MENU

Λέμε για τους Αμερικάνους φίλοι μου, μετά την εκλογή Τραμπ, αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω. Συνεχίζουμε να φλερτάρουμε με την υπερβολή, κάνοντας την τρίχα-τριχιά, πράγμα που φάνηκε για άλλη μια φορά στην υπόθεση Μπίκα. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν ένα κάρο υπερβολές. Μη δείτε σπίτι αρχιδιαιτητή που ‘χε γίνει πρόσφατα πρωτοσέλιδο σε εφημερίδα να καίγεται, αμέσως να μιλήσετε για εμπρησμό. Τι άνθρωποι είστε εσείς βρε;

Πότε θα μάθετε να βλέπετε τη θετική πλευρά της φωτι… συγγνώμη των πραγμάτων ήθελα να πω και να αντιμετωπίζετε τα γεγονότα με ρομαντισμό όπως ο Μανώλης Γαβαθιώτης; Ο αδερφικός φίλος του Γκιρτζίκη (ήταν ίδια σειρά στις γκρανκάσες) έγραψε αυτό που θα σκεφτόταν κάθε εξωγήινος ο οποίος προσγειώνεται στη χώρα μας και δεν γνωρίζει τίποτα γι’ αυτή: Τα σπίτια είναι σαν το πελεκούδι. Καίγονται μόνα τους:

«Κρατώ την επιφύλαξη να μην οφείλεται η πυρκαγιά σε εμπρησμό, να μην την έβαλε δηλαδή χέρι ανθρώπου, αλλά να πρόκειται για κάτι άλλο, άσχετο με ανθρώπινη ενέργεια. Ενα βραχυκύκλωμα, για παράδειγμα». Σε όλους έχει συμβεί αυτό.

Εδώ για τσιγάρα πας πέντε λεπτά στο περίπτερο και μέχρι να γυρίσεις έχεις ειδοποιήσει την πυροσβεστική να ‘ναι σε επιφυλακή μη λαμπαδιάσει το σπίτι. Αν δεν το ‘χεις εμβολιάσει αρχές Σεπτέμβρη δεν είναι ναπαίζεις με αυτά. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή θερίζει η επιδημία βραχυκυκλώματος, σπίτια και φούρνους.

Όπως λέει και ο Γαβαθιώτης όμως αυτά συμβαίνουν στη ζωή: «Και εδώ θα πρέπει να σταθώ για λίγο. Απ’ ό,τι ξέρω και διαβάζω, ακόμα δεν έχει βγει επίσημο πόρισμα περί της αιτίας της πυρκαγιάς. Ακόμα το ψάχνει η αρμόδια υπηρεσία. Κανείς, δηλαδή, ακόμα δεν ξέρει αν του έκαψαν το σπίτι του Μπίκα ή αν πρόκειται περί τυχαίου περιστατικού». Η λογική λέει ότι πρόκειται για τυχαίο περιστατικό.

Οι γείτονες μάλιστα δήλωσαν ότι αν και το σπίτι ήταν ήσυχο και δεν είχε δώσει δικαιώματα προέβη μόνο του στο απονενοημένο διάβημαγια να γλιτώσει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ αμέσως μετά το «μπαμ» άκουσαν και την Άσπα Τσίνα να του λέει: «δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου». Πόσες αποδείξεις ακόμα χρειάζεστε για να καταλάβετε ότι η φωτιά δεν πέτυχε, αλλά έτυχε;

Ο ντετέκτιβ Γαβαθιώτης είναι σχεδόν βέβαιος: «Λογικά, θα έπρεπε πριν από οποιαδήποτε ανακοίνωση, δήλωση, κατάθεση γνώμης και απόψεως, να έχει ξεκαθαρίσει πλήρως και με κάθε επισημότητα αν όντως πρόκειται περί εμπρησμού. Μόνον απορίες και ερωτήματα, λοιπόν, προκαλούν οι γεμάτες κατηγορηματικότητα ενέργειες που ακολούθησαν, ακόμα και από τον… νέο υφυπουργό Αθλητισμού (!!!), μετά βεβαιότητος ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια». Είναι να γελάει κανείς.

