MENU
ΑΝΑΛΥΣΗ LIVE LIVE
EUROPA LEAGUE
3ος προκριματικός γύρος Europa League, OAKA, TV: Novasports 2
ΑΕΚ
ΑΕΚ
0 1
AS Saint-Etienne
AS SAINT-ETIENNE
ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE

Πρόωρο τέλος είχε η επιστροφή της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ένωση δεν κατάφερε να γιορτάσει τη συμπλήρωση 200 παιχνιδιών στην Ευρώπη με πρόκριση, καθώς γνώρισε την ήττα από την Σεντ Ετιέν με 1-0 μέσα στο ΟΑΚΑ. Μια εξέλιξη που σίγουρα αφήνει πικρή γεύση στους Κιτρινόμαυρους, καθώς έχασαν από μια ομάδα που κατάφερε να εκμεταλλευτεί μια από τις μόλις δυο τρεις σοβαρές φάσεις που έφτιαξε.

Στον αντίποδα η ΑΕΚ είχε τις δικές της ευκαιρίες για να κάνει τα πράγματα να κυλήσουν διαφορετικά. Τόσο στα πρώτα λεπτά του αγώνα, στα οποία μπήκε με μεγαλύτερη ζωντάνια από τον αντίπαλο, όσο και μετά το γκολ των Γάλλων, καθώς μόλις στο 37' απώλεσε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Μπαρμπόσα για να μπει γρήγορα ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης...

Πιο δυνατά η ΑΕΚ

Το ματς άρχισε με τη Σεντ Ετιέν να παίρνει την κατοχή και να προσπαθεί να φτιάξει παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή ήταν για την ΑΕΚ. Στο 6' ο Μπαρμπόσα έκανε κάθετη κίνηση από τον άξονα, έσπασε τη μπάλα στον Βάργκας, εκείνος έκανε τη σέντρα, όμως ο Παλομά πρόλαβε την τελευταία στιγμή να διώξει προ του Μάνταλου, που ήταν φάτσα με το τέρμα.

Η επόμενη ευκαιρία ήταν και πάλι για την Ένωση, στο 15'. Ο Μάνταλος βρήκε με ωραία μπαλιά τον Μπαρμπόσα στην περιοχή, εκείνος έστρωσε με το κεφάλι στον Μπακασέτα, ο οποίος έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρουφιέ.

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του αγώνα εκείνη τη στιγμή, η Σεντ Ετιέν ήταν αυτή που κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, στο 22'. Η μπάλα έπειτα από... σπόντα έφτασε στον Αμουμά από δεξιά, εκείνος έκανε μια σέντρα και ο Μπέριτς από κοντά με κεφαλιά έκανε το 0-1, το οποίο ουσιαστικά ακύρωσε σχετικά γρήγορα το βασικό πλάνο της ΑΕΚ για «προσεκτικό» παιχνίδι και αναζήτηση του γκολ με υπομονή, καθώς την ανάγκασε να ψάχνει για δύο τέρματα.

Τεράστια ευκαιρία και... απάντηση

Οι Κιτρινόμαυροι προσπάθησαν να αυξήσουν την πίεσή τους και στο 35΄είχαν ακόμη μια καλή στιγμή, με ένα όμορφο σουτ του Βάργκας, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας των Γάλλων. Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση: ο Γκάλο έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο Μπαρμπόσα μόνος του απέναντι από το τέρμα έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα άουτ!

Η Σεντ Ετιέν απάντησε με μια μεγάλη ευκαιρία στο 43'. Ο Τανάν εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ, η μπάλα πήρε πορεία προς το τέρμα, ο Ανέστης τη βρήκε, χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε κόρνερ! Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το σκορ στο 0-1.

«Ρέστα» από Κετσπάγια...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους η ΑΕΚ πήρε ρόλο οδηγού στο παιχνίδι. Είχε την κατοχή της μπάλας, πίεσε περισσότερο τους Γάλλους, κατάφερε να περάσει κάποιες μπαλιές στην αντίπαλη περιοχή, όμως την τελευταία στιγμή... κάτι χαλούσε. Ο Τιμούρ Κετσπάγια άρχισε τις κινήσεις από τον πάγκο, ρίχνοντας στο παιχνίδι πρώτα τον Πλατέλλα (55') και μετά τον Αραβίδη (61'), παίζοντας... ρέστα στο 66', βάζοντας και τον Αλμέιδα, στη θέση του Σιμόες.

