MENU

Ένα από τα μεγάλα αστέρια της ελληνικής διαιτησίας, που έλαμψε στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να λάμψει και σε διεθνές επίπεδο, αποχαιρέτησε οριστικά την ενεργό δράση.

Το… ευτύχημα είναι ότι δεν αποχωρεί εντελώς, αλλά θα συνεχίσει ως παρατηρητής!

Ο λόγος για τον Μάριο Λαμπρόπουλο, τον επί σειρά ετών ρέφερι Super League από την Ηλεία.

Ένας διαιτητής που κόσμησε για πολλά χρόνια τους πίνακες και που στο παλμαρέ του είχε πολλές… ομορφιές μεν, αλλά πάντα ανθρώπινες!

Όπως μας ενημερώνει το iliaoikonomia.gr, ο Λαμπρόπουλος που τέθηκε στο περιθώριο τον Οκτώβριο του 2016, δηλαδή μόλις η FIFA εγκατέστησε στην ΕΠΟ την Επιτροπή Εξομάλυνσης και που διεγράφη οριστικά από τους πίνακες το καλοκαίρι που μας πέρασε, αποφάσισε πλέον να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ουσιαστικά να αποσυρθεί ακόμα και από τα… τοπικά πρωταθλήματα, αφού από τους πίνακες της Super League αποτελούσε εδώ και καιρό παρελθόν.

Ο Λαμπρόπουλος σφύριξε στην μεγάλη κατηγορία αρχικά από το 2007 ως το 2011. Μετά υποβιβάστηκε στην Football League για ένα χρόνο, αλλά το 2012, η ΚΕΔ του Γιώργου Σαρρή, τον επανέφερε πανηγυρικά στα μεγάλα σαλόνια.

Η διοίκηση Γκιρτζίκη τον καθιέρωσε, δίνοντάς του σωρηδόν ορισμούς, αλλά δεν πρόλαβε να τον κάνει και διεθνή…

Η νέα κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο του έκοψε τον δρόμο, αφού… δεν εκτιμήθηκαν οι ικανότητές του!

Κι έτσι, αντί να ετοιμάζεται τώρα για το… Μουντιάλ της Ρωσίας, ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της Ηλείας… Χάβαρι-Μακρίσια!

Ναι! Η ΕΠΣ Ηλείας τον τοποθέτησε ήδη στον πίνακα παρατηρητών στην Α1 κατηγορία των τοπικών πρωταθλημάτων! Και το Σάββατο 9/12, ορίστηκε να πάει παρατηρητής στο Χάβαρι-Μακρίσια!

Ευτυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, άλλοι διαιτητές που κόσμησαν με την παρουσία τους τα ελληνικά γήπεδα, π.χ. ο Σπάθας ή ο Γιάχος, παραμένουν ενεργοί και σφυρίζουν στα τοπικά πρωταθλήματα του Πειραιά και της Χίου, ελπίζοντας πάντα να πάρουν μια δεύτερη ευκαιρία! Έχουν λείψει πολύ στους Έλληνες φιλάθλους…

Το ίδιο και ο Λαμπρόπουλος. Οι Έλληνες φίλαθλοι είναι ευτυχείς που η τελευταία τους ανάμνηση από τον Πυργιώτη ρέφερι ήταν το περσινό Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-2. Μια καταπληκτική διαιτησία, ένα πραγματικό ρεσιτάλ…

Δεν συγκρίνεται φυσικά με τον προημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ (1-1) την σεζόν 2014-15. Ο ορισμός του… 50-50 (50 υπέρ του Ολυμπιακού και 50 σε βάρος της ΑΕΚ)!

Θυμηθείτε το…

Τέλος για ένα μεγάλο αστέρι της διαιτησίας! (vid)