 26’ μάλιστα το Τριφύλλι έχασε την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, με τον Αργεντινό μέσο να τροφοδοτεί ωραία τον Ιμπάρμπο που μπήκε μέσα στην περιοχή από πλάγια δεξιά, καθυστέρησε να σουτάρει και όταν το έπραξε η μπάλα τράνταξε το κάθετο δοκάρι του Αγιαξ και πέρασε άουτ.

Σα να μην έφτανε αυτό ο «βραχυκλωμένος» Αγιαξ που είχε ως μοναδική απειλή τον εντυπωσιακό Γιουνές, αλλά δεν είχε δημιουργήσει ούτε μία κλασική ευκαιρία μέχρι το 39’, κατάφερε να ανοίξει το σκορ χάρη σε (ένα ακόμη φετινό) «δώρο» του Λουκ Στιλ!

Ο Γιουνές κέρδισε φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά και την εκτέλεση ανέλαβε ο Σούνε. Το δυνατό χτύπημα του αρχηγού του Αγιαξ αιφνιδίασε τον Αγγλο «κίπερ» που είχε λάθος τοποθέτηση (κινήθηκε αναίτια προς τα δεξιά) και είδε τη μπάλα να καταλήγει στην αριστερή του γωνία και τον Αίαντα να προηγείται με 1-0, δίχως να έχει δημιουργήσει σημαντική ευκαιρία…

Στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα ο Αγιαξ διπλασίασε τα τέρματά του στο 50’ μετά από λάθος του Χουλτ που άνοιξε το κοντρόλ και έχασε την κόντρα από τον Τέτε που σούταρε διαγώνια διαμορφώνοντας το 2-0 με το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ.

Μετά το δεύτερο γκολ του Αγιαξ ο Παναθηναϊκός έχασε εντελώς τον προσανατολισμό του, οι Ολλανδοί κυριάρχησαν απόλυτα στο γήπεδο και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Γιουνές στο 56’ το σουτ του οποίου κόντραρε στο τάκλιν του Κουτρουμπή που απομάκρυνε τη μπάλα. Στο 62’ μετά από λάθος του Ζέκα, ο Κασιέρα μπήκε στην περιοχή αλλά το σουτ του πέρασε ψηλά, άουτ, ενώ το ίδιο συνέβη και με το σουτ του Ντε Γιόνγκ στο 71’.

Στα τελευταία λεπτά το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε με τον Αγιαξ να καταλαμβάνει την πρωτιά του ομίλου και τον Παναθηναϊκό να μένει στον ένα βαθμό και στην τελευταία θέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΙΑΞ (Π. Μπος): Ονανά - Τετέ, Ντε Λιχτ, Βέστερμαν, Ντάικς - Φαν ντερ Μπέεκ, Σούνε (69’ Ντε Γιόνγκ), Νουρί - Τσέρνι, Κασιέρα, Γιουνές (62’ Κλεμέντ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α. Στραματσόνι): Στιλ - Κουτρουμπής, Σάμπα (57’ Ιβανόφ), Μολέδο - Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες (62’ Λεντέσμα), Ζέκα, Γουακάσο, Χουλτ - Λουντ, Ιμπάρμπο (75’ Ρινάλντι).

Διαιτητής: Αλ. Εσκόφ (Ρωσία)

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Ο Παναθηναϊκός στάθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά το γκολ που δέχτηκε ο Στιλ στο 39’ χωρίς προηγουμένως να υπάρχει άλλη ευκαιρία, του έκοψε τα φτερά. Στο δεύτερο ημίχρονο Αγιαξ κυριάρχησε και χάρη στο γρήγορο 2-0 από τον Τέτε μετά από λάθος εκτίμηση του Χουλτ, οι «πράσινοι» πέταξαν λευκή πετσέτα και οι Ολλανδοί έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

GREXIT: Ο Λουκ Στιλ εξακολουθεί να κάνει τη μία γκέλα μετά την άλλη στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πέραν του πρώτου γκολ που δέχτηκε όπου φέρει ακέραια την ευθύνη, δεν έκανε ούτε μία απόκρουση σε όλο το ματς, ενώ και στο δεύτερο μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα. Επιπλέον είναι το τρίτο φετινό γκολ που δέχεται στο Γιουρόπα Λιγκ από απευθείας εκτέλεση φάουλ!

CAPITAL CONTROL: Η διαιτησία του Ρώσου Αλεξέι Εσκόφ πέρασε απαρατήρητη καθώς δεν έκανε λάθη και είχε ισορροπία ως προς το πνεύμα του αγώνα. Στα θετικά του Ρώσου ρέφερι ότι δεν σφύριζε διαρκώς και άφησε το ματς να αποκτήσει ρυθμό.

ATΜ: Ο Παναθηναϊκός γνώρισε μία ακόμη ήττα στους ομίλους και αποχαιρετά την εν λόγω διοργάνωση έχοντας τραγική συγκομιδή βαθμών αλλά και χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης μετά από δώδεκα συνεχόμενα ματς σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο Αγιαξ κατέκτησε δίκαια την πρώτη θέση του ομίλου ενώ οι «πράσινοι» θα αγωνιστούν απέναντι στη Θέλτα για να περισώσουν ό,τι γίνεται από το το πρεστίζ τους.

PLAN B: Ο Πέτερ Μπος δεν τροποποίησε τον προσφιλή σχηματισμό του Αγιαξ και παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3, πραγματοποιώντας αρκετές αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα ματς. Ο Ονανά ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, δεξιός μπακ ο Τετέ, οι Ντε Λιχτ και Βέστερμαν στόπερ, ο Ντάικς αριστερός μπακ, οι Φαν ντε Μπέεκ, Σούνε και Νούρι στο ανάποδο τρίγωνο της μεσαίας γραμμής και οι Τσέρνι, Κασιέρα και Γιουνές στην επιθετική τριπλέτα.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να παρατάξει τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 3-5-2, αφήνοντας εκτός αποστολής τον Μπεργκ και κρατώντας στον πάγκο τον Λεντέσμα.

Ο Στιλ ήταν κάτω απ’ τα δοκάρια, οι Κουτρουμπής, Σάμπα και Μολέδο τριάδα στο κέντρο της άμυνας, ο Κουλιμπαλί δεξιός φουλ μπακ, οι Βιγιαφάνιες, Ζέκα και Γουακάσο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο Χουλτ αριστερός φουλ μπακ και οι Λουντ και Ιμπάρμπο στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού.

ΕURO GROUP: Ο Φαν ντε Μπέεκ κυριάρχησε στο νευραλγικό χώρο της μεσσίας γραμμής, ο Σούνε πέτυχε το πρώτο καθοριστικό γκολ του Αγιαξ, αλλά ο Αμίν Γιουνές ήταν αυτός που δέσποζε με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο μεταξύ των παικτών που συμμετείχαν, όπως είχε συμβεί και στο ματς των δύο ομάδων στη Λεωφόρο.

https://streamable.com/bif9
https://streamable.com/adhw

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Άγιαξ 13 10-5

2. Σταντάρ Λιέγης 6 7-5

3. Θέλτα 6 8-7

4. Παναθηναϊκός 1 3-11

Η επόμενη αγωνιστική (8/12)

Παναθηναϊκός - Θέλτα

Σταντάρ Λιέγης - Άγιαξ

Άγιαξ - Παναθηναϊκός 2-0