MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
RC Celta de Vigo
RC CELTA DE VIGO
2 0
Παναθηναϊκός
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Οχι κι έτσι ρε γαμώτο! Ενας Παναθηναϊκός που κοίταξε στα μάτια τη Θέλτα, δημιούργησε σωρεία ευκαιριών και ήταν εξαιρετικός για 80λεπτά, έχασε με 2-0 από την ισπανική ομάδα και έμεινε μόνο με τις εντυπώσεις! Η Θέλτα τα έπαιξε όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν οι περισσότεροι «πράσινοι» εμφάνισαν σημάδια κόπωσης και είδε την τύχη να της χαμογελά απλόχερα!

Γενικώς ο Παναθηναϊκός που πλέον έχει ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης μετά τη δεύτερη ήττα του στον όμιλο, μόνο φοβισμένα δεν μπήκε ο στο αποψινό αγώνα, αγωνιζόμενος από το πρώτο λεπτό με επιθετικούς προσανατολισμούς και πίεση ψηλά, ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.

Το Τριφύλλι ήταν υποδειγματικό από τακτικής πλευράς στο γήπεδο, έχοντας «θωρακίσει» τη δεξιά του πλευρά (και αντίστοιχα την καλύτερη των Ισπανών, αριστερή) με τον Ζέκα να δίνει ιδανικές βοήθειες στον Κουλιμπαλί και τον Κουτρουμπή να παρεμβαίνει καταλυτικά όποτε το απαιτούσαν οι περιστάσεις (παρεμπιπτόντως ο Αφρικανός μόνο ψαρωμένος δεν ήταν στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο)

Ο «στρατιώτης» Λουντ έκανε το καθήκον του αριστερά, ο Λεντέσμα ήταν το «μυαλό» στο κέντρο και ο Βιγιαφάνες έδινε ρυθμό και ταχύτητα στο «χτίσιμο» των επιθέσεων, εκεί όπου ο Μπεργκ με τον Ιμπάρμπο δημιουργούσαν σε κάθε ευκαιρία κινδύνους για την ισπανική άμυνα.

Η πρώτη καλή στιγμή δημιουργήθηκε στο 11’, όταν ο Κουλιμπαλί έβγαλε ωραία τη σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 13’ η Θέλτα απάντησε στις ευκαιρίες με τον Μάγιο να πιάνει δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βιγιαφάνιες με τάκλιν βρήκε τη μπάλα και την έστειλε πάνω απ’ τα δοκάρια. Οι «πράσινοι» ωστόσο αντέδρασαν εκ νέου και στο 15’ βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση με τον Λεντέσμα να κλέβει με τάκλιν και να δίνει στον Ιμπάρμπο, ο οποίος βρήκε ωραία τον Μπεργκ που σούταρε μέσα από την περιοχή από πλάγια θέση άουτ.

Στο 25’ ο Ιμπάρμπο με φανταστική ενέργεια από δεξιά πέρασε σαν σταματημένο τον Γιόνι και έβγαλε συρτή σέντρα, στο ύψος της περιοχής, για τον Λουντ που σούταρε με τη μία αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα απ΄ το δεξί δοκάρι του Αλβαρες.

Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει τη Θέλτα και στο 27’ ο Ζέκα συνδυάστηκε με τον Μπεργκ αλλά το σουτ που πραγματοποίησε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μέσα από την περιοχή δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας. Στο 29’ από το φάουλ του Λεντέσμα ο Σάμπα δεν βρήκε όπως θα ήθελε τη μπάλα στην προβολή που επιχείρησε και πέρασε άουτ.

Η μεγαλύτερη/ανεπανάληπτη ευκαιρία ωστόσο χάθηκε στο 38’ όταν ο Μπεργκ έσπασε ιδανικά τη μπάλα στον Ιμπάρμπο που βγήκε τετ α τετ με τον Αλβαρες ο οποίος απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Κολομβιανού αλλά και το σουτ στο «ριμπάουντ» του Κουλιμπαλί αυτή τη φορά με τα πόδια!

