MENU

Στις 2 Νοεμβρίου του 1993, ο ΟΦΗ φιλοξενεί την ισχυρή Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των "32" του τότε Κυπέλλου UEFA. Η ομάδα του Ευγένιου Γκέραρντ είχε ηττηθεί με σκορ 1-0 στο πρώτο παιχνίδι στην Μαδρίτη, μετά από πραγματική «μάχη», δεχόμενη το γκολ από τον Λουίς Γκαρθία.

Στο Ηράκλειο όμως τα πάντα ήταν διαφορετικά, καθώς 12.000 παθιασμένοι φίλαθλοι έχουν γεμίσει από νωρίς το «Γεντί Κουλέ». Στο 51ο λεπτό, ο 20χρονος τότε Νίκος Μαχλάς, με πλασέ από την μικρή περιοχή, ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου αγώνα, με το γήπεδο να παίρνει «φωτιά».

Μετά το πρώτο γκολ και με τον κόσμο στο πλευρό του, ο ΟΦΗ πίεσε ασφυκτικά την άμυνα της Ατλέτικο και τελικά στο 62' ο Γιώργος Τσιφούτης, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, διαμόρφωσε το τελικό 2-0, ολοκληρώνοντας την μεγάλη ανατροπή και χαρίζοντας την πρόκριση στους Κρητικούς!

Στη φάση των «16» της διοργάνωσης, ο σύλλογος του Ηρακλείου αποκλείστηκε με δύο ήττες από την πορτογαλική Μποαβίστα, ωστόσο στις αναμνήσεις των φιλάθλων του η ιστορική νίκη - πρόκριση επί της Ατλέτικο Μαδρίτης σαν σήμερα, στις 2 Νοεμβρίου του 1993, θα διατηρεί πάντα περίοπτη θέση.

Σαν σήμερα: 24 χρόνια από την ιστορική πρόκριση του ΟΦΗ επί της Ατλέτικο (vid)