MENU

Στα... παλιά, τα προΜνημονιακά χρόνια στην Ελλάδα, υπήρχαν αρκετοί κινηματογράφοι που διαφήμιζαν «σήμερα με ένα εισιτήριο, δύο έργα». Το «μενού» τους περιελάμβανε μία ταινία καράτε και μία «αισθησιακή». Τσόντα, κατά το κοινώς λεγόμενο.

Σήμερα στο «σινέ ΕΠΟ», η σύγχρονη βερσιόν περιείχε κάτι... ανάλογο. Δύο έργα, επίσης. Ένα ποδόσφαιρο και μία... τσόντα!

Πραγματικά μιλάμε για το απόλυτο «ξεγύμνωμα» τόσο της διοίκησης Γκιρτζίκη όσο και των «αυλικών» της. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης και τα υπόλοιπα μέλη του κλιμακίου της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ δεν... μπούκαραν απλά εντός ΕΠΟ αλλά μέσα σε ένα πρωινό «ξετίναξαν» απόλυτα όλο το «σύστημα» που έφτασε το ελληνικό ποδόσφαιρο στο σημερινό του κατάντημα.

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δια του απεσταλμένου της δικαίωσε ΠΑ-ΝΗ-ΓΥ-ΡΙ-ΚΑ τον υφυπουργό Αθλητισμού (και φυσικά τις ΠΑΕ που ουρλιάζουν εδώ και χρόνια) ο οποίος επί ενάμιση χρόνο παλεύει να πείσει το διεθνές ποδόσφαιρο ότι ΑΥΤΗ η ΕΠΟ έχει διαλύσει το εγχώριο προϊόν με παράνομες αποφάσεις και «στοχευμένες» μεθοδεύσεις. Και είναι ο πρώτος υφυπουργός Αθλητισμού στην ιστορία της χώρας ο οποίος όχι μόνο έπεισε την ΦΙΦΑ για το δίκαιο των θέσεών της ελληνικής κυβέρνησης, αλλά είδε-απόλαυσε το ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ που υπέστη σήμερα η «Ομοσπονδία των υποδίκων» από τους διεθνείς Οργανισμούς.

- Τι επιχείρησε η ΕΠΟ; Να αλλάξει τη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας και των πειθαρχικών Επιτροπών ώστε να γλιτώσουν οι 7 εμπλεκόμενοι (4 μέλη της και τρεις διαιτητές) στην υπόθεση της «Εγκληματικής Οργάνωσης» την αποπομπή από το ποδόσφαιρο.

ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΤΑΞΕ ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης; Να πάρουν εδώ και τώρα πίσω κάθε επιχειρούμενη αλλαγή. Θυμάστε όταν εδώ στο sdna.gr ΑΠΟΚΑΛΥΨΑΜΕ την επιστολή της γενικής γραμματέας της ΦΙΦΑ Φατμά Σαμούρα τις σας λέγαμε; Ότι απευθύνει δεικτικά ερωτήματα για τις αλλαγές των δικαστών και ουσιαστικά «αδειάζει» την ΕΠΟ. Ο Κουτσοκούμνης τους... καθάρισε σαν αβγό! Και ακολουθεί η Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία θα τους... απαλλάξει από τα «καθήκοντά» τους.

- Τι επιχείρησε η ΕΠΟ να μας πείσει στο θέμα του ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥ βουλεύματος για την «Κάρτα Υγεία» με το οποίο ο κ. Γκιρτζίκης και άλλα έξι μέλη της παραπέμπονται σε δίκη και ΕΝΤΟΣ 15 ημερών πρέπει να έχουν αντικατασταθεί από το ΔΣ της Ομοσπονδίας; Ότι το καταστατικό της ΕΠΟ είναι... πάνω από τον ελληνικό νόμο που προβλέπει την αποπομπή τους. Πως δεν υπήρχε... θέμα αποπομπής τους βάση αυτού.

ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΗΝΥΣΕ κανονικά και... με τον νόμο ο Κουτσοκούμνης με τις ιστορικού περιεχομένου δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Κοντονή; «Οι νόμοι κάθε κράτους είναι υπεράνω κάθε καταστατικού. Υπάρχουν διατάξεις στους νόμους για το τι γίνεται αν κάποιος εκπέσει του αξιώματος». Κάποιος... αθυρόστομος θα το αποκαλούσε «ξεβράκωμα». Εγώ απλά λέω... να ζήσουμε να τους θυμόμαστε στο ποδόσφαιρο, τον κ. Γκιρτζίκη και τους άλλους πέντε που παραπέμπονται με βούλευμα. Αύριο, μεθαύριο, μέσα στις επόμενες δέκα μερούλες, η ΕΠΟ είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να τους αντικαταστήσει. Διαφορετικά ο ΓΓΑ με διαπιστωτική πράξη θα «χαιρετήσει» ολόκληρο το ΔΣ της Ομοσπονδίας. Λυπάμαι μόνο για τον κ. Γκιρτζίκη που γεμάτος... αποφασιστικότητα δήλωνε προχθές στην ΕΠΣ Λακωνίας ότι θα είναι υποψήφιος και θα κερδίσει τις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου εκτός αν δεν τον... αφήσει ο Κοντονής. Την ελληνική δικαιοσύνη, τον νόμο, την ΦΙΦΑ και τον Κουτσοκούμνη, τους είχε... λησμονήσει. Την 1η Οκτωβρίου ο κ. Γκιρτζίκης θα ιδιωτεύει δίχως... άγχος για τα αποτελέσματα αφού δεν θα τον αφορούν!

- Τι επιχείρησε η ΕΠΟ στο θέμα της διαιτησίας; Να ΚΟΡΟΙΔΕΨΕΙ τον κόσμο, να περάσει ξανά τους πίνακες-διαιτητές-ταλιμπάν Ενώσεων, να συνεχίσει το «σύστημα» να καθορίζει όπως γουστάρει τη ζωή του ποδοσφαίρου με τους Γκρούτσηδες, τους Καρμελίδηδες, τους Σωμαρακάκηδες και τους άλλους. Ακόμη και την ύστατη ώρα, λίγο πριν φτάσει στην Αθήνα ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο Γκρούτσης προσπάθησε να «παγιδεύσει» τον Σαραϊδάρη στο θέμα του επιδιαιτητή.

ΤΙ... ΜΑΝΤΑΤΑ τους φέρνει ο Κουτσοκούμνη και η ΦΙΦΑ από αύριο, όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ώρες το sdna.gr και ο Αρης Ασβεστάς; Τελειώνουν οι... Γκρούτσηδες και οι λοιποί εκλεκτοί του «συστήματος». Η ΦΙΦΑ παίρνει στις πλάτες της την διαμόρφωση του μοντέλου διαιτησίας στην Ελλάδα, την επιτήρηση αναλαμβάνουν ξένοι που αυτή θα επιλέξει αλλά και Έλληνες του χώρου με διεθνή εμπειρία και αναγνώριση. Οι πίνακες θα φτιαχτούν από την αρχή και βέβαια θα υπάρχουν ΚΑΝΟΝΙΚΑ κριτήρια στους ορισμούς διαιτητών-βοηθών-παρατηρητών, στις βαθμολογίες, στις παραπομπές, στις τιμωρίες, παντού. Τόμπολα κι εδώ!

Ξέρω ότι ο καθένας εξ ημών σκέφτεται το αυτονόητο. «Καλά, αυτά οι άνθρωποι στην ΕΠΟ υπέστησαν τον απόλυτο εξευτελισμό και ακόμη δεν έχουν παραιτηθεί; Η λέξη ευθιξία δεν έχει ακουστεί ποτέ στο πάρκο Γουδή;» Προφανώς όχι. Αλλά αυτό είναι το τελευταίο που ενδιαφέρει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Το οποίο μπαίνει πλέον σε ένα δρόμο ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑΣ. Να γίνουν άμεσα όλα όσα προαναφέραμε και να ξεκινήσει ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ πρωτάθλημα, με ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ όρους και ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ συνθήκες διαγωνισμού για ΟΛΕΣ τις ομάδες.

Οσο για την ΕΠΟ και τη διοίκηση του Γιώργου Γκιρτζίκη; Όπως έστρωσε, έτσι... κοιμήθηκε. Όχι στο πρώτο έργο, αυτό του ποδοσφαίρου, αλλά στο... δεύτερο. Εκεί όπου ο Κουτσοκούμνης μπούκαρε μέσα κι άρχισε να «ξεγυμνώνει» το «σύστημα» (το οποίο πλέον, έκανε... ρόμπα και μάλιστα κατά το κοινώς λεγόμενο ξεκούμπωτη)!

Ποιος Κουτσοκούμνης; Ο... Γκουσγκούνης «μπούκαρε» στην ΕΠΟ!