MENU

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτή τη στιγμή κοσμοϊστορικά γεγονότα και το SDNA είναι –δυστυχώς- το μοναδικό Μέσο που τα αναδεικνύει, τα προβάλει και ενημερώνει έγκυρα και εγκαίρως το φίλαθλο κοινό.

Η κατάσταση κρέμεται κυριολεκτικά σε μια κλωστή που θέλει πολύ λίγο ακόμα για να σπάσει και να έρθουν τα πάνω κάτω!

Όλα ξεκινούν από την άρνηση της ΕΠΟ να μην «περάσει» τον –εναρμονισμένο με τα διεθνώς ισχύοντα- Κώδικα Δεοντολογίας, στο έκτακτο Δ.Σ. που έκανε την Πέμπτη 30/6. Ένας Κώδικας Δεοντολογίας που εστάλη μόλις χθες (Τετάρτη) από την FIFA και αποτελεί προϊόν συμφωνίας μεταξύ της παγκόσμιας ομοσπονδίας και της ελληνικής κυβέρνησης. Ένας Κώδικας Δεοντολογίας που «στέλνει» στο «σκαμνί» της αρμόδιας Επιτροπής όλα εκείνα τα πρόσωπα που διώκονται ποινικά για διάφορες υποθέσεις διαφθοράς, όπως η υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η άρνηση της ΕΠΟ να πειθαρχήσει στις εντολές της FIFA, έχει κάνει άπαντες στην παγκόσμια ομοσπονδία έξαλλους!

Στην Ζυρίχη θεωρούν με πάσα βεβαιότητα πλέον, ότι η ΕΠΟ τους εμπαίζει, τους κοροϊδεύει, χωρίς να τηρεί την παραμικρή δέσμευση και χωρίς να δείχνει την παραμικρή διάθεση για συνεργασία, όχι μόνο με τον Έλληνα υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά και με την ίδια την FIFA!

Από την FIFA λένε ότι δεν έχουν συναντήσει παρόμοιο προηγούμενο, πουθενά, σε καμία ομοσπονδία του κόσμου! Έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι απλώς αληθινή, αλλά βαθιά και μη αναστρέψιμη. Είναι, εξάλλου, γεγονός, ότι ουδέποτε στο παρελθόν έχουμε δει να «σφάζονται» κατά αυτόν τον τρόπο η παγκόσμια ομοσπονδία με μια ομοσπονδία-μέλος της.

Πλέον η FIFA βάζει το μαχαίρι στον λαιμό της ΕΠΟ…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, ο εκπρόσωπος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στις επαφές με την Ελλάδα, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, με δεδομένο ότι δεν βλέπει πλέον κανένα πεδίο συνεννόησης με την ΕΠΟ, έχει υποβάλει πρόταση που είναι μία και πολύ συγκεκριμένη:

Να διοριστεί στην ελληνική ομοσπονδία προσωρινή διοικούσα επιτροπή που θα οδηγήσει την ΕΠΟ στις εκλογές του Οκτώβρη!

Και αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό σενάριο είναι το ποδοσφαιρικό «Grexit», το οποίο επίσης η FIFA εξετάζει ως λύση, βλέποντας ότι η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αλλάζει, από την στιγμή που η ΕΠΟ έφτασε πλέον στο έσχατο σημείο να δείχνει ανυπακοή ακόμα και απέναντι στην ανώτατη αρχή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Η αποκλειστική πληροφόρηση που σας παρέχει το SDNA για το τεράστιο αυτό θέμα, δεν σταματάει εδώ!

Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, μπαίνει εσπευσμένα στο αεροπλάνο και πάει στην FIFA! Σκοπός του είναι να συναντήσει από κοντά τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, καθώς φαίνεται ότι δεν του μένει άλλη επιλογή. Ο στόχος του είναι να αποφευχθεί το Grexit και φυσικά να μην περάσει η πρόταση Κουτσοκούμνη για διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ!

Αναφορικά με την πρόταση του Κύπριου παράγοντα της FIFA, πρέπει να πούμε ότι ήδη έχουν πέσει αρκετά ονόματα στο τραπέζι για να στελεχώσουν μια πιθανή διοικούσα επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ αυτών είναι και το όνομα του Βασίλη Γκαγκάτση, που έχει διατελέσει πρόεδρος της ΕΠΟ από το 2001 έως το 2008 και αποτελεί άνθρωπο της εμπιστοσύνης του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Για διαφόρους λόγους, ωστόσο, ο Βασίλης Γκαγκάτσης είναι μια περίπτωση που δεν μπορεί να υλοποιηθεί και δεν πρόκειται να προχωρήσει. Τα ονόματα που γενικότερα «διακινούνται» είναι πάντως πολλά.

Το SDNA θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη στο τεράστιο αυτό θέμα και για τις κρίσιμες ώρες που βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σεισμός: Η FIFA απειλεί να μας αποβάλλει λόγω ΕΠΟ!