MENU

Ένα νέο γήπεδο έχουν πλέον στη διάθεσή τους τα σωματεία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, το οποίο εγκαινιάστηκε την Κυριακή (18/6) στην περιοχή Τσαΐρι της Ρόδου. Η νησιώτικη Ένωση είναι μία από τις λιγοστές της Ελλάδας που διαθέτει δύο ενωσιακά γήπεδα, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων που υπάρχουν από τα 65 και πλέον σωματεία που αριθμεί.

Τα εγκαίνια έγιναν από τον πρόεδρο της ΕΠΣΔ, Παναγιώτη Διακοφώτη και τον άλλοτε αρχηγό της Εθνικής ομάδας, Γιώργο Καραγκούνη, σε μία λαμπερή βραδιά, στην οποία παρευρέθησαν οι επίσημες αρχές του νησιού, οι συμμετέχοντες στη Σχολή Προπονητών UEFA PRO (β’ Φάση) μαζί με τους εκπαιδευτές τους, τα Σωματεία της Δύναμης της Ένωσης, Παράγοντες, Αθλητές, Προπονητές, Διαιτητές, Παρατηρητές και το φίλαθλο κοινό της Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων έδωσαν το "παρών" οι Γιάννης Γκούμας, Παντελής Κωνσταντινίδης, Βασίλης Τσιάρτας, Γιάννης Αμανατίδης που βρίσκονται στο νησί για τα μαθήματα του UEFA Pro διπλώματος προπονητικής και παρέδωσαν αναμνηστικά σε "λιλιπούτειους" ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν τη φετινή χρονιά. Παράλληλα βρέθηκαν και ο βοηθός προπονητή της Εθνικής, Κώστας Τσάνας (είναι εκπαιδευτής στα μαθήματα προπονητικής), με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο και τον κορυφαίο Έλληνα διαιτητή, Τάσο Σιδηρόπουλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το γήπεδο φτιάχτηκε αποκλειστικά με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα του προγράμματος "Leader", έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης της ΕΠΣ και δη του κ.Διακοφώτη.

Το σημαντικό δε είναι ότι ανοίγει ο δρόμος και για άλλες Ενώσεις που θέλουν να δημιουργήσουν τα δικά τους γήπεδα, δημιουργώντας νέους χώρους για να μπορούν να αθλούνται τα παιδιά και ήδη υπάρχουν ΕΠΣ που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Λαμπερά εγκαίνια στο «στολίδι» της ΕΠΣ Δωδεκανήσου