MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
2ος Όμιλος, OTE Sport 3
Ολυμπιακός
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
0 1
ΑΠΟΕΛ
ΑΠΟΕΛ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Ο Ολυμπιακός έχασε μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League από το βράδυ της Πέμπτης και τη 2η αγωνιστική. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν έκαναν κακή εμφάνιση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο πλήρωσαν την αστοχία τους μπροστά από τα καρέ του Βάτερμαν, χάνοντας σωρεία κλασικών ευκαιριών, αλλά και την ατυχία τους αφού είχαν και τρία δοκάρια! Οι Κύπριοι κατάφεραν να «κλέψουν» τη νίκη (0-1) στην μοναδική κλασική ευκαιρία τους στο ματς και πλέον να αφήσουν τα πάντα ανοιχτά στον Β' όμιλο, αυξάνοντας στο +3 τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό, την ώρα που Αστάνα και Γιουνγκ Μπόις έχουν από 1.

Πως ξεκίνησαν

Εφόσον το πείραμα του 4-4-2 εγκαταλείφθηκε πρόωρα από τον Πάουλο Μπέντο, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με το σύνηθες 4-2-3-1 κόντρα στον ΑΠΟΕΛ. Κάτω από τα δοκάρια, όπως θα συμβαίνει φέτος στα ευρωπαϊκά ματς, ξεκίνησε ο Λεάλι, με τους Φιγκέιρας – Ντε Λα Μπέγια δεξιά και αριστερά στην άμυνα και τους Μποτία – Ντα Κόστα στα στόπερ. Οι Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, ενώ και ο Φορτούνης επανήλθε στο αρχικό σχήμα ως επιτελικός. Αριστερά στα εξτρέμ βρέθηκε ο Μάριν, δεξιά ο Σεμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Ιντέγε.

Ο ΑΠΟΕΛ από την πλευρά του, στο 4-3-3 του Τόμας Κρίστιανσεν, ξεκίνησε με τον Βάτερμαν στο τέρμα, δεξιά στην άμυνα τον Μιλάνοφ, αριστερά τον Λάγο και κεντρικούς αμυντικούς τους Μερκή και Καρλάο. Ο Νούνο Μοράις ήταν το κλασικό «εξάρι», μπροστά του ήταν οι Μπερτόλιο και Βινίσιους, με τον Γιαννιώτα δεξί εξτρέμ, τον Βάντερ αριστερό και σέντερ φορ τον Σωτηρίου.

Σοκ με το καλημέρα

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά στο ματς, με κατοχή μπάλας από τον Ολυμπιακό σε μεγάλο ποσοστό και έντονη πίεση στη μεσαία γραμμή. Στους «ερυθρόλευκους» άνηκε και η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν ο Σεμπά έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση του 6ου λεπτού, μπήκε στην περιοχή από δεξιά και αφού απέφυγε τον Μερκή με μια προσποίηση δοκίμασε ένα ωραίο πλασέ το οποίο όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτερμαν.

Ωστόσο, στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, ο ΑΠΟΕΛ θα έπαιρνε κεφάλι στο σκορ και θα άλλαζε πλήρως την εικόνα του αγώνα και σίγουρα τα πλάνα που είχε ετοιμάσει ο Πάουλο Μπέντο. Ήταν η φάση του 10ου λεπτού σε μια αντεπίθεση από την αριστερή πτέρυγα άμυνας του Ολυμπιακού όπου δεν υπήρχε... ψυχή, με τον Μιλάνοφ να βγάζει ανενόχλητος τη σέντρα, χωρίς κανείς από τους δύο «ερυθρόλευκους» στόπερ να είναι στη θέση που έπρεπε. Ο Σωτηρίου έκανε ανενόχλητος την κίνηση και έπιασε μια «καρφωτή» κεφαλιά που δεν άφησε περιθώριο στον Λεάλι να αντιδράσει για το 0-1.

Μετά το σοκ του γκολ, ο Ολυμπιακός «ψάχτηκε» για λίγα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο όμως γρήγορα ανέκτησε την αυτοκυριαρχία του και άρχισε να πιέζει και πάλι, την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ ήταν ευχαριστημένος με το να περιμένει κλεισμένος στην άμυνά του περιμένοντας την ευκαιρία για μια καλή αντεπίθεση.