Η Θέλτα απείλησε στο 41’ όταν ο Γκουιντέτι απέφυγε έξοχα τον Σάμπα στο ύψος της μικρής περιοχής, από πλάγια δεξιά, αλλά ο Κουτρουμπής με εντυπωσιακό τάκλιν παραχώρησε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 55’ ο Ζέκα έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μπεργκ έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής υπέδειξε επιθετικό φάουλ στον Σουηδό άσο. Στο 56’ ο Βιγιαφάνιες έβγαλε με κάθετη πάσα τον Κουλιμπαλί μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του δεν ήταν καλό και έφυγε ψηλά άουτ.

Η Θέλτα μετά το 60’ πίεσε περισσότερο έγινε επικίνδυνη στο 62’ όταν ο Κουτρουμπής τράβηξε και τραβήχτηκε από τον Γκουιντέτι, με τον Ιταλό διαιτητή να δίνει επιθετικό φάουλ, σε σέντρα στην «καρδιά» της «πράσινης» άμυνας, αλλά ο Παναθηναϊκός παρέμενε «φωτιά» στις αντεπιθέσεις του.

Στο 66’ ο Λεντέσμα με «μαγική» μπαλιά με το εξωτερικό φάλτσο έβγαλε τον Ιμπάρμπο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, αλλά πριν σουτάρει ο Γκαμπράλ τον έσπρωξε καθαρά. Ομως ο Ιταλός διαιτητής Μπάντι «έκλεισε τα μάτια» και δεν υπέδειξε την παράβαση!

Στο 74’ ο Ιμπάρμπο με έξοχη ενέργεια βρήκε τον Μπεργκ αλλά το σουτ που έκανε με το αριστερό πέρασε άουτ.

Η Θέλτα έπαιξε τα ρέστα της με τις τρεις αλλαγές της και στο 80’ ζήτησε πέναλτι όταν ο Σάμπα φάνηκε να ρίχνει στο χορτάρι τον Γκουιντέτι, αλλά και πάλι ο Ιταλός ρέφερι άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί. Οι Ισπανοί ωστόσο κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 82’ με τον Βας να βγάζει σέντρα από δεξιά και τον Γκουιντέτι να πλασάρει στα δίχτυα (1-0).

Στο 84’ ο Μπεργκ έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Αλβαρες απέκρουσε την κεφαλιά του Ιμπάρμπο και στο 88’ ο Βας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-0!

Θέλτα (Εντουάρντο Μπερίσο): Αλβαρες - Μάγιο, Γκαμπράλ, Φοντάς, Γιόνι - Ντίαζ, Ερνάντεζ- Σένε (71’ Βας), Ρόσι (79’ Ασπας), Ναράνχο (60’ Σίστο) - Γκουιντέτι.

Παναθηναϊκός (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ - Κουτρουμπής (85’ Εμποκού), Σάμπα, Μολέδο - Κουλιμπαλί, Ζέκα, Λεντέσμα, Λουντ - Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνες - Μπεργκ.

Διαιτητής: Λ. Μπάντι (Ιταλίας).

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ: Είναι από τις λίγες φορές στο ποδόσφαιρο που το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα του αγώνα. Η Θέλτα δεν τιμωρήθηκε στις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός, οι «πράσινοι» αυτοκτόνησαν που δεν προηγήθηκαν στο σκορ και στο τέλος γνώρισαν πικρή ήττα από μία ομάδα που πέτυχε δύο γκολ στις ισάριθμες ευκαιρίες που δημιούργησε!

GREXIT: Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο ήταν ωραίος αλλά και… μοιραίος για τον Παναθηναϊκό, σπαταλώντας δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ελληνική ομάδα. Αλλά, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, εάν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι που του έγινε στο 66’ θα μιλούσαμε τώρα εντελώς διαφορετικά.

