MENU

Οι ανεγκέφαλοι φίλοι της Φέγενορντ παραμονές του αγώνα των δύο ομάδων για τους «32» του Europa League επιδόθηκαν σε ένα… κυνήγι καταστροφής αφήνοντας «καμένη γη». Παντού ήταν αποτυπωμένο το σημάδι των «βαρβάρων». 

Φθορές σε ιστορικά μνημεία με την Piazza di Spagna να έχει γίνει… αγνώριστη. Ζημιές σε σιντριβάνια, μαγαζιά, αυτοκίνητα, καταστήματα, τράπεζες. Οι οπαδοί της Φέγενορντ προσπάθησαν σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες να γίνουν οι… σύγχρονοι «Νέρωνες».

Το μεγαλύτερο κακό, βέβαια, συνέβη στο Fontana della Barcaccia, όπου βρίσκεται το περίφημο συντριβάνι με τη βάρκα. Υπέστη ζημιές που δεν διορθώνονται και το οξύμωρο είναι ότι μόλις πριν μερικές εβδομάδες είχαν τελειώσει έργα συντήρησης αξίας 200.000 ευρώ! Το συγκεκριμένο μνημείο βρίσκεται εκεί από το 1627, έχει περάσει δύο παγκόσμιους πολέμους, αλλά τα… παλικάρια της Φέγενορντ κατάφεραν να του προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά. «Να πληρώσει η Ολλανδία»

Οι ιταλικές αρχές ξεκίνησαν από το πρωί τόσο τις διαδικασίες επιδιόρθωσης των ιστορικών μνημείων, αλλά και της καταγραφής των ζημιών. Ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, μάλιστα, Τζιοβάνι Μαλαγκό ξεκαθάρισε ότι το… μάρμαρο για την συμπεριφορά των οπαδών της Φέγενορντ θα κληθεί να πληρώσει τόσο η ομάδα του Ρότερνταμ, όσο και η κυβέρνηση της Ολλανδίας. 

«Πολλές τράπεζες, εταιρείες και ιδιώτες έχουν επικοινωνήσει ήδη μαζί μου από χθες το βράδυ, προκειμένου να μου ζητήσουν να επέμβω για να αποζημιωθούν. Νομίζω, βέβαια, ότι το σωστό είναι να πληρώσει, όποιος προκάλεσε τις ζημιές. Επομένως υπεύθυνοι για τις αποζημιώσεις είναι η Φέγενορντ και η Ολλανδία. 

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι έκανε λόγο για βάρβαρους και στις δηλώσεις του υπογράμμισε: «Η Φέγενορντ θα έπρεπε να απολογηθεί και όχι να καλύψει αυτούς τους βάρβαρους. Δεν ξέρω πως αλλιώς να τους χαρακτηρίσω».25 συλλήψεις Ολλανδών

Το αποτέλεσμα από τη σύγκρουση των οπαδών της Φέγενορντ με την αστυνομία ήταν 25 συλλήψεις. Έξι Ολλανδοί συνελήφθησαν στην Piazza di Spagna για αντίσταση κατά της αρχής και συμμετοχή σε επεισόδια, ενώ ακόμα 19 οπαδοί συνελήφθησαν στην Piazza Navona.

http://video.gazzetta.it/video-embed/f3d94f5c-b860-11e4-a61e-4ffa7f3abaa4
Η Ρώμη μετά την επέλαση των «βαρβάρων» (pics, vid)