Οποιοσδήποτε υφυπουργός Αθλητισμού στη θέση του Βασιλειάδη, αξιολογώντας τα γεγονότα, δεν θα έκανε λόγο για εγκληματική, αλλά για αισθηματική ενέργεια. Και στο googleαν γράψεις «σπίτι, καίγεται» Νατάσα Θεοδωρίδου μες τη βαριά καψούρα θα σου βγάλει. Μπορεί να ήθελε το μωράκι να κάνει αφιέρωση στον Κουτσοκούμνη το «ένα σπίτι καίγεται παίρνει η ζωή μου φωτιά κρίμα που σ’ αγάπησα δεν αξίζεις ούτε ματιά» και να μην έβρισκε άλλο τρόπο. Να εξετάζουμε και αυτά τα πιθανά σενάρια, όχι μόνο το ακραίο του εμπρησμού.

Για να δείτε όμως ότι ο Γαβαθιώτης είναι ψυχούλα, πρέπει να ξέρετε ότι έκανε την καρδιά του πέτρα και εξέτασε και το απίθανο σενάριο: «Πάμε τώρα στην υποθετική περίπτωση εμπρησμού. Αν συνέβη εμπρησμός, ποιος μπορεί να είναι ο φυσικός και ποιος ο ηθικός αυτουργός; Εγώ δεν μπορώ να ξέρω, διότι δεν… ήμουνα μπροστά. Μπορώ, όμως, να υποθέσω. Μπορώ να συμπεράνω. Μπορώ να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΩ. Και πολύ εύκολα, μάλιστα. Δεν χρειάζεται, άλλωστε, να είσαι Σέρλοκ Χολμς για να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ τι συνέβη, ΚΑΙ ΤΩΡΑ και ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ, από το 2013 και μετά!». Όλη η Ελλάδα περιμένει με κομμένη την ανάσα την ετυμηγορία Γαβαθιώτη.

Γνωρίζοντας το ποσοστό του στις προβλέψεις (καλύτερο και απ’ της Public Issue στις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις) όλοι είναι βέβαιοι ότι πάλι μέσα θα πέσει. Όπως με την ΑΕΚ που δεν θα παίξει στην Ευρώπη, με τον Γκιρτζίκη που θα παραμείνει στην προεδρία της ΕΠΟ και τις άλλες 62 επιτυχημένες προβλέψεις του, που θα κυκλοφορήσουν με τα «Παραπολιτικά» στον Καζαμία 2017.

Δυστυχώς φίλοι μου ο Μανώλης δεν θα αποκαλύψει τόσο εύκολα το μεγάλο μυστικό. Όταν έχεις το χάρισμα δεν το μοιράζεται έτσι απλά, λες και είσαι ο Χορταρέας: «Είμαι τόσο σίγουρος, ώστε αν με ρωτήσει κάποιος ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΟΧΟΣ, θα του το πω. Στο αυτί, όμως, ψιθυριστά. Ούτε καν στον εισαγγελέα πρόκειται να το πω. Διότι δεν έχω εμπιστοσύνη ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους εισαγγελείς και δεν ξέρω ποιος θα μου τύχαινε, αν με καταλαβαίνετε». Μία είναι η λύση.

Να γίνει εισαγγελέας ο Γκιρτζίκης που είναι με τον Μανώλη, «Γαβαθιώτης και βρακί» και να του στείλει σε μήνυμα τον ένοχο επειδή μόνο αυτόνεμπιστεύεται. Και αν πάνω στην κορύφωση του οράματος θυμηθεί και ποιος έκαψε και τον φούρνο του Κωνσταντινέα (αν δεν αυτοκτόνησε ο φούρνος επειδή του έβαλε μπάμιες με πέναλτι μέσα) στέλνει και ένα δεύτερο μήνυμα. Σε πέντε λεπτά θα τα ‘χει προωθήσει στους φίλους του ο Γκιρτζίκαρος και θα τα μάθουμε και εμείς. Με non Karapapaper στο «Γαύρο».

Ανατροπή: Πώς πήρε φωτιά το σπίτι του Μπίκα