Είμαστε στη Γερμανία εδώ και λίγες ώρες και η αλήθεια είναι πως στους τρίτους μπορεί να φανεί παράδοξο το γιατί πχ το αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν γεμάτο ΠΑΟΚτσήδες όλη μέρα που ταξιδεύουν για να δούνε την ομάδα τους σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.
Εννοείται πως ο ΠΑΟΚ είναι ένας οργανισμός που έχει δομηθεί στη μετακίνηση. Μεγαλώνεις με αυτή τη λογική ξέχωρα το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Αυτό είναι δευτερεύον.
Και αύριο στη Γερμανία θα είναι περισσότεροι ΠΑΟΚτσήδες από τα 3 χιλιάδες εισιτήρια που πήρε επισήμως η ΠΑΕ. Γιατί απλά, έτσι έχεις μάθει.
Όταν λοιπόν παίζεις ένα αδιάφορο παιχνίδι βαθμολογικά που ο κόσμος σου κάνει σολντ άουτ, αυτομάτως η λέξη αδιάφορο χάνει την αξία της. Ο πελάτης θέλει προσπάθεια, τέλος.
Τι έχεις να κερδίσεις από αυτή την αναμέτρηση αν την παίξεις με όλες σου τις δυνάμεις; Πάρα πολλά.
Το να κερδίσεις το θεωρώ θαύμα γιατί οι Γερμανοί έχουν εκπληκτική ομάδα που δουλεύει σε άλλες ταχύτητες και με τεχνικά χαρακτηριστικά που απέχουν πολλή από τα ελληνικά.
Το να σταθείς αξιοπρεπώς, το να πατήσεις καλά στο γήπεδο, το να διεκδικήσεις το αποτέλεσμα έστω και αν δεν το πάρεις, σου δίνει άλλη αύρα. Αρχίζεις να πιστεύεις.
Αν είσαι μάλιστα πιτσιρικάς παίκτης που ο ΠΑΟΚ πιστεύει πως πρέπει να επενδύσει πάνω σου, πχ Κωνσταντινίδης, Τσίμιροτ κ.α., τότε μία μεστή εμφάνιση σε ένα τέτοιο παιχνίδι σε βάζει στις λίστες των σκάουτ στο υψηλότερο επίπεδο. Γιατί καλά είναι τα χαρακτηριστικά, το ταλέντο, ο χαρακτήρας, αλλά άμα δεν περάσεις κρας τεστ τέτοιου βαθμού, δύσκολα θα στρέψεις βλέμματα πάνω σου.
Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δει τα κέρδη και να μην αδιαφορήσει. Άλλωστε σε επίπεδο προβολής δεν πέταξε τυχαία τον Μπερμπάτοφ στη συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι. Ας συνοδευτεί η παρουσία του στον ΠΑΟΚ και με μία εμφάνιση που κάτι σημαντικό θα αφήσει.