MENU

Ειδικό όσο και περιορισμένο ενδιαφέρον έχει τελικά για την ΕΛΑΣ και τις δικαστικές αρχες ένας «μάρτυρας υπό προστασία» στο ποδοσφαιρικό σκάνδαλο «Koriopolis» που ξαφνικά ζήτησε να μην έχει καμμιά ασφάλεια, να μην καταθέσει και κανείς να μην …ασχοληθεί μαζί του.

Στον «μάρτυρα υπό προστασία» που …αυτοκαταργήθηκε υπήρχε σχετική αναφορά σε αθλητική εφημερίδα πριν από τρείς ημέρες. Ετσι πολλοί αναρωτήθηκαν αν πρόκειται για κρυφό μάρτυρα που δεν ήταν γνωστός ο ρόλος του σε «κεντρικό» τμήμα του σκανδάλου και σχετιζόταν με μεγάλες ομάδες και κορυφαίους αθλητικούς παράγοντες. Κι ετσι η «αυτοδιαγραφή» του να υπέκρυπτε «πιέσεις και πόλεμο συμφερόντων».

Η αλήθεια είναι λοιπόν ότι υπάρχει πράγματι μάρτυρας που έσπασε τον «αστυνομικό κλοιό» γύρω του αλλά δεν αφορά καθοριστικό τμήμα του “Koriopolis”.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μάρτυρα που πήρε το ψεύτικο όνομα- κωδικό «Περικλής Παπαδόπουλος» κι ο οποίος σε δύο τρείς καταθέσεις του αναφέρθηκε κυρίως σε ορισμένους ύποπτους αγώνες μεταξύ Εθνικού Αστέρα και Διαγόρα πριν από 7-8 χρόνια. . Ο εν λόγω μάρτυρας είχε καταθέσει με δική του πρωτοβουλία για «αθλητικούς παραγοντες που έβαλαν το εφαπαξ τους για να σώσουν ομάδες» κι άλλα σχετικά γύρω από τους συγκεκριμένους αγώνες. Ακόμη είχε πει ότι γνώριζε τους γονείς γνωστών παραγόντων μεγάλων ΠΑΕ κι ότι υπάρχει «σαπίλα στο ποδόσφαιρο». Χωρίς όμως κάτι συγκεκριμένο για τα τελευταία…

Το θέμα αναδείχθηκε όταν έφθασε η σειρα του να κληθεί για μάρτυρας να καταθέσει στην δίκη για το Koriopolis που συνεχίζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με 84 συνολικά κατηγορουμένους. Την άμεση κατάθεση του , έστω μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ζητήσει ο γνωστός δικηγόρος κ Κιμωνας Ευαγγελάτος νομικός εκπρόσωπος προπονητή που αναφέρεται σε αυτό το σκέλος της υπόθεσης. Όμως στο δικαστήριο παρουσιάσθηκε έγγραφο της ΕΛΑΣ που αναφέρει ότι ο εν λόγω μάρτυρας δεν ζητεί πλέον προστασία και δεν επιθυμεί να καταθέσει. Χωρίς να γνωστοποιείται γιατί προχώρησε σε αυτή την επιλογή.

Το μυστήριο με την εξαφάνιση «προστατευόμενου μάρτυρα» στο Koriopolis