Συνήλθε... προσωρινά, έχασε ευκαιρίες

Στο 14ο λεπτό ο Ιντέγε δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά από κοντά μετά από σέντρα του Φιγκέιρας, ενώ τρία λεπτά μετά ακυρώνεται γκολ του Ιντέγε για οφσάιντ σε μια οριακή φάση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 19' ο Ντε Λα Μπέγια χάνει μοναδική ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά την οποία έδιωξε σε κόρνερ ο Βάτερμαν με το γόνατο. Στο κόρνερ, ο Φορτούνης έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι με απευθείας εκτέλεση!

Επόμενη κλασική ευκαιρία των γηπεδούχων που ήταν αυτή του 28' όταν ο Ιντέγε ξέφυγε από αριστερά και έσπασε τη μπάλα για τον Φορτούνη ο οποίος σούταρε συρτά από το ύψος του πέναλτι, με τον Καρλάο να σώζει την εστία του με προβολή. Στο 35', σε μια φάση διαρκείας για τον Ολυμπιακό που κυκλοφόρησε σωστά και γρήγορα τη μπάλα για ακόμη μια φορά, ο Μάριν ήταν ο τελικός αποδέκτης της, όμως σούταρε ελάχιστα άουτ από το ύψος της περιοχής. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, στο 42', ο Γερμανός ήταν ξανά αυτός που ολοκλήρωσε την αντεπίθεση των Πειραιωτών, βιαστικά όμως, με ένα κακό σουτ και ενώ είχε επιλογές πάσας τόσο στον Φιγκέιρας δεξιά όσο και στον Ιντέγε μπροστά του.

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε ένα πρώτο 45λεπτο που είχε μια φάση επί της ουσίας για τον ΑΠΟΕΛ και τρεις κλασικές ευκαιρίες του Ολυμπιακού που είχε συντριπτική κατοχή και κατά διαστήματα καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και αρκετά λάθη στη μεσαία γραμμή και την άμυνα.

Ίδια εικόνα, νέες χαμένες ευκαιρίες

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει τη μπάλα στα πόδια του και να πιέζει με την έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, με την «εικόνα» του αγώνα να μένει αναλλοίωτη. Στο 49' οι «ερυθρόλευκοι» βλέπουν τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι για δεύτερη φορά, μετά από μια συρτή σέντρα-σουτ του Σεμπά και τελικά τον Μιλάνοφ να απομακρύνει τον κίνδυνο για τους φιλοξενούμενους.

Στο επόμενο πεντάλεπτο ο ΑΠΟΕΛ απείλησε δις με ισάριθμες κεφαλιές από Μοράις και Σωτηρίου, με την άμυνα του Ολυμπιακού να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου στο διάστημα αυτό και όποτε οι Κύπριοι κατάφερναν να πλησιάζουν την περιοχή του Λεάλι. Αυτό πάντως δεν συνέβη σε πολλές περιπτώσεις στη συνέχεια, με τους «ερυθρόλευκους» να τα παίζουν όλα για όλα στη συνέχεια, αλλά χωρίς το απαραίτητο καθαρό μυαλό και την φρεσκάδα στις κινήσεις τους.

Στο 56' η κεφαλιά του Μιλιβόγεβιτς πέρασε άουτ, ενώ στο 66' ο Ολυμπιακός έχει και τρίτο δοκάρι σε μια ακόμη κλασική ευκαιρία. Μετά από νέα καλή κυκλοφορία, η μπάλα φτάνει αριστερά στον Ντε Λα Μπέγια, ο Ισπανός κάνει τη σέντρα και ο Ιντέγε πιάνει μια δυνατή κεφαλιά από το πίσω δοκάρι, όμως ο Μερκής σώζει τον ΑΠΟΕΛ πάνω στη γραμμή στέλνοντας τη μπάλα με το κεφάλι πρώτα στο δοκάρι και μετά σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, ο Βάτερμαν μπλόκαρε σταθερά τη νέα κεφαλιά του Ντα Κόστα.

