MENU

Μπορεί στις περισσότερες Ενώσεις να βρίσκει κλειστές τις πόρτες, μπορεί οι περισσότεροι πρόεδροι ΕΠΣ στους οποίους έχει απευθυνθεί να του λένε «ποιος είσαι εσύ και τι σχέση έχεις με το ποδόσφαιρο;», ωστόσο ουδείς μπορεί να αγνοήσει τον πρωταγωνιστικό και σε κάποιες περιπτώσεις καθοριστικό ρόλο που παίζει ο γνωστός λαουτιέρης Μανώλης Κονταρός σε αυτές τις εκλογές της ΕΠΟ.

Ο αδερφικός φίλος και κουμπάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη (ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει βαφτίσει την μικρή κόρη του καλλιτέχνη) και επίσης κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ισίδωρου Κούβελου, λέγεται ότι έχει πάρει σβάρνα τις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων και κάνει «αγώνα» υπέρ του «εκλεκτού» του «συστήματος» Δημήτρη Ελευθεριάδη.

Τώρα, από πού και ως πού, ο λαουτιέρης εμπλέκεται στις εκλογές της ΕΠΟ, είναι πράγματι μια απορία που πρέπει κάποια στιγμή να μας τη λύσει ο ίδιος…

Την Κρήτη ολόκληρη, την «καθάρισε» ήδη πάντως. Οι φήμες οργιάζουν: Πήρε το Λασίθι, πήρε τα Χανιά, πήρε και το Ηράκλειο του Τζώρτζογλου. Το Ρέθυμνο «το είχε» ήδη…

Είναι χαρακτηριστικό, ότι σε blogs που στηρίζουν την υποψηφιότητα Ελευθεριάδη και το υπάρχον «σύστημα» που έχει φέρει το ποδόσφαιρο στη σημερινή θλιβερή του εικόνα, «πανηγυρίζουν» την απόφαση Τζώρτζογλου να μην στηρίξει Γραμμένο, «ανεβάζοντας» τραγούδια του Μανώλη Κονταρού από το youtube! Ξεκάθαρο «μήνυμα» ότι οι εξελίξεις στην ΕΠΣ Ηρακλείου αποδίδονται στον γνωστό λαουτιέρη.

Δεν είναι, άλλωστε, μυστικό, ότι τον Τζώρτζογλου και τον Κονταρό τους συνδέει στενή φιλία και μια άριστη σχέση. Απόδειξη και το στιγμιότυπο που παραθέτουμε από το grandsport.gr, όπου ο Κονταρός παίζει το λαούτο και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου είναι δίπλα του και παίζει τη λύρα.

Είναι γεγονός ότι στην πατρίδα του, την Κρήτη, ο λαουτιέρης έχει έναν μαγικό τρόπο να τους πείθει όλους. Με μια βαλίτσα στο χέρι, λένε ότι είναι. Βαλίτσα με ρούχα, γιατί μετακινείται συνεχώς, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Κρήτης, την οποία, αν λάβουμε υπόψη και τα «ερυθρόλευκα» αισθήματά του, κατάφερε να… βάψει κόκκινη!

Όπως προείπαμε, όμως, εκτός Κρήτης δεν τα καταφέρνει και πολύ καλά. Όταν βγαίνει από το νησί, γνωρίζει ήττες, με πιο χαρακτηριστική την τελευταία στα Δωδεκάνησα.

Κάποιοι λένε ότι έχει αρχίσει και περιοδεία σε Δυτική και Στερεά Ελλάδα! Και απ’ ότι είδαμε στο συναυλιακό του πρόγραμμα, οι περιοδείες αυτές μάλλον δεν είναι για να δώσει συναυλίες…

Για την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής δεν χρειάζεται κάποιος να το επιβεβαιώσει. Ο Κονταρός ήταν εκεί, παρών στις εκλογές! Όχι για να παίξει λαούτο προς τιμήν των νικητών. Αλλά για να στηρίξει την παράταξη που τελικά ηττήθηκε.

Άλλωστε νωπές είναι και οι καταγγελίες του προέδρου του Κουβαρά, Γιώργου Χελιώτη, ότι συνάντησε τον γνωστό καλλιτέχνη προκειμένου εκείνος να τον πιέσει να ψηφίσει στις εκλογές της ΕΠΣΑΝΑ την παράταξη Χρυσάφη που πρόσκειται στη διοίκηση της ΕΠΟ, καλώντας, μάλιστα, και την Εισαγγελία να ανοίξει τα τηλέφωνα για να αποδειχθεί η αλήθεια των ισχυρισμών του!

Τον περασμένο Μάιο δε, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργος Βούρβαχης είχε καταγγείλει: «Δεν ανεχόμαστε κλεφτοπόλεμο γιατί μέχρι τώρα εγώ αναγνωρίζω για υποψήφιο μόνο τον κύριο Κονταρό, τον φίλο μου τον Μανώλη, ο οποίος κάνει κλεφτοπόλεμο και γυρίζει στα σωματεία, εδώ γύρω-γύρω. Κάνει, δείχνει, τάζει…».

Ο Κονταρός βέβαια δεν ήταν τελικά… υποψήφιος, κι έτσι τον Αύγουστο ο κ. Βούρβαχης επανήλθε: «Τις καταστάσεις αυτές δεν τις έχουμε ζήσει ποτέ ξανά στα Χανιά. Με εντολή άνωθεν, από πρόσωπο που όλοι φυσικά γνωρίζουν και διαθέτει μεγάλη δύναμη, έχουν πάρει εργολαβία Κονταρός και Βαρουξάκης την αλλαγή στην προεδρία της Ένωσης. Ο ένας στο παρασκήνιο κι ο άλλος στο προσκήνιο. Με απειλές, εκβιασμούς και χίλια δύο άλλα».

Σε αρκετές Ενώσεις του «συστήματος» πάντως, είναι ξεκάθαρο πως τους αρέσει το λαούτο και η λύρα. Οι περισσότερες, ωστόσο, δεν φαίνεται να είναι του παραδοσιακού και της μαντινάδας. Και όπως αποδεικνύεται από το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ της αντιπολίτευσης, έχουν ήδη διαμηνύσει στον κ. Κονταρό… «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε»!

Μ. Κονταρός: Έβαψε την Κρήτη κόκκινη με μια βαλίτσα στο χέρι!