Θετική απάντηση και από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, και από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, και από τον Γιάννη Αλαφούζο, και από τον Ιβάν Σαββίδη, έχει στα χέρια του ο Σταύρος Κοντονής, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το ιστορικό ραντεβού μεταξύ των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ, με πρωτοβουλία του ίδιου του υφυπουργού Αθλητισμού και φυσικά και με τη δική του παρουσία σε αυτό.
Το SDNA, μάλιστα, ήταν εκείνο που είχε αποκαλύψει την πρόθεση Κοντονή να φέρει στο ίδιο τραπέζι τους τέσσερις μεγάλους και τώρα αποκαλύπτει πως το ραντεβού δεν είναι απλώς πιο κοντά από ποτέ στο να πραγματοποιηθεί, αλλά ότι έχει «κλειδώσει» κιόλας!
Οι τέσσερις ιδιοκτήτες έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους και επί της ουσίας έχουν αποδεχτεί να καθίσουν για πρώτη φορά όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Το μόνο που αναζητείται πλέον είναι η ημερομηνία του ραντεβού, καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του καθενός ξεχωριστά, καθιστά δύσκολο το να συμπέσουν οι ημερομηνίες που θα είναι εύκαιροι.
Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, το ραντεβού θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε μέσα στον Μάρτιο.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της συνάντησης, πρώτος στόχος του Σταύρου Κοντονή δεν θα είναι αρχικά άλλος από το να πέσουν οι τόνοι, να σταματήσουν οι «εχθροπραξίες» και να υπάρξει ένα «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ τους.
ΕΠΟ και διαιτησία
Από εκεί και πέρα, το ζητούμενο είναι η ΕΠΟ και το ερώτημα που τίθεται ένα: Θα καταφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού να τους πείσει ότι πρέπει να βρεθεί πρόεδρος για την ομοσπονδία ο οποίος θα είναι κοινής αποδοχής; Αυτό φαντάζει επί του παρόντος απίθανο, αλλά αποτελεί –χωρίς αμφιβολία- το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Σταύρο Κοντονή.
Παράλληλα, υπάρχει και το θέμα της διαιτησίας, για το οποίο ο υφυπουργός μιλά αρκετά συχνά στις δημόσιες τοποθετήσεις του.
Πληροφορίες αναφέρουν, πως το ζήτημα που θα τεθεί είναι η αύξηση των αρμοδιοτήτων της Super League στο κομμάτι της διαιτησίας, κάτι που λέγεται ότι τους βρίσκει όλους σύμφωνους. Η πρόταση που θα πέσει στο τραπέζι, είναι να έχει λόγο η Super League στους πίνακες διαιτητών και παρατηρητών του πρωταθλήματος το οποίο η ίδια διοργανώνει και να έχει δικό της άνθρωπο στην ΚΕΔ (πιθανόν και τον ίδιο τον αρχιδιαιτητή) τον οποίο θα πληρώνει και θα μπορεί να αλλάζει αν η πλειοψηφία των ΠΑΕ δεν μένει ευχαριστημένη.
Χαρακτηριστικά για το θέμα, ήταν τα λόγια του ιδιοκτήτη του Παναιτωλικού, Φώτη Κωστούλα σε πρόσφατή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ: «Είναι άρρωστη, τελείως άρρωστη η κατάσταση στην διαιτησία. Μπαίνει ένας διαιτητής που τον πληρώνω εγώ και έρχεται ένας τρίτος και τέταρτος και τον ελέγχει αν έκανε σωστά την δουλειά του. Θα πρέπει εμείς να τον ελέγχουμε και όχι να τον ελέγχουν ερασιτέχνες».
Η παρουσία Μαρινάκη
Πολλοί αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο υπουργός να καλεί σε ένα τέτοιο ραντεβού τον Βαγγέλη Μαρινάκη, από τη στιγμή που η ελληνική δικαιοσύνη του έχει επιβάλει τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.
Την απάντηση την έδωσε πρόσφατα ο ίδιος ο Σταύρος Κοντονής σε συνέντευξή του στην Real News: «Εγώ θέλω να ξεπεράσουμε και κάποια τυπικά προβλήματα. Ο κ. Μαρινάκης έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε συζήτηση με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, αυτό δεν το απαγορεύει η εισαγγελική διάταξη. Όσον αφορά τον κ. Μελισσανίδη, υπάρχει η απόφαση της ΕΕΑ ότι εν τοις πράγμασι είναι ο διοικητικός στην ουσία υπεύθυνος της ΑΕΚ».
Σε αυτό πρέπει να σημειωθεί και κάτι ακόμα: Για την παρουσία Μαρινάκη στη συνάντηση, δεν θέτουν θέμα ούτε οι υπόλοιποι τρεις. Αντίθετα: Τον θέλουν οπωσδήποτε στο ραντεβού, ώστε να του πουν όσα έχουν να του πουν κατά πρόσωπο!
Λέγεται, μάλιστα, ότι Μελισσανίδης, Αλαφούζος και Σαββίδης, δεν πρόκειται να δεχτούν συνάντηση αν σε αυτή έρθει –αντί του Μαρινάκη- ο Βρέντζος ή κάποιος άλλο στέλεχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Άλλωστε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «μέτωπο των τριών» επιθυμούσε την παρουσία Μαρινάκη και στη πρόσφατη άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών των ΠΑΕ στη Super League.