«Κίνηση» από τον πάγκο

Στα επόμενα λεπτά, ο Μπέντο προσπάθησε να αλλάξει τη ροή του αγώνα από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς αρχικά τον Ελιουνούσι αντί του Φορτούνη και λίγα λεπτά μετά τους Μαρτίνς και Καρντόσο αντί τον Καμπιάσο και Μάριν.

Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν ακόμη μια κλασική ευκαιρία στο 80ο λεπτό, όμως ο Βάτερμαν ήταν αυτός που έσωσε από κοντά το μονοκόμματο σουτ του Ελιουνούσι που είχε κάνει κίνηση στην πλάτη της κυπριακής άμυνας. Αυτή ήταν η 17η τελική προσπάθεια του Ολυμπιακού και πλέον φαινόταν ότι η μπάλα δύσκολα θα έμπαινε μέσα...

Λίγο άουτ πέρασε και η κεφαλιά του Καρντόσο στο 85' μετά από σέντρα του Φιγκέιρας, ενώ το ίδιο συνέβη και στο 90' στο σουτ του Μιλιβόγεβιτς στην τελευταία φάση του αγώνα.

Το γκολ του αγώνα

https://streamable.com/3qu3

Το ταμείο του αγώνα

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν κακός σε αυτό το ματς, δημιούργησε -και έχασε- πολλές κλασικές ευκαιρίες, πληρώνοντας την αναποτελεσματικότητά του στην επίθεση για δεύτερο σερί ματς. Παράλληλα φάνηκε η έλλειψη του παίκτη που θα σηκώσει φέτος την ομάδα στις πλάτες του όταν τα πράγματα δεν πάνε κατ' ευχήν αλλά και η έλλειψη καθαρού μυαλού στην ίδια περίπτωση...

Αυτοί που έκριναν το ματς

Ιντέγε και Φορτούνης ήταν μάλλον οι κορυφαίοι για τον Ολυμπιακό και αυτοί που απείλησαν περισσότερο τον ΑΠΟΕΛ, ενώ «γεμάτη» εμφάνιση έκανε και ο Εστεμπάν Καμπιάσο όσο άντεξε. Για τον ΑΠΟΕΛ, εξαιρετικός ήταν ο δεξιός μπακ Μιλάνοφ, ο γκολκίπερ Βάτερμαν και οι Μπερτόλιο-Μοράις στη μεσαία γραμμή.

Ο χειρότερος του αγώνα

Οι... σταθεροί για τον Ολυμπιακό Μποτία – Ντα Κόστα που όσο περνάει ο καιρός αντί για βασικό δίδυμο κεντρικών αμυντικών του πρωταθλητή Ελλάδας θυμίζουν δίδυμο πρωταγωνιστών από κωμωδία κακής ποιότητας.

Ο έλεγχος των διαιτητών

Οι δύο ομάδες είχαν παράπονα από τον Πολωνό ρέφερι και τους βοηθούς του, όμως η ουσία είναι ότι καμία από τις αποφάσεις τους δεν άλλαξαν τη ροή του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε Λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (78' Μάρτινς), Φορτούνης (64' Ελιουνούσι), Σεμπά, Μάριν (78' Καρντόσο), Ιντέγε.

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Κρίστιανσεν): Βάτερμαν, Λάγο, Καρλάο, Μπερτόλιο (65' Αρτυματάς), Βινίσιους, Σωτηρίου, Μιλάνοφ, Μοράις, Μερκής, Γιαννιώτας, Βάντερ (68' Εφραίμ).

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

Βοηθοί: Κόνραντ Σάπελα (Πολωνία), Μάρτσιν Μπορκόφσκι (Πολωνία)

Τέταρτος: Κζιστόφ Μίρμους (Πολωνία)

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 6 / 3-1

2. Ολυμπιακός 3 / 1-1

3. Γιουνγκ Μπόις 1 / 0-1

4. Αστάνα 1 / 1-2

Επόμενη αγωνιστική (20/10)

Ολυμπιακός-Αστάνα 22:05

Γιουνγκ Μπόις-ΑΠΟΕΛ 22:05

Ολυμπιακός – ΑΠΟΕΛ 0-1