Η πίεση της ΑΕΚ συνεχίστηκε στα επόμενα λεπτά, η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή της στην επανάληψη ήρθε στο 81', όταν ο Πλατέλλας πήρε μέτρα στο γήπεδο και έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Κολοβέτσιος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 89' ο Πλατέλλας έκανε σέντρα από αριστερά, ο Τσιγκρίνσκι πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ρουφιέ μπλόκαρε.

Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τη λήξη του αγώνα, με την Σεντ Ετιέν να παίρνει τη νίκη που της χάρισε την πρόκριση στα play off του Europa League και την ΑΕΚ να αρκείται στο ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξε στο τέλος από τον κόσμο της, ο οποίος αναγνώρισε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Τιμούρ Κετσπάγια): Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες (66' Αλμέιδα), Λαμπρόπουλος, Μπαρμπόσα (61' Αραβίδης), Μάνταλος, Βάργκας (52' Πλατέλλας), Μπακασέτας.

Σεντ Ετιέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ρουφιέ, Παλομά, Τεοφίλ - Κατρίν, Τανάν, Νταμπό (30' λ.τ. Παγιό), Σέλνες, Πογκμπά, Λεμουάν (79' Μονέ - Μπακί), Αμουμά (83' Ρου)), Περέν, Μπέριτς.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Τιμούρ Κετσπάγια παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-2-3-1 και δύο αποφάσεις σε πρόσωπα ήταν αυτές που... ξεχώρισαν: η είσοδος του Λαμπρόπουλου στην ενδεκάδα, από τη στιγμή που ο Γιόχανσον κρίθηκε ανέτοιμος και η τελική επιλογή του Μπακασέτα για την κορυφή της επίθεσης. Στο τέρμα ήταν ο Ανέστης, στην άμυνα ήταν οι Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, στα αμυντικά χαφ οι Λαμπρόπουλος, Σιμόες και στην τριάδα πίσω από τον Μπακασέτα οι Βάργκας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα.

O Κριστόφ Γκαλτιέ, από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Ρουφιέ, στην άμυνα ήταν οι Τεοφίλ – Κατρίν, Πογκμπά, Περίν, Παλομά , στη μεσαία γραμμή οι Νταμπό, Σέλνες, Λεμουάν και στην επίθεση οι Αμουμά, Τανάν και Μπέριτς.

ATM: Το ταμείο του αγώνα

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να μπει αυτή σε θέση οδηγού στο παιχνίδι, στο διάστημα των πρώτων λεπτών που έβγαλε μια ζωντάνια, δεν απάντησε στο 37' με τον Μπαρμπόσα στο γκολ του Μπέριτς, ώστε να μπει γρήγορα στο παιχνίδι και στη συνέχεια οι Γάλλοι έπαιξαν με το χρόνο, καταφέρνοντας να πάνε το παιχνίδι εκεί που ήθελαν...

ΕURO GROUP: Αυτοί που έκριναν το ματς

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ομάδα που κέρδισε δεν είχε πολλές φάσεις, είναι μοιραίο να χαρακτηριστούν ως καθοριστικοί οι δύο παίκτες που συμμετείχαν σε αυτή του γκολ. Ο Αμουμά που έβγαλε μια εξαιρετική σέντρα και ο Μπέριτς που έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

GREXIT: Ο χειρότερος του αγώνα

Ο Ντίντακ Βίλα έκανε ένα από τα χειρότερα παιχνίδια του με την ΑΕΚ. Είχε τρομερά προβλήματα ανασταλτικά, ενώ και επιθετικά, παρότι έκανε προωθήσεις και πήρε πολλή μπάλα, δεν κατάφερε να περάσει σωστές μπαλιές στην αντίπαλη περιοχή.

CAPITAL CONTROL: Ο έλεγχος των διαιτητών

Ο Αλόν Γιεφέτ δεν κλήθηκε να διαχειριστεί... δύσκολες φάσεις. Ωστόσο, κατάφερε να εκνευρίσει το γήπεδο, δίνοντας με ευκολία κάποια φάουλ στην Σεντ Ετιέν που έσπαγαν την πίεση της ΑΕΚ, αλλά και αρνούμενος σε τρεις τέσσερις περιπτώσεις να καταλογίσει φάουλ υπέρ της Ένωσης σε μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή.

ΑΕΚ - Σεντ Ετιέν 0-1