MENU

Τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι της Σερβίας, με αποτέλεσμα να έχουν καταστατούν αφερέγγυοι προς τους παίκτες, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της παγκόσμιας ένωσης ποδοσφαιριστών.

Όπως αναφέρει η FIFPro, στη Σερβία υπάρχουν οι χειρότερες συνθήκες για την άσκηση του επαγγέλματος, καθώς είναι πολύ συχνό το φαινόμενο της καθυστέρησης των πληρωμών, όπως και η κακή αντιμετώπιση στις μεταγραφές, οι οποίες μάλιστα δεν γίνονται πάντα για αθλητικούς σκοπούς.

Η σταγόνα που ξεχείλισε ωστόσο το ποτήρι ήταν η απόφαση της σέρβικης ομοσπονδίας να αλλάξει τη δομή του Εθνικού Συμβουλίου Επίλυσης Διαφορών, με τη FIFpro να θεωρεί ότι πλέον ελέγχεται από τις ομάδες, σημειώνοντας πως: «Υπάρχουν ακόμα λιγότερες πιθανότητες για μια δίκαιη μεταχείριση σε περίπτωση κατάχρησης εκ μέρους των συλλόγων».

«Ζητήσαμε αμέσως την Ομοσπονδία της Σερβίας να αλλάξει την απόφασή της να μην, αλλά μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα ζητάμε από τους παίκτες να μην πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο στη Σερβία», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της FIFpro, Τεό Φαν Σέγκελεν.

FIFpro: «Μην υπογράφετε σε ομάδες της Σερβίας»!