MENU

Η Χάποελ Μπερ Σεβά απέκλεισε χθες τον Ολυμπιακό από τη συνέχεια του Champions League, αλλά 22 χρόνια πριν είχε βρεθεί στον δρόμο του Άρη για τα προκριματικά του κυπέλλου UEFA, με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν δύο νίκες και την πρόκριση.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 1994 ο Άρης ξεκινούσε το ευρωπαϊκό του ταξίδι απέναντι στην Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία βρέθηκε στο δρόμο του στα προκριματικά του κυπέλλου UEFA.

Στις 9 Αυγούστου, λοιπόν, ο Άρης φιλοξένησε τους Ισραηλινούς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για το 1ο παιχνίδι, το οποίο και κέρδισαν με 3-1, με τον Αντώνη Σαπουντζή να πετυχαίνει 2 γκολ (6', 65' π.) και τον Σίλβα Σάντος να θέτει τις βάσεις της πρόκρισης στο 90', ενώ στο 11' είχε ισοφαρίσει ο Γκούσιεβ.

Στο 2ο παιχνίδι στο Ισραήλ στις 23 Αυγούστου, ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Βουγιουκλή (30'), βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της Χάποελ, η οποία όμως ισοφάρισε με τον Μαντάρ (46'). Ο Μιλόγιεβιτς στο 55ο λεπτό έκανε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, με τον Άρη να παίρνει την πρόκριση για τον 1ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Εκεί, οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν την Κατοβίτσε, από την οποία αποκλείστηκαν στα πέναλτι (4-3) στο «Κλ. Βικελίδης» (νίκησαν 1-0 και στο 1ο παιχνίδι είχαν ηττηθεί με το ίδιο σκορ).

Όταν ο Άρης είχε αποκλείσει την Χάποελ Μπερ Σεβά (vids)