MENU

​Ο 26χρονος διεθνής Κολομβιανός μεσοεπιθετικός σκόραρε χθες το 2ο και το 3ο του προσωπικό ευρωπαϊκό τέρμα με τα πράσινα, βάζοντας τον Παναθηναϊκό μπροστά με 0-2 μέσα στη Λιέγη.

Ειδικά το 1ο γκολ, στο οποίο πλάσαρε από δύσκολη γωνία και από απόσταση, το πέτυχε μία μέρα πριν, στην προπόνηση του «τριφυλλιού» επί βελγικού εδάφους το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο Ιμπάρμπο είχε, μάλιστα, τετ α τετ με τον Αντρέα Στραματσόνι, με τον Ιταλό τεχνικό να «φτιάχνει» τον Κολομβιανό, με τον τελευταίο να του αφιερώνει και τα δύο τέρματα και να πηγαίνει στον πάγκο και να τον αγκαλιάζει.

Ο εμετός του Κουτρουμπή, ο... χλωμός Μπεργκ και οι τραυματίες

Εκτός του Μάρκους Μπεργκ, που δεν κατάφερε τελικά να αγωνιστεί, και ο Γιώργος Κουτρουμπής βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση καθώς είχε περάσει γαστρεντερίτιδα και ο οργανισμός του ήταν αρκετά εξασθενισμένος, ενώ δεν είχε φάει για δύο ημέρες.

Ο 25χρονος στόπερ, όμως, κατάφερε κι έβγαλε όλο το παιχνίδι, όντας μάλιστα καίριος στις επεμβάσεις του, αλλά μετά τη λήξη κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια όπου έκανε εμετό.

Όσον αφορά τη φάση του πέναλτι, ο «Κούτρου» απορούσε γιατί δόθηκε και σχολίαζε σε πηγαδάκι ότι «δεν υπήρχε καμία περίπτωση να μην παίρναμε τη νίκη με 0-2 στο ημίχρονο και να τρώγαμε δύο γκολ από αυτούς».

Όσον αφορά τον Σουηδό αστέρα του «τριφυλλιού», φαίνοταν και από το χρώμα του προσώπου του ότι ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την ίωση που πέρασε. Φαινόταν εξαντλημένος, αν και ο πυρετός έχει πέσει και υπάρχουν ελπίδες να είναι έτοιμος για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής την ερχόμενη Δευτέρα στη Βέροια. Οι «πράσινοι», πάντως, δεν θα ρισκάρουν τη συμμετοχή του Μπεργκ σε περίπτωση που δεν είναι 100% έτοιμος.

Όσον αφορά τον νεογέννητο γιο του (1μιση μηνών), ο 30χρονος φορ επικοινώνησε με την οικογένειά του και ενημερώθηκε ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει εξιτήριο από το Metropolitan.

Από τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν τραυματίες, ο Ζέκα έκανε «μπαμ» από μακριά ότι έχει πρόβλημα καθώς κούτσαινε συνεχώς, ενώ ο Σάμπα κούτσαινε ελαφρώς.

Ο Λεντέσμα δεν είχε πρόβλημα στο περπάτημα, και δεν αποκλείεται να προλάβει οριακά το παιχνίδι της Δευτέρας με την Βέροια.

Παραλίγο να έρθει στα χέρια ο Μούτσι με τον βοηθό της Σταντάρ

Εκτός εαυτού ήταν ο βοηθός του Αντρέα Στραματσόνι, Ρομπέρτο Μούτσι, που αντικατέστησε τον Ιταλό στον πάγκο όταν εκείνος αποβλήθηκε στην ανάπαυλα των ημιχρόνων.

Ο βοηθός του «Στράμα» παραλίγο να έρθει στα χέρια με τον αντίστοιχο βοηθό του προπονητή της Σταντάρ, ο οποίος καθόταν στον πάγκο και έβριζε κατηγορώντας τους «πράσινους» για καθυστερήσεις. Σε εκείνο το σημείο ο Μούτσι κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του και του φώναζε έξαλλος «έλα έξω να τα πούμε οι δυο μας», με τον Εμποκού να αναλαμβάνει ρόλο... πυροσβέστη και να προλαβαίνει τα χειρότερα, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί κι άλλος έντονος τσακωμός ανάμεσα σε Λεντέσμα και τον τεχνικό των Βέλγων, Αλεξάνταρ Γιάνκοβιτς, σε μία εκτέλεση φάουλ του Αργεντινού μέσου του «τριφυλλιού».

Ο 24χρονος Κογκολέζος διεθνής έγινε, μάλιστα, πόλος έλξης για τους ανθρώπους και τους φιλάθλους της Σταντάρ, καθώς αποθεώθηκε πριν το παιχνίδι αλλά και την ώρα της αλλαγής του. Μετά τη λήξη είχε θερμές αγκαλιές και συνομιλίες με τους ανθρώπους της πρώην ομάδας του.

Ο χαμογελαστός Ζιλμπέρτο και ο «σκασμένος» Στραματσόνι

Στην πτήση της επιστροφής, η οποία είχε διάρκεια 3 ώρες και 10 λεπτά και προσγειώθηκε στις 04:10 τα ξημερώματα, ο πιο ήρεμος όλων ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ο τεχνικός διευθυντής των «πρασίνων» ήταν χαμογελαστός, ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι ήταν «σκασμένος» με τον τρόπο που χάθηκε η νίκη της ομάδας του. Ο Ιταλός προπονητής τα είχε με την διαιτησία, με την αποβολή του από τον πάγκο, με την ισοφάριση στο τέλος, με τις αναποδιές που προέκυψαν πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ματς με τους τραυματισμούς των Ζέκα, Σάμπα και Λεντέσμα.

Εκείνοι που βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των φιλάθλων που ταξίδεψαν στην ίδια πτήση ήταν ο Μολέντο και ο Ιμπάρμπο, οι οποίοι δέχθηκαν τα περισσότερα συγχαρητήρια για την εμφάνισή τους. Ο 29χρονος Βραζιλιάνος στόπερ έλεγε χαμογελώντας ότι «τα είδα όλα», αναφερόμενος στη φάση που έκανε κούρσα αλά... εξτρέμ προς το τέλος της αναμέτρησης, και σχολίαζε ότι θα το σκεφτεί για να ξανακάνει παρόμοια ενέργεια στο μέλλον!

Ο σκόρερ των δύο «πράσινων» τερμάτων ξεχώρισε με την παρουσία του στο αεροπλάνο, φορώντας έναν μοδάτο σκούφο και περπατώντας με γκρι κάλτσες χωρίς παπούτσια, ενώ μοίρασε και τα πιο πολλά αυτόγραφα.

Τέλος, ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου είχε μία εμφάνιση της ομάδας, στην οποία μάζευε υπογραφές από όλους τους ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού».

Γκολάρα το 1ο του Ιμπάρμπο, αλλά το είχε ξαναβάλει!