CAPITAL CONTROL: Ο Ιταλός διαιτητής που δεν έχει και την καλύτερη.. φήμη στην Ευρώπη, Λούκα Μπάνκι, έπαιξε προκλητικά εις βάρος του Παναθηναϊκού, καθώς δεν έδωσε το καθαρό πέναλτι στον Ιμπάρμπο. Γενικώς ο Ιταλός έπαιξε φουλ έδρα.

ATΜ: Ο Παναθηναϊκός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ήταν άριστα στημένος στο γήπεδο και άξιζε να είναι η ομάδα που θα είχε ανοίξει το σκορ. Αυτό δεν έγινε, η Θέλτα χτύπησε σαν κόμπρα και με το αποτέλεσμα αυτό το Τριφύλλι χρειάζεται ένα μικρό θαύμα για να προκριθεί.

PLAN B: Ο Εντουάρντο Μπερίσο παρέταξε τη Θέλτα με επτά αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο της εκτός έδρας αγώνα στο ισπανικό πρωτάθλημα με την Εσπανιόλ. Ο σχηματισμός της Θέλτα ήταν 4-2-3-1, με τον Αλβαρες κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Μάγιο δεξιό μπακ, τους Γκαμπράλ, Φοντάς στόπερ, τον Γιόνι αριστερό μπακ, τους Ντίαζ και Ερνάντεζ αμυντικούς μέσους, τον Σένε δεξί «φτερό», τον Ναράνχο αριστερό και τον Γκουιντέτι στην κορυφή της επίθεσης. Μετά το 60’ ο Αργεντινός προπονητής ρίσκαρε και εκ του αποτελέσματος δικαιώθηκε.

Ο Αντρέα Στραματσόνι επέλεξε να ξεκινήσει για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ως βασικό τον Βιγιαφάνιες και να καλύψει το πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας με τον Μολέδο να δίνει βοήθειες στον Λουντ, που δεν είναι αμυντικός. Ο σχηματισμός ήταν 3-4-2-1, με τον Στιλ κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Κουτρουμπή, Σάμπα και Μολέδο στο κέντρο της άμυνας, τον Κουλιμπαλί δεξιό μπακ χαφ, τους Ζέκα και Λεντέσμα κεντρικούς μέσους, τον Λουντ αριστερά και τους Ιμπάρμπο και Βιγιαφάνιες στα πλάγια και πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ.

Ο Ιταλός τεχνικός έστησε εξαιρετικά την ομάδα, παρότι στα τελευταία λεπτά (μετά το 75’) ήταν σαφές ότι χρειαζόταν φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή. Πλην όμως εάν ρίξει μία ματιά κανείς στον πάγκο (Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαρινάκης, Ευαγγέλου, Στάικος, Εμποκού, Ρινάλντι) είναι σαφές ότι οι απουσίες που υπήρχαν στο αποψινό ματς έπαιξαν καταλυτικό ρόλο.
ΕURO GROUP: Με εξαίρεση τον Στιλ που φέρει ευθύνη στο δεύτερο γκολ, ουδείς παίκτης του Παναθηναϊκού υστέρησε μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο όπου η Θέλτα ανέβασε ακόμα περισσότερο το ρυθμό του ματς και η πλειονότητα των «πράσινων» είχε καταβληθεί από την υπερπροσπάθεια.

Η βαθμολογία και η επόμενη αγωνιστική του ομίλου

1. Άγιαξ 6

2. Θέλτα 4

3. Σταντάρ Λιέγης 1

4. Παναθηναϊκός 0

Η επόμενη αγωνιστική (20 Οκτωβρίου)

Θέλτα – Άγιαξ

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός

Τα γκολ της αναμέτρησης στο «Μπαλαϊδος»

https://streamable.com/4kbo
Θέλτα-Παναθηναϊκός 2-0